Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

ПОДА
ПОДА
Днес се върнах от яз.ПОДА.Времето бе6е много гадно.Имах 3 удара от които 2 успешни.Изкарах две парчета по 2.5кг.Утре ще кача снимки.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аз ще разкажа малко по подробно !
Сутринта около 7 и 20 бяхме там ! До 7 и 30 си намерихме място но не се бяхме подготвили добре само стръв и радбирасе пръчките с макарите ! Както и да е веднага започна подготвянето на такъмите разбирасе индикатор при първото замятане къса такъм от бързане да хване шараните защото шляпаха на 50-100 метра от нас
се пак е ноември месец а и нямаше грам слънце ! Както и да е хвърлихме си пръчките аз с 2 той с 4
! И седнахме ... в чакане на ударите и не след дълго може би половин час както по традиция винаги само и единствено на най калпавата пръчка кълве да му ебам мамата и на една 10 годишна пръчка със рязан връх и макарапоне на 10 години звънеца се разклати доста здраво и аз фащам кепа той /indicator - балък
/ фаша пръчката и ми вика бре има нещо ве аре ве фани го ве фани го ве беше едно маломерно шаранче около 250грама което веднага отиде да вика баба си и дядо си ! Аз вече обнадежден да хвана нещо седнах и зачакам ама ядец нищо около час решихме да се преместим и да около 9 и половина бяхме се преместили вече а на мене около 11 ми клъвна нещо мно тънко но се пак идикатора ми изписка и що да видя една мини таранка до тука добре си викам спасих капото ! И така в продължение на 1 час абослютно нищо ! Обаче пекна слабо слънце и отново индикатора го огря слънцето и разбирасе на най калпавата пръчка със същия такъм като моя удари шаран този път сериозен 2.5 кила за зимата си е страшно парче ! И после пак за тишие аз отново нищо не съм фанал с след около 2 часа чакане сменяне на стръв гледане на звънците ядене пиене и какво ли още не отново се чу звънец ! НА коя ли пръчка на най калпавата рабирасе си викам но НЕ този път на най хубавата ъгли стик с една мощна макара предназначена за океана едно парче което разви аванса и сгъна върха на остър ъгъл но индикатора беше непоколебим и въртеше та са късаше и беше по изнервен дори и от мене като тръгвахме
! така де след около 3-4 минути борба шарана едва едва едва шарана благоволи да влезе у кепа направо се метна вътре така де изкарахме го ! До 4 и нещо без риба и вече съм тотално отчаян когато някакъв удърви вдига пръчката във въздуха и се чува сигнализатора викам е тва ше е шарана дигам ми се стръва че няма нищо викам си да му еба майката ама поедно време нещо се показа отгоре и шляпна и ко да е изкарвам го една малка таранка по малка дори и от шарана и вече бяхме почнали да прибираме ! С това завърши риболова ! Ловихме само на дъно и само на царевица без захранка ! Тъй де аз си тръгнах с единия крак в капото той с два шарана с който същност счупихме кепа на Окума здраве да е
!
Сутринта около 7 и 20 бяхме там ! До 7 и 30 си намерихме място но не се бяхме подготвили добре само стръв и радбирасе пръчките с макарите ! Както и да е веднага започна подготвянето на такъмите разбирасе индикатор при първото замятане къса такъм от бързане да хване шараните защото шляпаха на 50-100 метра от нас

За бракониерите само слънчаци
!

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Условията са зле...плаща се мисля 5 лева на човек и 3.50 килото на шарана и на амура 4 и 50 на сома но нема големи сомове иначе самия язовир е хубав около 30-40декара по мойто око !
Но там минимум кеп 2 и 80 нашия беше 2 и 80 едва едва изкарвахме рибите трябваше да залягам на земята и така имаше само 1 ниско място което е приравнено с водата но ако е заето ще ти трябва дълъг кеп !
Но там минимум кеп 2 и 80 нашия беше 2 и 80 едва едва изкарвахме рибите трябваше да залягам на земята и така имаше само 1 ниско място което е приравнено с водата но ако е заето ще ти трябва дълъг кеп !
За бракониерите само слънчаци
!