Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

Проблеми със синусите
Модератор: nkolev66
- patter
- вече хвърля и на тежко
Проблеми със синусите
Дълго се чудех дали да пусна такава тема, но накрая се реших.
Изглежда, че имам някаква по-лека форма на хроничен синузит. Когато съм на сушата нямам проблеми. Дишам си през носа , но е леко позапушен. Когато влезна в морето картинката се променя.
Когато дълго време стоя на повърхността и се гмуркам на много плитко (метър - два) носа ми се запушва и теква прозрачна слуз. Ако се задържа по-дълго във водата се почвава едно странно явление - маската ми започва да ме натиска. Това натискане е нормално като слезнеш надолу, но при мен се получава на повърхността. В началото си мислех че самата маска нещо и става като постои във водата, но сега си мисля че налагането на синусите намалява. Незнам какво точно.
Когато директно след влизане във водата тръгна да гмуркам на около 3-4 метра се получава една много остра болка между очите, която моментално ме изкарва на брега. Направих си експяримент - след като се появи болката пускам без маска и шнорхел на около метър - резултата е засилване на болката.
Та в момента се чудя какви мерки да взема за лекуването и прочистването на синусите. Пробвах със смъркане на морска вода - нямаше ефект (то не че го правя редовно и по много де
).
Ще се радвам, ако някой сподели успешни методи. Не съм сигурен доколко съвремената медицина би помогнала.
Изглежда, че имам някаква по-лека форма на хроничен синузит. Когато съм на сушата нямам проблеми. Дишам си през носа , но е леко позапушен. Когато влезна в морето картинката се променя.
Когато дълго време стоя на повърхността и се гмуркам на много плитко (метър - два) носа ми се запушва и теква прозрачна слуз. Ако се задържа по-дълго във водата се почвава едно странно явление - маската ми започва да ме натиска. Това натискане е нормално като слезнеш надолу, но при мен се получава на повърхността. В началото си мислех че самата маска нещо и става като постои във водата, но сега си мисля че налагането на синусите намалява. Незнам какво точно.
Когато директно след влизане във водата тръгна да гмуркам на около 3-4 метра се получава една много остра болка между очите, която моментално ме изкарва на брега. Направих си експяримент - след като се появи болката пускам без маска и шнорхел на около метър - резултата е засилване на болката.
Та в момента се чудя какви мерки да взема за лекуването и прочистването на синусите. Пробвах със смъркане на морска вода - нямаше ефект (то не че го правя редовно и по много де

Ще се радвам, ако някой сподели успешни методи. Не съм сигурен доколко съвремената медицина би помогнала.
-
- научил се да хвърля
Re: Проблеми със синусите
И на мен понякога така ми става, но не винаги. Ама не съм се интересувал как да премахвам тази болка щото не е постоянна. Дано има някои който знае нещо по въпроса 

- Диканаров
- кандидат преподавател
Момци да ви пиша за моят опит. Аз не знаех, че съм имал синузит. Зимно време шапка не слагах! Понякога съм имал главобол и толкова. Като оставих цигарите 22.03.1985г и мина месец се изчистих от катраните и започнах до слизам под 10м. Един път ме рязко бодна нещо над очите при гмурене под 15м. Като изравнявах налягането , маската ми се напълни с жълт секрет. Почувствах моментално облекчение! Чувството през десната ноздра мога да го определя, като рязко спускане с асансьор или пропадане във въздушна яма със самолет. Изплакнах маската, шмръкнах солената вода и продължих с далдисването. След две седмици се повтори същото с лявата ноздра. Вече имах опит и всичко повторих за секунди. Повече от тогава не съм имал неприятности. Синусите се пробиха и изчистиха сами. Години след тези случки съм стрелял рибоци на 20 м. без абсолютно никакъв и намек за синусите. От приятели доктори знам, че синузитът е различен и ако се е гнойта втвърдила в синусите, трябва операция иначе ако е в течен вид я изтеглят с пункции. При мен мина без пункции. Синусите се пробиха и изтекоха сами от налягането. Идете на преглед при свестен лекар за да ви каже какво ви е състоянието! 

