Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

петък вечер на реката :)
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- maznislav
- разбира нещата
- Обратна връзка:
петък вечер на реката :)
Здравейте колеги
Тази вечер реших да потренирам на ниската и бистра Марица с любимата ми пръчка Ст. Кроа
И когато след час заматания нямаше пипане и капото приближаваше и само един плах удър на Салмо хорнет 4 -ка развали дрямката забелязах нещо.
Ами реката качваше вода и то доста бързо. Направил съм си интересен ориентир
едно каменно корито което беше пълно с вода преди седмица и един кефал си почиваше в него преди да отплува , та това корито след час на реката от сухо се запълни с около 20 см вода ...
А когато беше пълно имах удъри само на Ъгли 6 см .. речено сторено
Последва бърз удър без закачане ... след 10 мин пак , полсе пак след 5 мин ...
почнах да обвинявам меката пръчка за неуспеха когато свалена ниско пръчката усети мазно пипане , последва приятна киткова засечка и .. съпротива която ми беше непозната .. нито на страни нито на вътре , а ... на долу . До брега последва бурен смях от моя страна ...
тъкмо бяхме коментирали с Лорда , че няма хванат СОМ тая година .. е ето го и него ... е тазгодишния му син но ...
малък сладур - само опашка и мустаци

Повъртя се малко в каменното корито , освести се и отиде да разте
Бях предоволен - спасил капото..
Е и комарите бяха доволни .. ръфаха месо от мен на воля , а аз акустирал на малък каменен остров проверявах бързея да не би бащата или дядото на дребосъка де е излезнал да го търси
Точно когато взе да става доста тъмно реших да хвърля за последно в дебелия бързей зад гърба ми .. е не точно в него амалко в страни. Примамката същата ... комарите 2 пъти по стръвни и когато примамката стигна на метър от мен ( което разбрах после) една едра риба изпляска току пред носа ми ..
В този си момент и примамката спря и пръчлето се сгъна до максимум .. Опа .. закачких в камъните си мисля когато камъка оживя и нещо реши да поеме към дълбокото. Е тогава се уверих , че тази пръчка е уникална .. изобщо не даде на рибата да мръдне .. еластичността и така обираше напъна на рибата , че след 15 секунди тя беша на камъните , аз не вярващ просто отпуснах влакното. Е рибата това ичакаше .. мощно премятане и отново във водата .. опомних се бързо и след нови 15 сек пак на брега само че този път нямаше изненади
Беше станало тъмно изведнъж , но нямаше как да не се насладя на ПЪРВИЯ си РАСПЕР за тази година
Полудях от кеф и нарамих багажа и с малко помощ от Лорда стигнах до колата
След замерването се оказа 950 гр - 49 см ...
И тук да изрева мощно
НОВ ОЛИМПииски мазниславски рекорд за дължина на риба хваната на воблерррррррр
Това е .. не се стръпях да споделя , още повече ,че утре съм на гости на виден габровски майстор на спининга и не се знае - ако ми харесат люспестите и (или) русите рибки може да поостана и този репортаж да отече
на слука на всички
Отивам да си сипя още бира
Тази вечер реших да потренирам на ниската и бистра Марица с любимата ми пръчка Ст. Кроа

И когато след час заматания нямаше пипане и капото приближаваше и само един плах удър на Салмо хорнет 4 -ка развали дрямката забелязах нещо.
Ами реката качваше вода и то доста бързо. Направил съм си интересен ориентир

А когато беше пълно имах удъри само на Ъгли 6 см .. речено сторено

Последва бърз удър без закачане ... след 10 мин пак , полсе пак след 5 мин ...
почнах да обвинявам меката пръчка за неуспеха когато свалена ниско пръчката усети мазно пипане , последва приятна киткова засечка и .. съпротива която ми беше непозната .. нито на страни нито на вътре , а ... на долу . До брега последва бурен смях от моя страна ...
тъкмо бяхме коментирали с Лорда , че няма хванат СОМ тая година .. е ето го и него ... е тазгодишния му син но ...

малък сладур - само опашка и мустаци

Повъртя се малко в каменното корито , освести се и отиде да разте

Бях предоволен - спасил капото..
Е и комарите бяха доволни .. ръфаха месо от мен на воля , а аз акустирал на малък каменен остров проверявах бързея да не би бащата или дядото на дребосъка де е излезнал да го търси

Точно когато взе да става доста тъмно реших да хвърля за последно в дебелия бързей зад гърба ми .. е не точно в него амалко в страни. Примамката същата ... комарите 2 пъти по стръвни и когато примамката стигна на метър от мен ( което разбрах после) една едра риба изпляска току пред носа ми ..
В този си момент и примамката спря и пръчлето се сгъна до максимум .. Опа .. закачких в камъните си мисля когато камъка оживя и нещо реши да поеме към дълбокото. Е тогава се уверих , че тази пръчка е уникална .. изобщо не даде на рибата да мръдне .. еластичността и така обираше напъна на рибата , че след 15 секунди тя беша на камъните , аз не вярващ просто отпуснах влакното. Е рибата това ичакаше .. мощно премятане и отново във водата .. опомних се бързо и след нови 15 сек пак на брега само че този път нямаше изненади

Беше станало тъмно изведнъж , но нямаше как да не се насладя на ПЪРВИЯ си РАСПЕР за тази година

Полудях от кеф и нарамих багажа и с малко помощ от Лорда стигнах до колата

След замерването се оказа 950 гр - 49 см ...
И тук да изрева мощно

НОВ ОЛИМПииски мазниславски рекорд за дължина на риба хваната на воблерррррррр

Това е .. не се стръпях да споделя , още повече ,че утре съм на гости на виден габровски майстор на спининга и не се знае - ако ми харесат люспестите и (или) русите рибки може да поостана и този репортаж да отече

на слука на всички

Отивам да си сипя още бира

Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
Re: петък вечер на реката :)
Поздрави и от мен колега.Наистина невероятен излет. 

-
- сериозен играч
Браво!!!Ей,упорити сте с Ники,който ходи си лови рано или късно!А който ходи по баровете,лови грънци!
Тази седмица и аз ще се постарая да се впиша в Маришките потайности!

-
- фен клуб-скобар
Браво и от мен.
Много рядко при последно хвърляне се хваща нещо.
Твоята упоритост е била възнаградена.
И другия път се намажи нещо против комари,че какъвто си 50 кила с мокри дрехи
,до НС-4 нищо няма да остане от теб

Много рядко при последно хвърляне се хваща нещо.
Твоята упоритост е била възнаградена.
И другия път се намажи нещо против комари,че какъвто си 50 кила с мокри дрехи

-
- ще става разбирач
Супер си си изкарал!