"NISA" - Регулеруем конектор за щека

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

BZI
разбира нещата
разбира нещата

"NISA" - Регулеруем конектор за щека

Мнение от BZI »

Здравейте колеги,

Ровейки се отново из разните форуми и оказиони попаднах на нова находка (поне за мен), а именно регулеруем конектор за щека. От прочетеното за въпросното изделие подразбрах, че въпросният конектор би помогнал за:
1.Да не режете или добавяте влакно, когато променяте дулбочината
2.Завивате или развивате необходимото количество влакно, препозиционирате плувката и продължавате риболова
3.позволява бурзо да регулирате дистанцията между върха и плувката
4. Подходящ е за рболовци с ограничен брой топсети.
Ето и фото
Изображение

Някой ползвал ли е такова нещо и удачно ли е то?
Изображение Пазете природата чиста !!!!
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Re: "NISA" - Регулеруем конектор за щека

Мнение от Local »

Изглежда интересно, мисля обаче че ако този конектор е на мека връзка ще оплита, ама като не ми е в ръцете да го видя, не мога да преценя, изглежда идейно, BZI пусни линк на статията затова нещо. А наличието на повече топ-сети според мен си е задължително, заради различните видове такъми, които ползваме по време на риболов.
Клавиатура риба не лови!!!
BZI
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от BZI »

ами няма статия този продукт се продава, и то което сум написал е превода на осножните характеристики. Според мен това си действа като класически конектор що се отнася до ластика, но за вкното не знам. Като доде от англия ще ти го покажа
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

BZI написа:ами няма статия този продукт се продава, и то което сум написал е превода на осножните характеристики. Според мен това си действа като класически конектор що се отнася до ластика, но за вкното не знам. Като доде от англия ще ти го покажа
Няма какво да го гледам, поръчай и за мен и ще ми го пратиш по куриер :wink: като дойде в БГ
Клавиатура риба не лови!!!
BZI
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от BZI »

ок
waglerbg
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от waglerbg »

не мисля ,че е нещо свястно.Така и така е желателно да си подновяваш влакното след всеки риболов.Иначе има шанс да го ползваш след доста време и влакното да е поизгнило и точно тогава да клъвне ТЯ/ТОЙ.След като веднъж си утежнил плувката и си използвал такъма,когато се прибереш,просто махаш тежестите със скалпел(има по аптеките за еднократна употреба на цена под 2 лева изкарват доста :wink: )и ги слагаш на ново влакно.Отнема около 5 мин.Също така и навитото влакно 100% ще почне да се къдри=заплитания
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

waglerbg написа:не мисля ,че е нещо свястно.Така и така е желателно да си подновяваш влакното след всеки риболов.Иначе има шанс да го ползваш след доста време и влакното да е поизгнило и точно тогава да клъвне ТЯ/ТОЙ.След като веднъж си утежнил плувката и си използвал такъма,когато се прибереш,просто махаш тежестите със скалпел(има по аптеките за еднократна употреба на цена под 2 лева изкарват доста :wink: )и ги слагаш на ново влакно.Отнема около 5 мин.Също така и навитото влакно 100% ще почне да се къдри=заплитания
Само,че това не важи.На щеката влакното си е влакно.Аз имам готови такъми и си карам цял сезон,че и от новия.А ти си подновявай влакното след всеки риболов,ама не разбрах защо.Единствено при спининговия риболов се налага честото подменяне на влакното.Но не разбрах каква е връзката между конектора и смяната на влакното.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
георгиев59
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от георгиев59 »

Мисля че тази конектор наистина е измислен много добре защото можеш да си регулираш разтоянието от върха до перото в зависимост от дълбочината .
На теб добре,не кълве,,,ами на мен защо не ще???
Аватар
Dedy
учете се от него
учете се от него

Мнение от Dedy »

