Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Пак на р. Искър
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Пак на р. Искър
В събота ние бяхме пак на Искъра преди Оплетня, както се казва ние сме тъпи, но упорити. След петъчните дъждове шансовете за добър риболов намаляха значително. Все се надявах Искъра да не е много мътен но уви. Както се казва беше една идея по мътен от допустимото за добър риболов на спининг. Поради това реших да си меткам на тежко, предвидиливо си бях взел ручейници. Е да ма не го разбирам тоз риболов и си останах с една мренка и няколко маломерни кленчета. През това време баща ми упорстваше на блесни и воблери и освен няколкото маломерки единственото запомнящо беше това кленче:

Към обяд вече ми беше писнало да правя несвойствение неща с тия олова и взех и аз спининга. Докато метках на тежко си бях набелязал един бързей над мен и си викам те тука ще е работата. Отидох и само след някоклко хвърляния ми удари първото кленче над педя. Още малко упорстване и този хубисник също падна в тревата:

Веднага на следващото хвърляне още един хубавец:

Явно бях уцелил момента. И двата ги ковнах на мепс комет двойка с червените точици. След тези два клендака настана време за обяд, хапнахме разходихме се до Габровница. Там по някой друга маломерка и един към педя и половина ми вдигна яко адреналина. Водех мепса в един як бързей и точно минаваше пред един голям камък във водата, при което блесната беше почти на повърхноста последва як удар при което клендака изкочи над водата като пастърва след което се заби в бързея и последва готина схватка. Него не сам снимал щото се бях утреперил от кеф
. И така като цяло пак голяма мъка, но както винаги има едно НО. През цялото време ме глождаще мисълта, че в бързеят, в който пернах двата клена преди обяд седи и ме чака "Царя на Бързея". Имам идея че във всеки дебел бързей си има по една трофейна риба, която чака някой да дойде и да премери сили с нея. Поради това чувство на връщане придумах баща ми да спрем и да пробвам пак бързея. Ето го и него:

Застанах в началото му погледнах го хубаво метнах няколко пъти комета едно бутане и нищо. Седя и мисля, а знам че царят е там, усещам го. Какво да правя убеден съм че рибата е по на дълбоко но е много бързо течението и блесната излиза по високо. Гледам кутията и виждам видрата викам си ей т'ва е писано му е на тоз рибок. Мятам през бързея до отсрещният бряг няколко намотки вкарвам в най-бързото забавям движението и прас закачка........ Да ма закачката почна да блъска и се засили към изсъхналите клони надвиснали над водата и подмола под тях от моята страна на брега. Последва стягане на аванса спиране на противника, след което отново охлабване на аванса знаейки, че ще последва рейд. След рейда пак леко притягане на аванса показване на главата на рибата над водата и след още малко борба ето го и него т.нар. Цар на Бързея

А ето ги и двамата участника в двубоя заедно:

След многото добри думи за видрата и без почти никакъв успех на нея до сега, вече мога да се похваля, че ми е донесла успех и то в тежки за спининг условия.
И накрая малко от красотите на дефилето:

Красиво и емоционално е да риболовства чоек наслука на всички.
Към обяд вече ми беше писнало да правя несвойствение неща с тия олова и взех и аз спининга. Докато метках на тежко си бях набелязал един бързей над мен и си викам те тука ще е работата. Отидох и само след някоклко хвърляния ми удари първото кленче над педя. Още малко упорстване и този хубисник също падна в тревата:
Веднага на следващото хвърляне още един хубавец:
Явно бях уцелил момента. И двата ги ковнах на мепс комет двойка с червените точици. След тези два клендака настана време за обяд, хапнахме разходихме се до Габровница. Там по някой друга маломерка и един към педя и половина ми вдигна яко адреналина. Водех мепса в един як бързей и точно минаваше пред един голям камък във водата, при което блесната беше почти на повърхноста последва як удар при което клендака изкочи над водата като пастърва след което се заби в бързея и последва готина схватка. Него не сам снимал щото се бях утреперил от кеф

Застанах в началото му погледнах го хубаво метнах няколко пъти комета едно бутане и нищо. Седя и мисля, а знам че царят е там, усещам го. Какво да правя убеден съм че рибата е по на дълбоко но е много бързо течението и блесната излиза по високо. Гледам кутията и виждам видрата викам си ей т'ва е писано му е на тоз рибок. Мятам през бързея до отсрещният бряг няколко намотки вкарвам в най-бързото забавям движението и прас закачка........ Да ма закачката почна да блъска и се засили към изсъхналите клони надвиснали над водата и подмола под тях от моята страна на брега. Последва стягане на аванса спиране на противника, след което отново охлабване на аванса знаейки, че ще последва рейд. След рейда пак леко притягане на аванса показване на главата на рибата над водата и след още малко борба ето го и него т.нар. Цар на Бързея

А ето ги и двамата участника в двубоя заедно:

След многото добри думи за видрата и без почти никакъв успех на нея до сега, вече мога да се похваля, че ми е донесла успех и то в тежки за спининг условия.
И накрая малко от красотите на дефилето:
Красиво и емоционално е да риболовства чоек наслука на всички.
-
- новобранец
Браво, колега..и аз имах същите преживявания в този район http://forum.fishing-mania.com/viewtopic.php?t=24098. Явно и двамата сме намерили "царете", както се изрази 

Re: Пак на р. Искър
Така е колега
, тъкмо ти плагиатствах в темата и видях отговорати 

-
- фен клуб-скобар
Re: Пак на р. Искър
както обичам да казвам
"отлично даже много добре" 

"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим''
:D