Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Кофти случка !
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- petro_op
- ще става разбирач
Кофти случка !
Отдавна не съм писал във форума поради липса на време и снимки, а и малко ми образува нерви необявеното, но съществуващо състезание “Кой е по- по- най- “
Все пак реших да драсна и аз няколко реда, които може да са интересни на някои съфорумци..
Та с приятелката ми замислихме да направим една комбинирана разходка с лек преход и евентуален спининг на пъстърва и кефал. Същевременно забелязах у нея небивал интерес към спининговия риболов и решихме и малко обучение да проведем.
Станахме рано и този път се наложи да сме с автобус-дълга история, на автогарата засякох Барни, че се и познахме даже
.
На другия ден сутринта след преход 1,5 ч. Се установихме на една от многото все още диви и красиви пъстървови рекички у нас. Ето ме мен надъхан и готов за бой
.

Риболова започна с леки почуквания и тук там някое мини кефалче, но пък беше доста приятно и красиво. Продължихме още около час да въртим без да прелъжем пъстърва. Приятелката ми ме изненада страшно много – добър кастинг, дистанция, водене на примамката както и бях казал...абе радост за окото.
По едно време се поспрях на част от реката с дооста бавно течение и около 1м дълбочина, което за такъв ти водоем си е мноого. Смених блесната с един потъващ воблер и заментнах. Воблера падна във водата и аз забелязах че леко ми се е уплело влакното (монофил 0,185) и трябваше да развия около 3-4 метра и да си го оправя. Воблера така или иначе вече си беше потънал и не го мислих повече а се заех с разплитане. Да ама развих кордата, оказа се възел и за секудни си стана приятна топка от около метър влакно, което просто трябваше да скъсам.
И точно в този момент стана драмата – ама голяма драма. Върха на пръта ми ( акция 15-30) се сгъна като фидер. Хич и не знаех какво да мисля – риба ли е клон ли е. Да ама като затегли възела се изниза и през върховия водач – е бях сигурен че е риба. Какво се прави в такъв случаи !!? Ами че се панирах малко за съжаление –признавам си, все пак нямах функциониращ такъм в ръцете си.....Паниката в такива случаи е най-голямата грешка. Единственото което ми дойде на акъла беше да започна да си навивам влакното пък каквото стане. Отсреща имахме сериозен другар, голямо напъване към дъното ....помислих че може и сом да е. Понавих малко и се стигна до топката влакно което не бях разплел и също се нави на макарата – получи се нещо като дроб сърма на макарата. Най-тъпото беше че бях пуснал аванс ама предвид заплитането хич и не мърдаше този аванс – все едно го нямаше. Въртях на буксир и това е. Докарах до мен рибока и щях да се на....кам. Най-голямата балканка която съм виждал в живота си. Имам добър окомер на дължина беше над 60 см, за килограми не знам . Влезох във водата да я хвана ама при липса на аванс и тн тя си беше силна и хич не се предаде изми ми очите с един плясък и хайде поживо поздраво. Погалих и само главата и видях че е балканка
.Следващите 10 мин. Ми беше доста кофти, не съм и мислел да я взимам само исках да се снимам с нея, ама тя не беше фен явно. Помечтах си ако имах нормален такъм в момента как щях да си я извадя и тн....
мечти
Удари на плуващ воблер пуснат по течението съм имал, ама такова нещо не ми се беше случвало. Мнооооого гадно нали...
Така изглеждаше воблера след битката ...

Като капак на всичко докато страдах
любимата, която хваща спининг за трети път в живота измъкна ей този 470 грамов кефалец ....почти в цивилизованата част на реката.

Снимаката е гадна ама е от телефон, понеже във фотоапарата свърши тока. И така кофти случка ....
Все пак реших да драсна и аз няколко реда, които може да са интересни на някои съфорумци..

Та с приятелката ми замислихме да направим една комбинирана разходка с лек преход и евентуален спининг на пъстърва и кефал. Същевременно забелязах у нея небивал интерес към спининговия риболов и решихме и малко обучение да проведем.

