Търмъкчии на 40те извора

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
asas
новобранец
новобранец

Търмъкчии на 40те извора

Мнение от asas »

В събота бях на 40те извора. Водата е спаднала много язовира е преполовен и търмъкчиите (косачите) здраво чешат рибата. За 4-5 часа не видях някой да хване нещо не по едно време един извади вече уловен (укосен, изтърмъчен) толстолоб към 20 - 25 кг натовари си го на колелото и си тръгна.
На язовира не се чуваше българска реч. Все едно бяхме за риба в турция. До колкото знам язовира се стопанисва от пловдивският Сокол. Даже взимат пари за билет за него. Но явно изобщо не ходят там да видят какво става.
valentin4o76
новобранец
новобранец

Re: Търмъкчии на 40те извора

Мнение от valentin4o76 »

Още един отписан от мене язовир. Имам билет и от Сокол, но ме е яд да ходя.Веднъж бях само и като видях що за хора ловят и си прибират маломерните шаранчета ми стана ясно...а за проверките не знам въобще как са нещата...може и страх да имат вече...знам ли....с пушки ли да го пазят...пак няма да го опазят. Мисля че е излишно да се зарибява тоя язовир при тези условия...няма смисъл, риба няма да вирее там :(
sezar71
новобранец
новобранец

Мнение от sezar71 »

И аз колега отдавна съм забравил този прекрасен язовир , само дето си плащаме билетите , а ловното спи :evil:
kaloyan87

Мнение от kaloyan87 »

То не е само там,но действителността в България е такава:(
Станко Кондакчиев
новобранец
новобранец

Мнение от Станко Кондакчиев »

Колега така е в цяла България нямам риболовен билет стига дето плащам ловен билет а за какво да плащам риболовен като навсякъде е пълно с бракониери и мрежи а риболовните надзиратели с цялото си нахалство казват че това не било вярно.За какво да плащам риболовен билет ония да ловят рибата аз да им я плащам така ли?
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”