Карагьоз
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
- Моряка
- кандидат преподавател
Рибарите хвърлят мрежи мисля пред мястото дето се къпят дядовците зимата.Но за кефал.Явно навсякъде около мястото е по-топло и рибата се върти,но мисля,че е плитко.И щом мигрира към Дунав,а сега го дерат на Влас ,кога ли ще мине през Варна?Камбата написа:Аз ако ще ходя,ще пробвам на вълнолома,щото водата е по-топла и е по-дълбоко.Ще ти се обадя,ако съм свободен.КИРО написа:Абе вие ме запалихте с този карагьоз.Утре или в събота,отивам някъде по буните за проба.Би трябвало след 15-16часа да удари ако има.
Цената на борсата е 5-5.50лв.и има на доста маси.Може и още да падне цената.На ,който не му се студува да си купува

- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
То май не е порти,а ограда.Там си е доста отдавна.Не се минава,защото правят ремонт.Виж на плочата на Морска гара пробвай!Аз тая седмица няма да мога да дойда,щото ще ходим на Цонево,ама другата може да помяткаме някъде заедно. 

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Колега,на ВЪРТЯЩА блесна хванах добро парче на устието на Камчия,докато гоних кефала.Мани ги леферените клатушки,прекалено са големи и не мисля,че са удачно решение за карагьоз.Цяла есен съм въртял като луд,а тази есен имаше карагьоз в пристанището и нито веднъж не ми е подгонил.
Тея дни на 3-та буна като помятах бомбардата за заргана с изкуствен червей,покрай него смених всичките си малки въртележки и нищо,но все пак са по-добро решение от клатушките.За изкуствени примамки попринцип слагам полупотъваща прозрачна бомбарда.

Пожелавам Ви успех и другата седмица ако има мераклии може да направим едно съвместно капо.

Виж горната бомбарда на снимката и ако можеш си намери такава.Примамката я връзваш на 1.50 зад нея.
Долната/червена/ бомбарда е плаваща и не е добро решение,щото ще ти вади блесната на повърхността.
Ето ти и подходящи блесни:

Тея дни на 3-та буна като помятах бомбардата за заргана с изкуствен червей,покрай него смених всичките си малки въртележки и нищо,но все пак са по-добро решение от клатушките.За изкуствени примамки попринцип слагам полупотъваща прозрачна бомбарда.

Пожелавам Ви успех и другата седмица ако има мераклии може да направим едно съвместно капо.

Виж горната бомбарда на снимката и ако можеш си намери такава.Примамката я връзваш на 1.50 зад нея.
Долната/червена/ бомбарда е плаваща и не е добро решение,щото ще ти вади блесната на повърхността.
Ето ти и подходящи блесни:

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
И наистина се хванах на хорото.Направих си това чепаре с 4 номер.КИРО написа:Абе вие ме запалихте с този карагьоз.Утре или в събота,отивам някъде по буните за проба.Би трябвало след 15-16часа да удари ако има.

Къде с ПВЦ,къде с перушина от дърдавец /това имах в момента/,и газ към буната на Ной.А там джан-джун,никой няма.Цялата буна мойта.Туй в петък,към 1500 часа.За сефте от 2 години,успях да се примъкна по тетраподите,и почнах да мятам.За юбилея на 17.12.07,ми подариха 3 "сопи" с макарите барабар,трябва да се пробват.Сърце юнашко не трае,поне едната,лятото далече,пък аз само риба сънувам последно време.Как да е към 1700 се прибирам с това в село.

Ееее,като ме видя половинката,ми се размина "виелицата".Обаче,щурито реже дървата,и мойто "пиленце"взе кофата и веднага при него.Малко се разсърди шурито,че не съм му се обадил,ама банкета е готов.На другата вечер метнах тази работа

И нали съм си майстор на скарата,поне комшиите така ме оценяват,я метнах

Отначало така,после

Абе стана работата,малко беше рибата,но нали вече си имам и зет,и той си гледа работата както се полага.Без мезе не оставаме,признавам го и за ловец,и за майстор.Туй тука е негово дело.

Общо взето така си живеем в нашето село.
Сега и малко подробности.Да не се юрните към буните.
Значи,като говорих с колегата /рибар/,от когото купих карагьоза,по това време карагьоз на чепаре или нещо друго,е много трудно да се улови.Сега той се групира и отива към Дунава,за да си хвърли хайвера,някъде към март,април.
За час нямах никакъв удар,пък и въобще не се надявах.Просто исках да си пробвам нов спининг и нова макара,затова си направих едно капо.
Човека си пуска по няколко метра мрежи,хваща по десетина килограма на два - три дена.
Карагьоз на чепаре почва да върви някъде след 15 юли,до към края на септември.От него разбрах,че в момента и кая на мрежи няма,по 3-4 броя на ден,цената на карагьоза няма да я кажа,по молба на колегата.
КЪСМЕТ НА КОЛЕГИТЕ.
СТИГА СТЕ ХОДИЛИ ЗА РИБА,ЧЕ ИЗЯДОХТЕ САЛАМА НА ДЕЦАТА.
Е колега, тъкмо щях да те изоблича...и видях, че благородно си признал за произхода на рибата...
И аз пробвах в събота , но нищо не хванах.Отдавам го на пълчищата от корморани които нагъваха риба в залива.
Но карагьоза си даваше добре на чепаре до първите дни на десември. Чепарето - куки №3, зелено сребристо ламе и перушина от ишил.