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
-
- научил се да хвърля
Това което мога да те посъветвам е непременно да се консултираш с доктор УНГ. Аз лично съм ходил в лекарския кабинет на "Палахцентър" за подобен проблем. Мисля че там ще намериш решение на проблема.
Колега след 20год. проблеми със синузит пункции, доктори , антибиотици и кво ли не....решението стана по случаиност
Гмуркам се без маска докато усетя, че синусите ми се пълнят с водата / морска / след това излизам на вън и до 5-6мин водата изтича.....правя го 2-3 пъти през лятото и забравих за болките...само имаи на предвид ,че преди това са ми правени пункции на фронталните и максиларните синуси.....но по твърденията на лекарите хрущялите ми се въстановявали и зараствали......все пак пробвай няма да ти навреди
Гмуркам се без маска докато усетя, че синусите ми се пълнят с водата / морска / след това излизам на вън и до 5-6мин водата изтича.....правя го 2-3 пъти през лятото и забравих за болките...само имаи на предвид ,че преди това са ми правени пункции на фронталните и максиларните синуси.....но по твърденията на лекарите хрущялите ми се въстановявали и зараствали......все пак пробвай няма да ти навреди
- ivan_yo
- разбира нещата
Отиди на преглед първо за да се установи дали това при тебе е СИНУЗИТ. И после питай за начин на лечение. Знам една много ефикастна рецепта от "народната медицина", приложил съм я на мене лично и имаше отличен ефект но ще я кажа само когато си сигурен че е синузит. Не е нещо което вреди нито боли, но няма смисъл да го правиш в случай че не е синузит.
И искам да ти кажа че ако наистина имаш синузит то той не се проявява само при плуването ти. Боли при всяка настинка, хрема и особедно когато се навеждаш. Все едно че в челото ти между очите са ти налели олово или живак.
Отиди ПЪРВО НА ПРЕГЛЕД Е МОЯТ СЪВЕТ.
И искам да ти кажа че ако наистина имаш синузит то той не се проявява само при плуването ти. Боли при всяка настинка, хрема и особедно когато се навеждаш. Все едно че в челото ти между очите са ти налели олово или живак.
Отиди ПЪРВО НА ПРЕГЛЕД Е МОЯТ СЪВЕТ.
ИМА НЯМА АЗ СЪМ ДЛЪЖЕН ДА ПРОВЕРЯ-СУХО ДУПЕ РИБА НЕ ЯДЕ
- freax
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Мдаааа и аз о време оно когато открих, че имам синузит, ходих да се гмуркам да ми се чистят синусите. Правя го всяко лято по веднъж-дваж и да чукна на дърво не ме е боляло 10-та година.
Жеден съм, пък вода не ми са пий.

- patter
- вече хвърля и на тежко
Ами всъщност незнам дали е синузит
Като цяло ме боли само когато се гмуркам, но иначе почити винаги съм със запушен нос.
Определено ще ида да се прегледам.

Определено ще ида да се прегледам.
Опитай във "Вонноморска болница", там имат специалисти по хипербарна медицина.patter написа: Определено ще ида да се прегледам.
и най-умния си е малко прост
-
- ще става разбирач
преди 8 години напълних за пореден път маската с кръв,а когато си оправяхме багажа от рапанджилъка
който практикувахме без бутилки,и припаднах , си казах че е крайно време да си прегледам двуцевката.
проблема беше подобен,болка при гмуркане след 12 метър,дори след изравняване на налягането по всички
правила,и т.н. препоръчаха ми "д-р" марев, ректоскопия да му направят дано с ауспухова тръба.
след обещания за безпроблемно протичане на" малката " козметична корекция на синусите(според него имало про
растване на некви кокали , дето запушвали единия синус) и 150 долара на ръка,легнах на операционната.
тъпото копеле обеща пълна упойка,но до такава не се стигна.разби ми носа с ЧУК И ДЛЕТО без да се притеснява от факта
че съм в съзнание и че тъпите месни упойки не бяха достатъчно ефективни.почти скъсах единия бинт,с който
бях вързан,а болката кънтеше в очите ми ябълки след всеки замах на чука...
останах сам да пренощувам в мизерното УНГ а вечерта с треска ,температура и нос на части,започнах да КИХАМ.
буквално през гъза,за да не си пръсна дробовете.каква чудесна вечер,без персонал,и алкохол от който имах нужда.
на "докторченцето" незнам колко псувни му наредих, но по принцип трудно се повтарям в рамките на 20 минути.
след махането на пластините от носа можех да си навра почти цяла химикалка в ноздрата, и за първи път дишах
на 100процента. отидох на 14 метра ,според въжето от буя без бутилки
и се чувствах нормално.
така остана 5 години после всичко си зарастна по старому. файдата- незнам. бях по млад и по
луд от сега,исках и го направих. а на тъпото доктор тия пари да му отидат за лекарства за хемороидите дано.
който практикувахме без бутилки,и припаднах , си казах че е крайно време да си прегледам двуцевката.
проблема беше подобен,болка при гмуркане след 12 метър,дори след изравняване на налягането по всички
правила,и т.н. препоръчаха ми "д-р" марев, ректоскопия да му направят дано с ауспухова тръба.
след обещания за безпроблемно протичане на" малката " козметична корекция на синусите(според него имало про
растване на некви кокали , дето запушвали единия синус) и 150 долара на ръка,легнах на операционната.
тъпото копеле обеща пълна упойка,но до такава не се стигна.разби ми носа с ЧУК И ДЛЕТО без да се притеснява от факта
че съм в съзнание и че тъпите месни упойки не бяха достатъчно ефективни.почти скъсах единия бинт,с който
бях вързан,а болката кънтеше в очите ми ябълки след всеки замах на чука...
останах сам да пренощувам в мизерното УНГ а вечерта с треска ,температура и нос на части,започнах да КИХАМ.
буквално през гъза,за да не си пръсна дробовете.каква чудесна вечер,без персонал,и алкохол от който имах нужда.
на "докторченцето" незнам колко псувни му наредих, но по принцип трудно се повтарям в рамките на 20 минути.
след махането на пластините от носа можех да си навра почти цяла химикалка в ноздрата, и за първи път дишах
на 100процента. отидох на 14 метра ,според въжето от буя без бутилки
и се чувствах нормално.
така остана 5 години после всичко си зарастна по старому. файдата- незнам. бях по млад и по
луд от сега,исках и го направих. а на тъпото доктор тия пари да му отидат за лекарства за хемороидите дано.
Какво му трябва на човек-1000 долара на месец,коричка черен хляб за черния хайвер,
и малко дизел за яхтата. Всичко останало е компромис.
и малко дизел за яхтата. Всичко останало е компромис.
Синузит
струва ми се,че понякога избързваме със поставянето на диагнозата.Когато усетим лека цепеща болка между очите и не можем да изравним, трябва на всяка цена да прекъснем гмуркането и да изплуваме–НА ВСЯКА ЦЕНА ТРЯБВА ДА ИЗПЛУВАМЕ.Напълно вероятно е да ни е запушен носа изсекваме се или исчистваме си носа и всичко ще е наред.Ако пак не можем да обезвъздушим тогава значи че сме настинали или наистина имаме синозит.При тези със настинката възпалени капеляри,не е проблем след няколко дена да опитат пак след преминаването на настинката и всичко ще е наред.При гмуркачите със синозит нещата не са чак толкова прости
сутрин като станем правим една процедура и всичко ще е наред за ден два.Каква е процедурата;–поставяме една тенджера на кутлона, със вода разбира се и като заври водата намятаме една кърпа на главата така че да не губим от парата със две думи похлупваме тенджерата със глава и кърпа и вдишваме и издишваме дълбоко през носа за 10 мин,за два дена няма да имаме проблем със гмуркането.
Понякога грешното обезвъздушаване ни дава грешната представа ,че сме болни и не можем да обезвъздушим.Как става обезвъздушаването;–когато се гмурнем и усетим един натиск помежду очите значи е дошло време за обезвъздушаване.Поставяме двата пръста на лявата или дясната ръка на ноздрите и при вече запушен нос се опитваме да изкараме въздух през ноздрите който обаче на свой ред са запушени и въздуха който сме изпратили там се връща и излиза през ушите и по този начин изравняваме налягането вътре със това навън.На повърхноста налягането е 1/Б/ ,но слизайки надоло ТО СЕ УВЕЛИЧАВА ,но вътре в нас си остава началното налягане което е по слабо от вънкашното защото вънкашното се увеличава и е по силно колкото по надълбоко слизаме.Ако не спазваме правилата за изравняване можем да пукнем тъпанче или ако сме по късметлии да ни се размине със една травма.
Всичко което медицината потвърждава ,че е синозит,е синозит.Всичко останало е плод на нашето притеснение
самиат аз някога си мислех ,че имам синозит а всъщност съм бил хремав.
да допълня защото прочетах нещо в последния момент.Когато маската залепва на лицето ни единственото което можем да направим е да пуснем малко въздух от носа ,по този начин се отлепя вакумираната маска.

