р. Дунав - 14.10.2005

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

р. Дунав - 14.10.2005

Мнение от Stefko »

В един друг подфорум обещах да разкажа за петъчния
си риболов и ето на:
Най-напред да благодаря на всички, които ми пожелаха късмет, което, както се вижда от подфорума в който пиша, не свърши особена работа :? :lol: :lol:
Та приготвих аз въдиците в четвъртък, забърках един качамак, купих 4 хляба, нарязах 20-тина плочки кюспе и преизпълнен с надежда легнах да поспя... В петък станах малко преди 7 и в 7.30 отпраших към Дунава (някъде в района на с. Цибър). Времето беше облачно и мъгливо, но реших да заложа твърдо на предположението, че няма да вали и слязох с колата чак до брега, където смятах да действам.
Заварвам 2-ма колеги, които явно бяха нощували там и имаха солиден арсенал от нахвърляни въдици (поне 10). Нямах време да ги поздравявам и разпитвам, а се залових с моите неща: хвърлих 2 дънни въдици на сандвич от кюспе и качамак в комбинация с царевица и кашкавал отстрани.
Следваше подготовка на "мамката" и хвърлянето й от ръка. Успях да я метна не лошо - на около 6-7 м. от мен, където се оказа, че има и прилична дълбочинка от около 1.60 м. Чакайки да се "задейства" метнах още една пръчка на дъно с хранилка от хляб и познатите кашкавал и царевичка.
Към 8.30 започнах да хвърлям с телескопчето и с неудоволствие установих, че съм успял да метна мамката на около 60-70 см пред някакво клонче или камък, довлечени по всяка вероятност от високата вода :evil: Нямаше как да променя ситуацията - хлябът вече бе мокър и тежък и повторно замятане на мамаката беше обречено на неуспех. Пордължих така....
Скоро улових първата рибка - дребно морунашче, което пуснах веднага. След още няколко хвърляния хванах още един, този път с прилични размери (около 30 см). Прибрах го в живарника за кадем и още по-усилено започнах да чакам идването на скобарите. В това време 3-те дънни въдици мълчаха усилено, но за сметка на това времето се скофти, излязоха облаци и започна да гърми :shock: :evil: :evil: Аз пък реших да упорствам...
Към 9.30 клъвна и първия скобар - добра рибка някъде около 500-600 гр. Реших че най-сетне рибата се е събрала и риболовът ще потръгне, но уви - оказа се някакъв заблуден екземпляр, последван единствено от 2-3 по-скромни морунаша и 2 кротушки.
Тишината при останалите въдици продължаваше, като не броим едно огромно попче, което бе решило да изяде кашкавалът ми и още 2-3 крайно "рахитични" почуквания без последици.
Към 10.30 риболовът напълно замря за мое най-голямо учудване, тъй като времето се пооправи и дори изгря слънце. Някакво разнообразие внасяха само колегите в ляво от мен, които се бяха заели с подготвяне на обяда и всяка уловена рибка (хващаха дребни морунаши на дъно) биваше веднага изчиствана и слагана в тигана. При едно от кълванетата единия така се бе увлякъл, че забрави да изчисти рибката, а я метна от въдицата директно в олиото :? :P
И така до 12.30, когато реших че е време да се откажа и да се връщам в Козлодуй (предстоеше ми пътуване с автобус към София в 14.30). При окончателната проверка на резултатите се оказа, че в живарника все още щастливо плуват 1 скобар и 2 морунажа :oops: , което поне ми даде възможност да си ги пусна обратно в реката...Трябваше да си призная, че пак останах само с големите надежди за мрени и едри скобари, но поне си починах и не бях в скапания офис.
И друга равносметка си направих: явно това не е "моята" година и очевидно риболовния ми късмет този сезон яко се е заинатил :roll: . Докога ли:?: :!: :?: Давам му не повече от 10 дни :wink: :lol: :lol:
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Дерзай колега , дерзай . Може би просто не уцелваш мястото.
Клавиатура риба не лови!!!
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Да де, ама цяла година не го уцелвам :evil: :evil: :evil:
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”