Мистър Мърфи беше с мен!

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Мистър Мърфи беше с мен!

Мнение от GODzillata »

От откриването все си ходя почти безуспешно за риба и не пускам теми в този раздел, защото всеки ден би трябвало да пиша по една :lol: , но смятам да отдам нужното внимание на днешния абсолютно каръшки излет! :evil:

Всичко започна както обикновено - натоварване на снаряжението и пристигане на това иначе толкова перспективно място:
Изображение

Времето беше идеално, течението на реката слабо, нивото беше рипнало - абе, с кеф човек да започне да лови.
Хубаво, ама е редно да се захрани преди това.
Рипнах в гуменарката, сложих баката с варена и ароматизирана царевица, взех една 10л. туба от минерална вода за шамандура и към нея вързах котвата от моторната лодка.
Влезнах и започнах да греба, но изведнъж ми се счупи гребло, течението ме пое, но 20-30м. по надолу успях да излезна, гребейки само с другото гребло.
Дотук добре.
От двете гребла направих едно като за каяк и загребах пак срещу течението, за да заходя и да пусна шамандурата.
Прецених, че дистанцията от брега е ок и пуснах котвата с въжето и тубата, обаче се оказа, че е по-дълбоко и че тубата носи котвата по течението.
Вече бесен от толкова гребане (поне да беше без първите две букви :lol: ), започнах да дърпам юнашки въжето, за да изкарам котвата, ама нещо пресилих нещата и котвата се заби в лодката, след което се чу едно "пффффффффф" и аз вече бях във водата, лодката под мен, баката със захранка пред мен, а въжето с котвата около мен.
Хвана ме шубе да не се оплета във въжето на котвата и зат'ва заплувах към брега, зарязвайки всичко във водата.
...течението отнесе лодката и баката:
Изображение

Въпреки че едва ли би имало начин да хвана нещо без захранка, по системата "надеждата умира последна" заметнах въдиците в очакване, надявайки се, че съдбата щедро ще ме възнагради с много амури, шарани и сомове за всички неволи, които претърпях.
Блажени са вярващите! :lol:
Единственото нещо, което през 15 мин. ловях, беше това:
Изображение

Затова пък, приятелчето с мен, верен фен на плувката, хвана 128 уклея и подобри рекорда си. :lol: :mrgreen:

Съвет! :idea:
Ако си тръгнал за риба с мистър Мърфи, спри, искам да остана сух. :lol:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
didopoli
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: Мистър Мърфи беше с мен!

Мнение от didopoli »

Лошо е така съчувствам ти и аз съм без успех от откриването тасе чуда пръчките поп ли да ги ръси(със светена вода) некоя ромка ли да.... А де като трагне каръка к'во да праим........!
Изображение
Където качеството е от значение!
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Ама ти трябва да ходиш да ти леят куршум бре :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Изображение
Аватар
emo vasilev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от emo vasilev »

Я ходи в черква и запали свещ - дано ти престанат капотата и неволите ! :wink:

Иначе каръка е гадна работа - налегне ли те отърване няма. Абе трябва да ти дойдем на гости с Кърцата ! :D
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

emo vasilev написа:Я ходи в черква и запали свещ - дано ти престанат капотата и неволите ! :wink:

Иначе каръка е гадна работа - налегне ли те отърване няма. Абе трябва да ти дойдем на гости с Кърцата ! :D
Мани, мани!
От една страна - добре сте ми дошли, ама от друга - ако е заразно? :roll: Не мога да поема тази отговорност. :lol: :drinkers:

Нещо не ми върви с пускането на шамандура. На откриването с marinov1973 от ранна сутрин до обяд правихме какви ли не гимнастики и мнооооооого гребане, за да я пуснем. Нещо я загубихме под водата (късо въже и силно течение), та той хвърля с една тройка, за да я измъкнем.

Днес и аз опитах с тройка, ама не иска да помръдне. Само дето скъсах оловото и тройката. :twisted:
После един отишъл да я тегли с лодката, ама не помръднала, явно котвата се е захванала за някой столетен дънер под водата. :roll:

Май ще се отдам само на нощен риболов, че и днес адски силно слънчасах. :evil:
Мъка, мъкаааааааа..... :mrgreen:
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Малей,голем педерас е тоя Мърфи :mrgreen: И мен нали ме изкъпа на срещата в Русе та още го псувам :lol: :lol: :lol: :wink:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Pavkata 1977

Мнение от Pavkata 1977 »

Всичко е добре,когато завършва добре!
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Мнение от Митев »

Приятелю, трябва само веднъж да счупиш каръка и всичко ще се нареди :P
Аватар
demise
новобранец
новобранец

Мнение от demise »

Колега,съчувствам ти за каръка,но съм убеден,че скоро всичко ще си дойде на мястото :) Наслука :smt023
Изображение
Изображение
Изображение

Member of the zapalen_92's Fan Club
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

imitev72 написа:Приятелю, трябва само веднъж да счупиш каръка и всичко ще се нареди :P
Аз да го хвана, ще го спукам и от бой, и от *банЬе, ама... :roll: :lol:
След няколко дни ще пробвам трАлинга. :mrgreen:
Аватар
ceno cenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceno cenov »

Неприятни случки са ти са случили. :( Требе раздел "Опасни излети" да ти се направи с тоя карък дето те е налегнал. :( Не се помотвай а бегай на поп да те преръси и пални една свещичка на Св. Никола!

ПП Гледай напред с надежда. :wink: Ей го, сега като почнеш да трАлиш може и да ти излезе късмета. Ако е с гребане маани първите 2 букви от гребането както казваш и ша ти върже 100% и трАли яко :lol: :lol: :lol: :wink:
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

chapara написа::? Верно свиркай си ,смени тактиката с тролене па дано пишеш в успешни :D
Или с "толстолобене", на пружини в някой по-малък гьол , там поне няма лодки и щуротии , а "разкаръчването" е в много голям % гарантирано!!!Изображение
Изображение
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Благодаря на всички за куража! :D :drinkers:

Ще има толстолобене с трАлене. :mrgreen: Само да не ме пишете в раздел "бракониери". :wink:
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pedro »

GODzillata,
Не че се радвам, даже напротив съчувствам ти - но е приятно да имаш съпартиец.
И мен миналата година ме налегна нещо такова, тежки дървета заседнали на буна с въжето от колата дърпах, но го удавих, удавих и второто резервно (ходих си до вкъщи за него), във водата падах, приспособления и инструменти губих, спинингарката си счупих..всичкото за нула време.
И още не ми се е разминало....от време на време ми се случват разни дивотии - като те хване държи яката.
Ама така е на Дунава - изненади винаги има.Това му викам правене на спомени.
Дано да ни потръгне и на нас най-после....време му е.Рецепта против карък нямам, и незнам как ще стане ??
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Адаш,ВЕРНО,я запали една голяма свещ,че кат ми дойдеш да направим нещо по въпроса.То ти май тази година още нямаш свестен рибок?
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”