Пак питане
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
Пак питане
Пак с молба към вас:извади ми се халката от върха на новия телескоп-Ню хънтър.Дайте акъл-с какво да я залепя или да слагам конектор?Ластик за сега не виждам смисъл да слагам.
П.П.А какво е това "жило" и за какво и какви риби се ползва

П.П.А какво е това "жило" и за какво и какви риби се ползва

-
- учете се от него
Re: Пак питане
joco написа:Пак с молба към вас:извади ми се халката от върха на новия телескоп-Ню хънтър.Дайте акъл-с какво да я залепя или да слагам конектор?Ластик за сега не предвиждам смисъл да слагам.
П.П.А какво е това "жило" и за какво и какви риби се ползва![]()
Сложи си конектор . И Хънтъра и Финесата не са със "жила" , а са с кухи върхове - разликата е огромна и май и в другата тема нещо се бъркат понятията : връх "шпиц" ( плътно "жило" )за скубане на скорост на дребни и средни риби и " кух връх " с конектор , без ластик, са две съвсем различни неща!!!
-
- разбира нещата
Ако ще я ползваш за риби до кило и половина ,моят съвет е да и монтираш жило .Във всеки специализиран магазин ги има и ще ти го монтират.В зависимост от качеството са на различни цени но средно 20лв .Кух връх за лястик може да и монираш като резервен вариант за по сериозни риби но ако здравината на пръчката позволява разбира се .
Слагай жилото и не бой се
Слагай жилото и не бой се

На теб добре,не кълве,,,ами на мен защо не ще???
Лепи го с моментно лепило и забравяш 

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
Колега махай я тази халка само главоболия,слагаи конектор и забравяй.А най-добрия начен и според мен е да си купиш жило а този връх да го приправиш на система с ластик,така ще имаш 2 връха за всякаква ситуация.

-
- кандидат преподавател
Ами,май никакви халки-слагай конектори ,ако ще ползваш пръчката за рибоуловление на обичайните риби в категорията "от дребни до средно дребни"-от уклеи до кефали по кило например.
Ми как,сложих си конектор и с "Хънтъра" ги цъкам до 1,5-2 кила безпроблемно,а като видя че нещата може и да са по-така....слагам "ИДА шок коректор"IDA написа:Йоцо , как реши въпроса в края на краищата и какъв е резултата![]()
![]()
![]()
![]()

-
- учете се от него
Казва се " ИДА- Шокадсорбер" , бреjoco написа:Ми как,сложих си конектор и с "Хънтъра" ги цъкам до 1,5-2 кила безпроблемно,а като видя че нещата може и да са по-така....слагам "ИДА шок коректор"IDA написа:Йоцо , как реши въпроса в края на краищата и какъв е резултата![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
С две думи предложението ти за междинен ластик 3 мм.Благодарско за което.Имам 3,5килограмов шаран на 0,14 и повод 0,12.

Тези са 30см./1.8 и са за фидер , но иначе принципа е същия

Ми аз за секи случай зех че му турнАх 3мм.ластик,20-се санта дълъг.И работи да ти кажа!