"Изкъртиха" платерината на ДЮНИ!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

"Изкъртиха" платерината на ДЮНИ!

Мнение от batmilen »

Ей преди малко ми се обади колегата Кир4о...хванал над 10 кила едра платерина на Дюни...На болдото вързал 2 куки...по 2 риби наведнъж,а имало и някакъв циганин с 3 куки... по 3 риби ,по 3 риби... горямо "дране"....май в съботата ще зарежа паламуда!
Последно промяна от batmilen на Сря Ное 09, 2005 8:24 am, променено общо 1 път.
Аватар
justinian
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от justinian »

И на мен ми дадоха същата информация бат Милене, но я погледни тук http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?User ... umId=29090 и може би ще си промениш мнението да не гониш паламуда :lol:
Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.
Аватар
justinian
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от justinian »

Бат Милене,аз от вълнение забравих да ти се похваля...Вслушах се в съвета ти,както и на г-н Гоцов и днес СИ КУПИХ ЛОДКА!!!От следващия риболовен сезон те включвам в екипажния списък.А зимата ще си припомням какво съм учил няколко години във ВНВМУ"Н.Й.Вапцаров" гр.Варна като теория и от баща ми /Вечна му памет!/ на практика...
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Браво за лодката...и за тези големи риби...май трябва да ги сложиш в подфорума Океански риболов...особенно този огромен ТУРУК...благодаря за предложението...ама и аз си падам нещо капитан...Кара Капитан ...
Аватар
justinian
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от justinian »

Не знам дали си обърнал внимание на датата върху снимките.Правени са вчера в 10,00 ч. сутринта.Най големите "аджамии" излязоха с по 7-8 каси паламуд,а майсторите с по 15-20 каси...
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Видях ... е "и на тяхната улица да има празник"...колко я 4акаха тая риба...
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Жоре, batmilen го канят щото е стар морски вълк,а тебе ще трябва да те прекараме няколко пъти под кила на лодката да "фанеш калкан" и след това да те представим пред Нептун...и Русалките...
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Такава е морската традиция...първо в кацата с катран,после под кила...
Аватар
justinian
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от justinian »

Г-н Гоцов,
Благодаря за искреното отношение към мен.
Искам да внеса едно малко уточнение,а именно:
Когато пуснах темата "Можем ли сами да си направим рибарска лодка", идеята ми беше хора с опит- като PENN например, да споделят своите виждания, идеи, проекти, чертежи, линкове към интересни сайтове и т.н. защото е всеизвестно, че лодките, които ползват рибарите по Черноморското крайбрежие не са с добри мореходни качества. Предизвикателството-сам да си направиш лодка и да я ползваш по предназначение, т.е. да се стремиш към една цел и да я постигнеш, влагайки в нея мисъл,усърдие и труд, е нещо,което би донесло на всекиго удовлетворение от самия себе си. Затова останах разочарован от първоначалните,не дотам интелигентни подмятания, по които дъщеря ми взе позицията на мой защитник /нали е чедо на юрист второ поколение все пак ))) /.След като видях, че дискусия не се получи / за което много съжалявам/ си купих лодка, на борда на която се чувствайте поканен през следващия риболовен сезон.
Очаквам съвети за избор на извънбордов двигател.Спрял съм се на Ямаха и Меркюри- 10 к.с. с къс "ботуш" .Лодката е тип ЯЛ-4, стъклопластова, 4,70/ 1,80 метра.
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

ВЗЕМИ СИ ЕДНА ЯМАХА 15 КОНЯ,МАЛКО СИЛА НЯМА ДА ТИ Е ИЗЛИШНА...АКО ТИ СЕ НАЛОЖИ В КРИТИ4НИ МОМЕНТИ...
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”