Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Голям Карък на Дивото зове
Голям Карък на Дивото зове
Здравейте колеги, както обещах в Петък, сядам да споделя малко моменти от преживяното през уикенда. Малко след 17.00 с притегнати такъми, захранки, червелъци и други твари подходящи за риболов, нарамил хладилната чанта и барбекюто от неръждавейка потеглих към заветния язовир Искър. Разбира се преди това колеги ми дадоха някакви съвети и аз като послушен риболовец ги послушах (Купих си от магазина 7-8 пъстърви, да не остана капо
). Та след около 40-50 минути пристигам на Дивото зове, и още с итключване на бараката почнах и аз да подивявам. Но нека да не съм толкоз критичен. За парите, които искат условията бяха прилични, бели чаршафи, топла вода, сателитни канали, голяма тераса с маса и столове, т.нар. ресторант и той постъкмен горе долу добре. Оправихме багажите, дойдоха колегите от Стара Загора, предадохме на чорбаджията пъстървите и почнахме да пихтуним бири и ракии. Някъде към 22.30, облякох курбанджийската фанелка и запраших към гьола. Наизвадих такъмажа, пуснах захранките, наточих въдиците, заложих живарника и разпънах кепа в очакване на Неси
. Около мене имаше колеги от София, с които добре си паснахме и се почна голямото чакане на Годо. Някъде около 23.30 опъна едното дъно дърпам и направо онемях СОМ бе, с едни дълги мустаци, по-дълги от самия него. Колегите веднага презаредиха и не след дълго резултата бе налице - още два СОМА. Да ама не настръхвайте, хайванчетата бяха толкоз маненки че ги пуснахме обратно, белким доведат баба си. И така до сабахлем. Някъде към 5.30 се поразсънихме, кой спал, кой не доспал и запретнахме ръкави за нови подвизи, в очакване на небезизвестната Искърска платика. Захранихме яко, но си останахме само със захранката - нищо, тук там някое парче и то малко. Така през целия ден и вечерта Събота срещу Неделя.

По-голям шаран от рибаря няма...
-
- разбира нещата
Re: Голям Карък на Дивото зове
То , не само там ...на Лобош , нещо подобно беше , коли палатки , народ , ...събор Ви казвам .
След малко подхранка , + жито имаше серия от 10-тина рибета , каракуди , и няколко дребни перки ... и изведнъж спря
Че даже и костура не гонеше
До мен имаше колеги които , с забавляваха с пружини , с много ама много дребни каракуди и линчета , ...нямаха и по 100 грама.
Язовира , се е отдръпнал с близо 10 метра
, добавете още 10 водорасли , по цялата брегова ивица , ...ще чакаме , малко да захладнее , ще има повече резултати.
След малко подхранка , + жито имаше серия от 10-тина рибета , каракуди , и няколко дребни перки ... и изведнъж спря

До мен имаше колеги които , с забавляваха с пружини , с много ама много дребни каракуди и линчета , ...нямаха и по 100 грама.
Язовира , се е отдръпнал с близо 10 метра

Факт !
LynyrdSkynyrd написа:...Това ,че ние ползваме качествени такъми не значи ,че сме по-добри риболовци от доста други...
Vid написа:Днес в един магазин пипнах пръчка с неизвестната марка .... и по всички видими и осезателни показатели според мен беше също като Авида???
Явно по големите гьолове са останали само малки рибета
. Аз за това в Петък заминавам за Дъбово (община Мъглиж) да си начеша крастата здраво на Тунджата. Там поне риба колкото искаш, даже и тлъсти парчета излизат. В галерията съм метнал едно фото от 20 Юли,,,

-
- разбира нещата
То Лобош дава , ама не и в 11.00 преди обяд като началник ...с цялото домочадие .
Затова в неделя , солово в 5.00 сутринта
Затова в неделя , солово в 5.00 сутринта

Факт !
LynyrdSkynyrd написа:...Това ,че ние ползваме качествени такъми не значи ,че сме по-добри риболовци от доста други...
Vid написа:Днес в един магазин пипнах пръчка с неизвестната марка .... и по всички видими и осезателни показатели според мен беше също като Авида???
Ееее началник да си не е лесно колега, лошото е че аз цели две нощи се дзверих в ампулите и нищо братче, освен трите маненки сомчета, каракуда една педя и мизерна платика. Ма както съм се натокал за Тунджата.... Там празно няма, и в 12.00 на обед да идеш и цялата челяд да земеш, барабар с любовницата, риба ше хванеш, на децата ще се накараш, жената с любовницата ще запознаеш, та да е ясно коя ще чисти рибата, коя ще я пържи ...
-
- разбира нещата
Наслука ти пожелавам 

Факт !
-
- фен клуб-скобар
Остава ти това ,че си бил на чист въздух ,скарата ,бирата и не си работил нищо
..........какво искаш повече 

Saksi - мечо Пух е казал "Колкото повече, толкова повече"
. Не се оплаквам бе колега, въздуха перфектен, скарата тоже, ракията - домашна шльокавица от Старозагорско, тайфата готина, само дето рибата я нямаше (ама ако си прочел писанията ми предварително се запасих с 7-8 пъстърви от магазина). Просто споделям за каръка, та белким някой си земе въдиците и избяга нейде другаде.

-
- кандидат преподавател
То и по другадето е същия сакатлък,ама...Жега е,не се трае,та къв риболов да става?