Всяко зло - за добро :)

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
maznislav
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Всяко зло - за добро :)

Мнение от maznislav »

Здравейте колеги ...
Това е инцидентен репортаж , както всичко в тази събота вечер...
След много умуване тръгваме към планината с цел вечерна разходка и сутрешен риболов.
Натоварвам аз целия багаж , колата поема по пътя към планината и малко след не безизвестно село с манастир и големи кебапчета :) забелязвам колона коли... :(. Спирам аз и се оказва , че пътен инцидент с некъв камион е блокирал пътя и нема минаване. Почесвам се аз между очите и решавам , че така и така съм близо до река що пък да не слезна да повъртя блесните. Обръщам колата и след 10 мин съм си паркирал гъза на самата река. Е този път имам и женска компания за кадем. На първия хубав бързей дребосъци колкотото блесната "Пертен Мартин 4 -ка" следят блесната и .. толкова ... пълно мъртвило...
След това се придвижвам към съседния със стъпка на балерина и подавам блесната в бързей дълбок около 70 см ... :shock:
на прибиране .. на около 2 метра от мен тъмна сянка се изтрелва и докато разбера какво става ... еми борба настава ... аванс , скок и така 3 - 4 пъти като УЛ спинигчето ми героиски отбива атаките - минават близо 3 -4 минути в уникална борба. Полегнала в плиткото рибата изобщо не се предава и се налага да стъпя с единия крак във водата и нежно да я подхвана под хрилете и да я стоваря на брега.
За какво говоря колеги ? .. Ами ето за това :)

Изображение

Невероятна балканска пъстърва - това за което вече цял сезон мечтая и си пускам дребосъците ( ими се смеят) с надеждата да станат като нея :)
Ето още малко снимки на уникалната риба :)
Ето ме и мен с рибата
Изображение
и с примамката
Изображение
и на фона на реката
Изображение
След замерването се оказа 900 гр - 43 см
Личен рекорд за пъстърва за мен постигнат при невероятни обстоятелства :)
И помнете - пускайте малките рибки , за да пораснат и да станат като тази :)
Всички снимки от 45 мин провокиран от запушването на пътя излет са тук
http://gallery2.deephorizon.net/v/maznislav/lqto/43sm/
Пожелавам на всички такава слука и бъдете добри към природата и малките и обитатели ...
То се връща - поне на мен тя ми се отблагодари днес.
На слука на всички
Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
Аватар
maycal
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Всяко зло - за добро :)

Мнение от maycal »

Браво! :o :) Голям късмет и майсторство, разбира се! Предполагам, че манастира, за който споменаваш е Бачковския!? :)
Аватар
kocet0
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kocet0 »

Ще те изям с парцалите , ей !!! :axe: :axe: :axe: Много си луд да знаешшшшш !!! Ама много ти се кефя :) Утре ще ги разбием :P Уникална пастърва ... много красива риба !
И наистина ... НЕКА ПУСКАМЕ МАЛКИТЕ РИБИ , ЗА ДА ИМА КАКВО ДА ХВАЩАМЕ В БЪДЕЩЕ !
П.С. ---> Днес с колегата " fizika_01 " бяхме на 6-ти км. и общо взето си прекарахме супер ... хванах малък хубавец (и сега забележете ...) ---> Сомче около 500 гр. атакува кефалската блесна МАПСО ОРИ номер 2 !!! Сомчето излезе без проблем , но имаше лек такъв при изваждането на тройката ,защото се беше вкопчило и в 3-те куки ... все пак красавеца се запъти към дълбините ! На слука :) :wink:
SPINING FOREVER ;)
georgi_gopata

Мнение от georgi_gopata »

Късмет се иска да клъвне, майсторство да се извади! :wink:
fizika01
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от fizika01 »

Коце тая пастърва по голяма от твоя сом ве баце.Майтап, сомчето беше прекрасно и непредвидливо за примамката която използва.Което си е за топ 10 на непредвидливите риби. С две думи Коцето сомчетата ги вади кат кефалчетата , джик так.
Браво мазниславе и скоро чакам да ходим заедно някъде независимо къде, да по пивам материял.Голяма красвица си пернал,можеби е от женското присъствие. Другия път спирам на Скобелева майка и взимам 2 за къдем срещу 5 лева,щот са на примоция.Аре наздраве.
xoxo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от xoxo »

:smt038 :smt041 :smt006
kudrav82
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kudrav82 »

:smt038 :smt038 :smt038 :smt038 и един голям поклон за красивата риба и майсторството
и ловец съм и рибар съм,и на тъщата.......съм
Аватар
valeri
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от valeri »

Браво е това е ,и на мене ми се смееха така.Но да не ти пука е това е доказателството и отблагодаряването на природата. :D Последните години пускам маломерката пък каквото ще да става.Не че не съм и прибирал но това беше отдавна и имах друго виждане към рибата и робувах на на други правила .Сега вече не е така и се старая да го внушавам и на околните покрай мен..Още едно браво .....малко с балагородна завис ( ако мога така да се изразя).
гуслар написа:
Ползата от чалгата за развитието на музиката е толкова голяма ,колкото циганската махала за развитието на архитектурата

Изображение Изображение Изображение
Аватар
indalo
фен клуб-скобар

Мнение от indalo »

Невероятна риба. :prayer: :prayer: :prayer:
Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Vaneto_99
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Vaneto_99 »

:prayer: :prayer: :prayer: майстора си е майстор
Наслука Колеги!!!
valentin4o76
новобранец
новобранец

Мнение от valentin4o76 »

Браво за трофейната риба....пъстърва и то балканка. Но повече овации за това че пускаш маломерните рибки...това е много по-важно и както виждаш ефекта от това е забележителен. И аз днес бях на тази река, но предимно за мряна. Хванах три доста едри и поне 5-6 дребосъка които си плуват обратно, имаше и един чичка със жена си който ловеше на тежко със 2 или 3 въдици, и ви казвам, че прошка за дребосъка нямаше...пред него хванах 2 и си ги пуснах, а тоя си ги прибираше и слагаше в една торбичка. И като него много ги има по тая река, жалко е, наистина. Дано колегите като тебе са повече :D И винаги ще има по някоя такава голяма риба...
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Красота :P
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Мнение от Митев »

Евала батко :smt023
Аватар
тюлена
новобранец
новобранец

Мнение от тюлена »

Страхотна риба колега-аз преди две години хванах една на р.Въча 43-44см. После един месец не можеха да ми свалят усмивката дт лицето :D . За съжаление бях с лентово фото. Усеещането е :smt059 НЕВЕРОЯТНО.
Вземете само спомени,оставете само стъпки.
vlado-fidera
фен клуб-скобар

Мнение от vlado-fidera »

Човек убивам за такава слука :axe: :smt075
:D
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим'' :D:D
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”