Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Мистър Мърфи беше с мен!
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Мистър Мърфи беше с мен!
От откриването все си ходя почти безуспешно за риба и не пускам теми в този раздел, защото всеки ден би трябвало да пиша по една
, но смятам да отдам нужното внимание на днешния абсолютно каръшки излет!
Всичко започна както обикновено - натоварване на снаряжението и пристигане на това иначе толкова перспективно място:

Времето беше идеално, течението на реката слабо, нивото беше рипнало - абе, с кеф човек да започне да лови.
Хубаво, ама е редно да се захрани преди това.
Рипнах в гуменарката, сложих баката с варена и ароматизирана царевица, взех една 10л. туба от минерална вода за шамандура и към нея вързах котвата от моторната лодка.
Влезнах и започнах да греба, но изведнъж ми се счупи гребло, течението ме пое, но 20-30м. по надолу успях да излезна, гребейки само с другото гребло.
Дотук добре.
От двете гребла направих едно като за каяк и загребах пак срещу течението, за да заходя и да пусна шамандурата.
Прецених, че дистанцията от брега е ок и пуснах котвата с въжето и тубата, обаче се оказа, че е по-дълбоко и че тубата носи котвата по течението.
Вече бесен от толкова гребане (поне да беше без първите две букви
), започнах да дърпам юнашки въжето, за да изкарам котвата, ама нещо пресилих нещата и котвата се заби в лодката, след което се чу едно "пффффффффф" и аз вече бях във водата, лодката под мен, баката със захранка пред мен, а въжето с котвата около мен.
Хвана ме шубе да не се оплета във въжето на котвата и зат'ва заплувах към брега, зарязвайки всичко във водата.
...течението отнесе лодката и баката:

Въпреки че едва ли би имало начин да хвана нещо без захранка, по системата "надеждата умира последна" заметнах въдиците в очакване, надявайки се, че съдбата щедро ще ме възнагради с много амури, шарани и сомове за всички неволи, които претърпях.
Блажени са вярващите!
Единственото нещо, което през 15 мин. ловях, беше това:

Затова пък, приятелчето с мен, верен фен на плувката, хвана 128 уклея и подобри рекорда си.
Съвет!
Ако си тръгнал за риба с мистър Мърфи, спри, искам да остана сух.

Всичко започна както обикновено - натоварване на снаряжението и пристигане на това иначе толкова перспективно място:

Времето беше идеално, течението на реката слабо, нивото беше рипнало - абе, с кеф човек да започне да лови.
Хубаво, ама е редно да се захрани преди това.
Рипнах в гуменарката, сложих баката с варена и ароматизирана царевица, взех една 10л. туба от минерална вода за шамандура и към нея вързах котвата от моторната лодка.
Влезнах и започнах да греба, но изведнъж ми се счупи гребло, течението ме пое, но 20-30м. по надолу успях да излезна, гребейки само с другото гребло.
Дотук добре.
От двете гребла направих едно като за каяк и загребах пак срещу течението, за да заходя и да пусна шамандурата.
Прецених, че дистанцията от брега е ок и пуснах котвата с въжето и тубата, обаче се оказа, че е по-дълбоко и че тубата носи котвата по течението.
Вече бесен от толкова гребане (поне да беше без първите две букви

Хвана ме шубе да не се оплета във въжето на котвата и зат'ва заплувах към брега, зарязвайки всичко във водата.
...течението отнесе лодката и баката:

Въпреки че едва ли би имало начин да хвана нещо без захранка, по системата "надеждата умира последна" заметнах въдиците в очакване, надявайки се, че съдбата щедро ще ме възнагради с много амури, шарани и сомове за всички неволи, които претърпях.
Блажени са вярващите!

Единственото нещо, което през 15 мин. ловях, беше това:

Затова пък, приятелчето с мен, верен фен на плувката, хвана 128 уклея и подобри рекорда си.

Съвет!

Ако си тръгнал за риба с мистър Мърфи, спри, искам да остана сух.

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: Мистър Мърфи беше с мен!
Лошо е така съчувствам ти и аз съм без успех от откриването тасе чуда пръчките поп ли да ги ръси(със светена вода) некоя ромка ли да.... А де като трагне каръка к'во да праим........!

