Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

за щука около В. Търново
Модератор: sapuna
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
На Драганово наистина има доста щука, но пове4ето е дребна. Аз лично сам имал удари там само в просеките в трастиката в откритата вода не. Препоръчвам купуването на живи рибки за струв (по възможност каракудки) уловът на такива там е доста трудно. Аз ловя на тапа в прозорците като рибката ми е между тежеста и плувката, задължително метален повод и тройка. Успех дано съм помогнал.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Значи ся...за такъма мога да ти обясня няколко варианта щото те са доста този вариант е доста добър който Ивака каза !
Значи препоръчително е плувката да се сложи над вирбела и едно стоперче поне зъдължително за да може да регурираш дълбочината на която да пада рибката във водата а след вирбела следва ена мисинка със едно улово накрая а в другия край едно ухо да се сложи на вирбела и посредата една или 2 куки или колкото искаш но аз не прява с повече от 2 за жива рибка това е не е никак сложно!
Значи препоръчително е плувката да се сложи над вирбела и едно стоперче поне зъдължително за да може да регурираш дълбочината на която да пада рибката във водата а след вирбела следва ена мисинка със едно улово накрая а в другия край едно ухо да се сложи на вирбела и посредата една или 2 куки или колкото искаш но аз не прява с повече от 2 за жива рибка това е не е никак сложно!
За бракониерите само слънчаци
!

- ivan_yo
- разбира нещата
ВЗЕМАШ ПОВОД ЗА ЩУКА(предполагам знаеш за какво става дума-но не по къс от 30см) на единия край тройката кадето ще закачиш рибката, точно под ГРЪБНАТА перка
НА ДРУГИЯ КРАЙ ВИРБЕЛ И ПРИКАЧВАНЕ КЪМ ОСНОВНОТО ВЛАКНО (на което да ти е подвижното оловце, по-нагоре е ТАПАТА на около 50см от вирбела на щукарския повод. НО ТАПАТА ДА Е ТАКАВА ЧЕ ДА МОЖЕ ДА УДЪРЖА НА НАПЪНИТЕ НА РИБКАТА (стръв) И УТЕЖНЕНИЕТО, НЕЕ НУЖНО ПОДЪЛБОКО. АКО Е НЕОБНОДИМО МОЖЕ ДА СЕ НАМАЛИ ОЩЕ ДЪЛБОЧИНАТА СПОРЕД ВОДОЕМА ТАКА ЧЕ РИБКАТА ДА НЕ ЛЕГНЕ НА ДЪНОТО. ТАКА НЯМА ДА СЕ ЗАСУКВА РИБКАТА ОКОЛО ВЛАКНОТО И ИМА ВЪЗМОЖНОС ЗА ДВИЖЕНИЕ ЗАЩОТО Е ОКОЧЕНА КАТО НА ЛЮЛКА.

ИМА НЯМА АЗ СЪМ ДЛЪЖЕН ДА ПРОВЕРЯ-СУХО ДУПЕ РИБА НЕ ЯДЕ
-
- новобранец
Здрасти рибари. Аз съм спинингистот както се помня. На 25 съм и ловя предимно кефали и костурче. Но от известно време се зеарибих по щука и ходя с едни скапаняци по драганпво . една сутрин към 7,30 h. с 4 то хвърляне ми захапа и я изкарах ( 3,680) преди тьовя имам една (2.000) и са на:
Моска 4 бяла седеф 07,30h. Oct.
МЕППС ЛУСОХ 1 ЖЪЛТО 11,30H. СЕПТ.
АЙ NASLUKAQ11111111
Моска 4 бяла седеф 07,30h. Oct.
МЕППС ЛУСОХ 1 ЖЪЛТО 11,30H. СЕПТ.
АЙ NASLUKAQ11111111