георгиев59 написа:Мисля че тази конектор наистина е измислен много добре защото можеш да си регулираш разтоянието от върха до перото в зависимост от дълбочината .
:!: :!: :!: :!:

Да де, ама съдейки по снимките това чудо е мъничко, а и няма как да е иначе. Та не ми е много ясно колко влакно може да навие на него, ако е за 30-тина санта, просто няма смисъл.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

За мен също няма да ми е удачно,допълнително може да ти оплита кордата и ненужно накичен връх.Правя си такъмите на 6.50,после ги прогонвам на място,само ако не ми е познат водоема и нямам представа за дълбочината.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
waglerbg
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от waglerbg »

butnik написа:
waglerbg написа:не мисля ,че е нещо свястно.Така и така е желателно да си подновяваш влакното след всеки риболов.Иначе има шанс да го ползваш след доста време и влакното да е поизгнило и точно тогава да клъвне ТЯ/ТОЙ.След като веднъж си утежнил плувката и си използвал такъма,когато се прибереш,просто махаш тежестите със скалпел(има по аптеките за еднократна употреба на цена под 2 лева изкарват доста :wink: )и ги слагаш на ново влакно.Отнема около 5 мин.Също така и навитото влакно 100% ще почне да се къдри=заплитания
Само,че това не важи.На щеката влакното си е влакно.Аз имам готови такъми и си карам цял сезон,че и от новия.А ти си подновявай влакното след всеки риболов,ама не разбрах защо.Единствено при спининговия риболов се налага честото подменяне на влакното.Но не разбрах каква е връзката между конектора и смяната на влакното.
подновявам си влакното защото,се амортизира и замърсява(т.н.повърхностен филм ,закачания,интензивен риболов :lol: и т.н. )Според мен едно от предназначенията на този конектор е например да направиш едиа линия с дължина 4м и да ловиш с нея на дълбочини 1 до 3,5м,като с конектора регулираш дължината на влакното.Това предполага многократна употреба.Ако сменяш влакното всеки път употребата на конектор от се обезмисля понеже си нагаласяш линията за конкретния ден и място.Понякога се се лови на две хранителни петна с различна дълбочина ,но невярвам някой да навива и развива по 1-2м влакно на тази джунджория през 10-15мин,затова продават допълнителни топ сети :)
p.s.Какво тябва да означава "На щеката влакното си е влакно"?
Batbozho
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Batbozho »

waglerbg написа:
butnik написа:
подновявам си влакното защото,се амортизира и замърсява(т.н.повърхностен филм ,закачания,интензивен риболов :lol: и т.н. )Според мен едно от предназначенията на този конектор е например да направиш едиа линия с дължина 4м и да ловиш с нея на дълбочини 1 до 3,5м,като с конектора регулираш дължината на влакното.Това предполага многократна употреба.Ако сменяш влакното всеки път употребата на конектор от се обезмисля понеже си нагаласяш линията за конкретния ден и място.Понякога се се лови на две хранителни петна с различна дълбочина ,но невярвам някой да навива и развива по 1-2м влакно на тази джунджория през 10-15мин,затова продават допълнителни топ сети :)
p.s.Какво тябва да означава "На щеката влакното си е влакно"?
Означава че като си ловиш с даден такъм после си го навиваш обратно на совалката и на тъмно и сухо в стола.И на другия риболов нищо не пречи да си ловиш пак с него,най-много да си смениш повода с куката ако се е захабила в закачки от камъни.При спининга от постоянното замятане и прибиране кордата се изхабява бързо и за това се сменя по-често.С качествена корда като имам късмет да не закача такъма спокоино си изкарвам 10 риболова без никакъв проблем,особенно ако има и валати м/у тях :mrgreen: .Амортизацията с щека е минимална на влакното ако работиш правилно.Това имаше пред вид Бутника.Ама ти като ти е мерак нищо не пречи да си сменяш кордата всеки път,но е по-добре да си вземеш хубава корда и няма да ти се налага.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”