Където качеството е от значение!
- emo vasilev
- сериозен играч
Я ходи в черква и запали свещ - дано ти престанат капотата и неволите !
Иначе каръка е гадна работа - налегне ли те отърване няма. Абе трябва да ти дойдем на гости с Кърцата !

Иначе каръка е гадна работа - налегне ли те отърване няма. Абе трябва да ти дойдем на гости с Кърцата !

- GODzillata
Мани, мани!emo vasilev написа:Я ходи в черква и запали свещ - дано ти престанат капотата и неволите !![]()
От една страна - добре сте ми дошли, ама от друга - ако е заразно?

Нещо не ми върви с пускането на шамандура. На откриването с marinov1973 от ранна сутрин до обяд правихме какви ли не гимнастики и мнооооооого гребане, за да я пуснем. Нещо я загубихме под водата (късо въже и силно течение), та той хвърля с една тройка, за да я измъкнем.
Днес и аз опитах с тройка, ама не иска да помръдне. Само дето скъсах оловото и тройката.

После един отишъл да я тегли с лодката, ама не помръднала, явно котвата се е захванала за някой столетен дънер под водата.

Май ще се отдам само на нощен риболов, че и днес адски силно слънчасах.

Мъка, мъкаааааааа.....

- krokibg
- учете се от него
Малей,голем педерас е тоя Мърфи
И мен нали ме изкъпа на срещата в Русе та още го псувам

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Всичко е добре,когато завършва добре!
Приятелю, трябва само веднъж да счупиш каръка и всичко ще се нареди 

Колега,съчувствам ти за каръка,но съм убеден,че скоро всичко ще си дойде на мястото
Наслука 

Member of the zapalen_92's Fan Club
- GODzillata
Аз да го хвана, ще го спукам и от бой, и от *банЬе, ама...imitev72 написа:Приятелю, трябва само веднъж да счупиш каръка и всичко ще се нареди

След няколко дни ще пробвам трАлинга.

- ceno cenov
- разбира нещата
Неприятни случки са ти са случили.
Требе раздел "Опасни излети" да ти се направи с тоя карък дето те е налегнал.
Не се помотвай а бегай на поп да те преръси и пални една свещичка на Св. Никола!
ПП Гледай напред с надежда.
Ей го, сега като почнеш да трАлиш може и да ти излезе късмета. Ако е с гребане маани първите 2 букви от гребането както казваш и ша ти върже 100% и трАли яко

ПП Гледай напред с надежда.

-
- учете се от него
Или с "толстолобене", на пружини в някой по-малък гьол , там поне няма лодки и щуротии , а "разкаръчването" е в много голям % гарантирано!!!chapara написа:Верно свиркай си ,смени тактиката с тролене па дано пишеш в успешни

- GODzillata
Благодаря на всички за куража!
Ще има толстолобене с трАлене.
Само да не ме пишете в раздел "бракониери". 

Ще има толстолобене с трАлене.

GODzillata,
Не че се радвам, даже напротив съчувствам ти - но е приятно да имаш съпартиец.
И мен миналата година ме налегна нещо такова, тежки дървета заседнали на буна с въжето от колата дърпах, но го удавих, удавих и второто резервно (ходих си до вкъщи за него), във водата падах, приспособления и инструменти губих, спинингарката си счупих..всичкото за нула време.
И още не ми се е разминало....от време на време ми се случват разни дивотии - като те хване държи яката.
Ама така е на Дунава - изненади винаги има.Това му викам правене на спомени.
Дано да ни потръгне и на нас най-после....време му е.Рецепта против карък нямам, и незнам как ще стане ??
Не че се радвам, даже напротив съчувствам ти - но е приятно да имаш съпартиец.
И мен миналата година ме налегна нещо такова, тежки дървета заседнали на буна с въжето от колата дърпах, но го удавих, удавих и второто резервно (ходих си до вкъщи за него), във водата падах, приспособления и инструменти губих, спинингарката си счупих..всичкото за нула време.
И още не ми се е разминало....от време на време ми се случват разни дивотии - като те хване държи яката.
Ама така е на Дунава - изненади винаги има.Това му викам правене на спомени.
Дано да ни потръгне и на нас най-после....време му е.Рецепта против карък нямам, и незнам как ще стане ??
- КИРО
- Обратна връзка:
Адаш,ВЕРНО,я запали една голяма свещ,че кат ми дойдеш да направим нещо по въпроса.То ти май тази година още нямаш свестен рибок?
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА