Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

Търмъкчии на 40те извора
Модератор: bobopeli
Търмъкчии на 40те извора
В събота бях на 40те извора. Водата е спаднала много язовира е преполовен и търмъкчиите (косачите) здраво чешат рибата. За 4-5 часа не видях някой да хване нещо не по едно време един извади вече уловен (укосен, изтърмъчен) толстолоб към 20 - 25 кг натовари си го на колелото и си тръгна.
На язовира не се чуваше българска реч. Все едно бяхме за риба в турция. До колкото знам язовира се стопанисва от пловдивският Сокол. Даже взимат пари за билет за него. Но явно изобщо не ходят там да видят какво става.
На язовира не се чуваше българска реч. Все едно бяхме за риба в турция. До колкото знам язовира се стопанисва от пловдивският Сокол. Даже взимат пари за билет за него. Но явно изобщо не ходят там да видят какво става.
-
- новобранец
Re: Търмъкчии на 40те извора
Още един отписан от мене язовир. Имам билет и от Сокол, но ме е яд да ходя.Веднъж бях само и като видях що за хора ловят и си прибират маломерните шаранчета ми стана ясно...а за проверките не знам въобще как са нещата...може и страх да имат вече...знам ли....с пушки ли да го пазят...пак няма да го опазят. Мисля че е излишно да се зарибява тоя язовир при тези условия...няма смисъл, риба няма да вирее там 

И аз колега отдавна съм забравил този прекрасен язовир , само дето си плащаме билетите , а ловното спи 

То не е само там,но действителността в България е такава:(
-
- новобранец
Колега така е в цяла България нямам риболовен билет стига дето плащам ловен билет а за какво да плащам риболовен като навсякъде е пълно с бракониери и мрежи а риболовните надзиратели с цялото си нахалство казват че това не било вярно.За какво да плащам риболовен билет ония да ловят рибата аз да им я плащам така ли?