Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

яз.Огняново
Модератор: sapuna
-
- разбира нещата
яз.Огняново
Ами...не беше нито за успешни нито за неуспешни,та ще пиша тук как беше вчера(05.09)
Ужасно спаднало ниво

Бяхме тук:

Риба...да речем,че имаше...бяхме там много късно...12 часа някъде,но хванахме 3-4-5 костура по 1 педя...пълно с слънчаци,аз извадих поне 15(голями по 4-5 см),едно малко кленче и това е общо взето,но имаше един...да го наречем проблем...Рибата кълвеше ужасно плахо...
На червейте кълве като разпрано ама нищо не можем да закачим...пробвах с малка и голяма кука...нищо не стана...също някъде към 3-4 хвърлях доста навътре на 2-3 метра дълбочина на царевеица на плувка...кълвеше! Потапяше доста,но нищо не закачааах
Какво и беше станало на рибата??? Много беше сдухана...дали са били шаранчета?На царевица какво може да бъде? евентуално по голяма каракуда...не знам,но царевеичката си беше на едри зърна...голяма риба беше
Просто нищо не хвнахме интересно...един по едър слънчак и това е...

Аз нямах късмет,но за мен язовира беше приличен.За пръв път ходех а и ми е близко
За мен става 

Ужасно спаднало ниво

Бяхме тук:
Риба...да речем,че имаше...бяхме там много късно...12 часа някъде,но хванахме 3-4-5 костура по 1 педя...пълно с слънчаци,аз извадих поне 15(голями по 4-5 см),едно малко кленче и това е общо взето,но имаше един...да го наречем проблем...Рибата кълвеше ужасно плахо...

Аз нямах късмет,но за мен язовира беше приличен.За пръв път ходех а и ми е близко

ПАЗЕТЕ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

-
- разбира нещата
Re: яз.Огняново
Като обикалях привечер малко по брега и намерих един напълно запазен скелет на рак
Има да...ама не мисля,че беше...аз не бях точно на дъното...да речем на педя може и повече над него.
Също ако е бил рак той щеше да я ръфа,тя не беше оръфана и изядена,седеше си цяла,просто нещо я повличаше яко надолу и като засечеш нищо,без значение начина на засичане,куката...и т.н. Не знам какво ставаше ама ме е яд

Също ако е бил рак той щеше да я ръфа,тя не беше оръфана и изядена,седеше си цяла,просто нещо я повличаше яко надолу и като засечеш нищо,без значение начина на засичане,куката...и т.н. Не знам какво ставаше ама ме е яд

ПАЗЕТЕ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Когато рака се настърви от захранката може да се вдигне доста над дъното за да хване стръвта, която виси. Той не я ръфа, а само я хваща я и я повлича надолу, а плувката плавно потъва. Шаранджийската
Разбира се ти си преценил там на място най-добре, но аз ти го казвам това от лични наблюдения.
Има и нещо друго. В повечето случаи бабушките и каракудите подхождат с недоверие към висящата стръв и само си играят с нея, като повличат рязко встрани и веднага изплюват, без да я лапат както трябва. По-добре е повода да бъде малко по-дълъг (около 40см) и да е легнал половината на дъното, дори и да има водорасли. Тя рибата си намира стръвта. Нали това и е работата

Разбира се ти си преценил там на място най-добре, но аз ти го казвам това от лични наблюдения.
Има и нещо друго. В повечето случаи бабушките и каракудите подхождат с недоверие към висящата стръв и само си играят с нея, като повличат рязко встрани и веднага изплюват, без да я лапат както трябва. По-добре е повода да бъде малко по-дълъг (около 40см) и да е легнал половината на дъното, дори и да има водорасли. Тя рибата си намира стръвта. Нали това и е работата

-
- новобранец
а бе колеги за този язовир Огняново е близо до Гоце Делчев нали или сам в грешка

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
В грешка си, KokoTaysun, става дума за Огняново, което се намира до София, а не това до Гоце Делчев 

Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Колега, мястото ти не е било много хубаво, от към устието на язовира дава каракуди и кленове на фидер със стръв торен и млечна царевица.