На другия ден сутринта след преход 1,5 ч. Се установихме на една от многото все още диви и красиви пъстървови рекички у нас. Ето ме мен надъхан и готов за бой

Риболова започна с леки почуквания и тук там някое мини кефалче, но пък беше доста приятно и красиво. Продължихме още около час да въртим без да прелъжем пъстърва. Приятелката ми ме изненада страшно много – добър кастинг, дистанция, водене на примамката както и бях казал...абе радост за окото.
По едно време се поспрях на част от реката с дооста бавно течение и около 1м дълбочина, което за такъв ти водоем си е мноого. Смених блесната с един потъващ воблер и заментнах. Воблера падна във водата и аз забелязах че леко ми се е уплело влакното (монофил 0,185) и трябваше да развия около 3-4 метра и да си го оправя. Воблера така или иначе вече си беше потънал и не го мислих повече а се заех с разплитане. Да ама развих кордата, оказа се възел и за секудни си стана приятна топка от около метър влакно, което просто трябваше да скъсам.
И точно в този момент стана драмата – ама голяма драма. Върха на пръта ми ( акция 15-30) се сгъна като фидер. Хич и не знаех какво да мисля – риба ли е клон ли е. Да ама като затегли възела се изниза и през върховия водач – е бях сигурен че е риба. Какво се прави в такъв случаи !!? Ами че се панирах малко за съжаление –признавам си, все пак нямах функциониращ такъм в ръцете си.....Паниката в такива случаи е най-голямата грешка. Единственото което ми дойде на акъла беше да започна да си навивам влакното пък каквото стане. Отсреща имахме сериозен другар, голямо напъване към дъното ....помислих че може и сом да е. Понавих малко и се стигна до топката влакно което не бях разплел и също се нави на макарата – получи се нещо като дроб сърма на макарата. Най-тъпото беше че бях пуснал аванс ама предвид заплитането хич и не мърдаше този аванс – все едно го нямаше. Въртях на буксир и това е. Докарах до мен рибока и щях да се на....кам. Най-голямата балканка която съм виждал в живота си. Имам добър окомер на дължина беше над 60 см, за килограми не знам . Влезох във водата да я хвана ама при липса на аванс и тн тя си беше силна и хич не се предаде изми ми очите с един плясък и хайде поживо поздраво. Погалих и само главата и видях че е балканка

Удари на плуващ воблер пуснат по течението съм имал, ама такова нещо не ми се беше случвало. Мнооооого гадно нали...
Така изглеждаше воблера след битката ...

Като капак на всичко докато страдах

Снимаката е гадна ама е от телефон, понеже във фотоапарата свърши тока. И така кофти случка ....
Последно промяна от petro_op на Пон Авг 18, 2008 12:23 pm, променено общо 2 пъти.
- maycal
- ще става разбирач
Re: Кофти случка !
Абе пак интересно си си изкарал..., ако не си се ядосал много!... 

-
- и господ не е толокова добър
Кофти,но такова преживяване надали ще ти се случи друг-път
Хванал си я-борил си се с нея,изкарал си я до брега.Това е удоволствието,жалко,че няма снимка да се порадвами и ние. 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- сериозен играч
Нищо колега,другия път може да е по-голяма
-
- ще става разбирач
Браово баце. Преживял си тръпката. А при такова мазало на кордата кво да кажа. Герой,че си я дръпнал до брега.
Браво и на каката, скрит талант според мен.
Браво и на каката, скрит талант според мен.
- Румбата
- разбира нещата
Всеки би постъпил като теб , навиваш и това е /каквото сабя покаже ....../ , ако не може на макарата , на лакътя и дзвера да е вън от водата ! Откачил се - ми не е бил твой , ама кефа си е твой и спомена е за цял живот ! Други риби ще дойдат а и тази ще стане по-голяма и друг ще зарадва ! Това приключение си е за благородна завист ! 

Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
- Диканаров
- кандидат преподавател
Петьо, споменът е за цял живот, а си я и погалил! Пак ще ти дойде! Щастливец си ти и с приятелката! Желая ви само хубави преживявания! 

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
- maznislav
- разбира нещата
- Обратна връзка:
де да можех и аз така с приятелката ми да отида за риба ...
тя като види гущер и си мисля , че Годзила е изкочила зад планината ..
Рибата си е там
вече я знаеш .. сега постоянство и ще чакаме снимки с нея 
тя като види гущер и си мисля , че Годзила е изкочила зад планината ..

Рибата си е там

Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
- petro_op
- ще става разбирач
Мерси за Пожеланията ! Ще пробвам естествено след време рибката пак ...ако ме чака 

- balky
- научил се да хвърля
Kоя е тази река, дето може да се практикува спининг свободно и няма много накацали по бреговете рибари ?
Питам защото съм новобранец в рибарството и сега разучавам местенцата където може да се ходи на спокойствие....
Питам защото съм новобранец в рибарството и сега разучавам местенцата където може да се ходи на спокойствие....