Ех спомени, спомени!

И аз пробвах в събота , но нищо не хванах.Отдавам го на пълчищата от корморани които нагъваха риба в залива.

Но карагьоза си даваше добре на чепаре до първите дни на десември. Чепарето - куки №3, зелено сребристо ламе и перушина от ишил.

Ех спомени, спомени!

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Бат Милене,можем да лъжем,файда няма.По добре майтап да става.Ама мойто си е истина.Не ми дава дъщерята фотото си за по-дълго време,тогава да видиш какви ще ги измисля.
Бургас,може и по до късно да дава,лично карагьоз сефте миналата година налових на чепаре.Писах някъде.Но за тази,живот и здраве,ще го гоня,както и зъбатия.Малко остана,къде 3-4 месеца,сега имам много документация да оправям.
А СЪС ЗДРАВЕ.
Бургас,може и по до късно да дава,лично карагьоз сефте миналата година налових на чепаре.Писах някъде.Но за тази,живот и здраве,ще го гоня,както и зъбатия.Малко остана,къде 3-4 месеца,сега имам много документация да оправям.
А СЪС ЗДРАВЕ.
Re: Карагьоз
Пиши на кирилица!!!
Модерирано!
Модерирано!
някой не е ли пробвал около бургас за карагьоз на японското или някъде другаде че тея попчета голяма скука ама като няма друго
- 1000n
- разбира нещата
Здравейте!
В сряда, 02.юли.2008г. се върнах от Варна. Бях там за около седмица. Лових на чепаре, но не с лодка, а от кея в пристaнището(на плочата и на зеленото фарче). Два пъти хванах по десетина сафрида, а имаше улови и без нито един
За сметка на това имаше карагьоз, хващах средно по 3-4 на улов, а онзи ден хванах 11
Дотук добре, но имам един въпрос, който ме тревожи - в хрилете на някои от карагьозите имаше паразити, подобни на малки червейчета(дълги 1-2 сантиметра и малко по-дебели от косъм, светли на цвят), дали е опасно подобна риба да бъде консумирана или това е някакъв вид симбиоза, не касаеща здравето на хората, които ядат месото на рибата? Имам леля във Варна и тя ми каза, че е виждала карагьоз с въпросните червейчета по рибарските магазини още по социалистическо време, а тогава ХЕИ-то бдеше за това да не се пускат заразени храни в търговската мрежа. И още - на рибната борса във Варна хрилете на сафрида са изложени, така, че да се вижда, че рибата е прясна. Нещо, което (казвам по спомен) не можеше да се каже за карагьоза. Т.е. мисля, че хрилете им не се виждаха ......
Моля, който знае нещо по въпроса да ми отговори, ако му е възможно разбира се, за което благодаря предварително! Желая наслука на всички
В сряда, 02.юли.2008г. се върнах от Варна. Бях там за около седмица. Лових на чепаре, но не с лодка, а от кея в пристaнището(на плочата и на зеленото фарче). Два пъти хванах по десетина сафрида, а имаше улови и без нито един

За сметка на това имаше карагьоз, хващах средно по 3-4 на улов, а онзи ден хванах 11

Моля, който знае нещо по въпроса да ми отговори, ако му е възможно разбира се, за което благодаря предварително! Желая наслука на всички
Последно промяна от 1000n на Нед Ное 02, 2008 1:58 pm, променено общо 1 път.
- 1000n
- разбира нещата

Това беше най-големият ми улов. Тези карагьози хванах в понеделник, 30 юни 2008г., между 6:00ч. и 8:00ч. сутринта, на зеления фар в пристанището на Варна.

Хапваи си рибката няма да се плашиш... както не ведъж съм писал ... няма риба без паразити... дори ако няма е зле работата.. от мен да го знаеш1000n написа:Здравейте!
.....Дотук добре, но имам един въпрос, който ме тревожи - в хрилете на някои от карагьозите имаше паразити, подобни на малки червейчета(дълги 1-2 сантиметра и малко по-дебели от косъм, светли на цвят), дали е опасно подобна риба да бъде консумирана или това е някакъв вид симбиоза, не касаеща здравето на хората, които ядат месото на рибата? Имам леля във Варна и тя ми каза, че е виждала карагьоз с въпросните червейчета по рибарските магазини още по социалистическо време, а тогава ХЕИ-то бдеше за това не се пускат заразени храни в търговската мрежа. И още - на рибната борса във Варна хрилете на сафрида са изложени, така, че да се вижда, че рибата е прясна. Нещо, което (казвам по спомен) не можеше да се каже за карагьоза. Т.е. мисля, че хрилете им не се виждаха ......