Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум

Морска салата"Бовски"
Модератор: sapuna
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Морска салата"Бовски"
нужните неща:Море,миди,рапани,лук глава,връзка магданоз,лимон,стафиди,сол,зехтин,алкохол.и...............добра компания
Мидите и рапаните ги набрах на устието на река Караагач,КИТЕН ,10 минути бране и 1 час чегъртане по скалите,за да се почистят от корали ,водорасли и гадюхи,търпение си трябва ако искаш да не хрускаш после, и получавате това:

на закупен туристически газов котлон слагате тенджерка от магазин за един лев,пълна с вода и малко бира:

мидите и рапаните се варят 2/3 минути ,не повече и с нож се вадят ядките:

на рапана се къса охлюва и вратата,дробчето го оставяте:

получавате тези изкусителни мръвки:

лука се нарязва на тъъъъъъъъъъънки колелца,трябва да стане на :коси: и се намачква със сол,магданоза на едро,рапаните по дължина през дроба,лимона се изтисква и изчегъртва отвътре,(парченцата),стафидите,(шепа) се киснат в уиски или друг ароматен алкохол
,осолява и омазнява се на вкус,бъркате и отгоре стафидите,избирате по чисти черупки за прибори и воала
за съжаление докато отида да взема апарата от стаята за да я снимам готова , я бяха заличили и виновно гледаха, при положение че почти всички не бяха яли миди и рапани никога, си е кулинарна проба признание ,и аз гордо се напих от кеф!!!

Мидите и рапаните ги набрах на устието на река Караагач,КИТЕН ,10 минути бране и 1 час чегъртане по скалите,за да се почистят от корали ,водорасли и гадюхи,търпение си трябва ако искаш да не хрускаш после, и получавате това:
на закупен туристически газов котлон слагате тенджерка от магазин за един лев,пълна с вода и малко бира:
мидите и рапаните се варят 2/3 минути ,не повече и с нож се вадят ядките:
на рапана се къса охлюва и вратата,дробчето го оставяте:
получавате тези изкусителни мръвки:
лука се нарязва на тъъъъъъъъъъънки колелца,трябва да стане на :коси: и се намачква със сол,магданоза на едро,рапаните по дължина през дроба,лимона се изтисква и изчегъртва отвътре,(парченцата),стафидите,(шепа) се киснат в уиски или друг ароматен алкохол

за съжаление докато отида да взема апарата от стаята за да я снимам готова , я бяха заличили и виновно гледаха, при положение че почти всички не бяха яли миди и рапани никога, си е кулинарна проба признание ,и аз гордо се напих от кеф!!!

- чуруликпенчо
- сериозен играч
Re: Морска салата"Бовски"
Да добавя,че в при варенето се слага и лющян /дивесил/. Тогава вкусът придобива напълно завършен вид.
Последно промяна от чуруликпенчо на Вто Юли 22, 2008 10:39 pm, променено общо 1 път.
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: Морска салата"Бовски"
Тъкмо си мислех, че преди три години хазяинът на Резово ни гощава с такава салата, но бях забравил колко време се варят и съм ти благодарен приятелю Бовски, че ме подсети
След два дни съм на Оброчище, няма начин да не си я направя, за радост на "любимия образ"
П.С. Чурулик, благодаря и на теб за тънкостите

След два дни съм на Оброчище, няма начин да не си я направя, за радост на "любимия образ"

П.С. Чурулик, благодаря и на теб за тънкостите

БЪДИ ДОБЪР ДО СМЪРТ!