Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Отивам naRiba
naRiba.com

Форум

Язовир Белмекен
Модератор: Кърцата
- iliq kostov
- научил се да хвърля
Язовир Белмекен
В петък отивам на този красив високо планински язовир споделете каква тактика да използвам там. Разкажете малко повече за него. Ходил съм два пъти без особен успех някоя дребна балканска пъстърва и мини костурчета(мислех че там няма) Знам че има сивен но не съм хващал. Казаха ми че има кефал! Дали е вярно? С каквото може помагаите 

- Диканаров
- кандидат преподавател
Re: Язовир Белмекен
Има една рядко вкусна риба- лещанка! На големина става като кротушката! Има я в изобилие! Тънак такъм и бял или малки торни! 

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
- icho_87
- вече хвърля и на тежко
Здравей, колега!
Аз съм бил 10-тина пъти там и аз без особен успех. Най-голямата балканка беше кам 700гр., но единичен случай. Няколко пъти сме изкарвали по 3-4 дребни. Пробвал съм какви ли не захранки, миризми и гранули но....
Виждал съм да изкарват на булдо честичко но все деребосък. Относно лещанките - мушкаш кепа във водата и го вадиш с 1 кило по тежък
кълват на каквото им пуснеш, само че кука не повече от 12-14
Няма да съжаляваш, природата е уникална. Успех
Аз съм бил 10-тина пъти там и аз без особен успех. Най-голямата балканка беше кам 700гр., но единичен случай. Няколко пъти сме изкарвали по 3-4 дребни. Пробвал съм какви ли не захранки, миризми и гранули но....

-
- кандидат преподавател
Колега сменяй секви видове блесни,но е много труден водоем,за 3дни това преди 6години имах 2пастърви,тогава не се сетих да пробвам на лешанка за стръв,затова пробвай на плувка 10-12гр. и мятай по на вътре,иначе е голям релакс там,тревата е като памук да ти прави кеф да ходиш бос,нощно време е доста студено имай го в предвид.