Понякога грешното обезвъздушаване ни дава грешната представа ,че сме болни и не можем да обезвъздушим.Как става обезвъздушаването;–когато се гмурнем и усетим един натиск помежду очите значи е дошло време за обезвъздушаване.Поставяме двата пръста на лявата или дясната ръка на ноздрите и при вече запушен нос се опитваме да изкараме въздух през ноздрите който обаче на свой ред са запушени и въздуха който сме изпратили там се връща и излиза през ушите и по този начин изравняваме налягането вътре със това навън.На повърхноста налягането е 1/Б/ ,но слизайки надоло ТО СЕ УВЕЛИЧАВА ,но вътре в нас си остава началното налягане което е по слабо от вънкашното защото вънкашното се увеличава и е по силно колкото по надълбоко слизаме.Ако не спазваме правилата за изравняване можем да пукнем тъпанче или ако сме по късметлии да ни се размине със една травма.
Всичко което медицината потвърждава ,че е синозит,е синозит.Всичко останало е плод на нашето притеснение

да допълня защото прочетах нещо в последния момент.Когато маската залепва на лицето ни единственото което можем да направим е да пуснем малко въздух от носа ,по този начин се отлепя вакумираната маска.

смъркането на солена вода на мен ми помогна най-много - смъркаш с едната ноздра , другата е запушена с пръст , смъркаш и събираш водата в гърлото и плюеш , смъркащата е потопена в канче затоплена до телесната температура вода , а тя е солена дотолкова колкото да не ти пари или люти при смъркане , демек със същото осмотично налягане като на твоята кръв , всичко става с проби , с течение на времето се намаля температурата на водата и така до хладка и накрая студена....и после преди гмуркане смъркаш директно от морето и плюеш , водата в нашето Черно Море е със същата осмоза като кръвта ни , няма да усетиш нищо дразнещо в ноздрите...затуй и при нараняване и кръвотечение не се усеща нищо - водата в нашето Море е уникална
- не знам дали има другаде такава - може би в Японско море - там също има рапани...само дето нащо малко го осрахме
.....колкото до синузита - моя е вечен - спра ли с тренировките
ама не ми пречи...всъщност казах ви едно Йога упражнение