Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Скобар на Гложене
Скобар на Гложене
Та днес в неделя тръгнахме с един приятел къмто Гложене да ми покажел във Вит каква риба имало.Ставане 4.30 и на път с кафе и редбул.Към 6.20 цъфнахме на уреченото място.Направихме захранка хляб кюспе и някакви неизвестни остатъци и зачакахме.Нивото на реката ниско и дълбочина 0.90см.В началото пробвах на бял и като се започнаха едни риби по 10 грама та свършване няма .Р азбрах че им викат белици.По едно време от другата страна се появи някакъв местен колега и както се бях зазяпъл изведнъж вдигна пръта и метна на брега 1 килограмов скобар.Извади го сякаш беше уклей без водене и т.н.На мен ми стана интересно защото го видях че лови без плувка само държи влакното с пръст.Попитах го как ги хваща и той отговори на помпане с тройка.Не разбрах метода му.След половин час вадене и пускане на 10 гр. белици смених стръвта с френско хлебче е..... и цената 10лева. Но награда 1 скобар 1.00 кило 1 0.900 гр и 1 0.400 който пуснах ама дано оживее че ходеше накриво.Снимки има в галерията ако може някой да ги качи пък и задфотографското устройство малко куцо.Това от мен.А и тъй като за пръв път хващам скобар някаква рецепта че разбрах е с много кости.
Тоз, който падне в бой той не умира.
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: Скобар на Гложене
Хубави риби.Ето ги:

Предполагам че е това.
Предполагам че е това.
- Живко Василев
- разбира нещата
Поздрави за излета
Виж тука има няколко рецепти за костеливи риби.http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... &sk=t&sd=a

Член на ексклузивния клуб к.а.п.о.
Ако не се чете да увелича малко
Рецептата според мен е обратно във водата.
Ай

Ай

Благодаря на колегата че качил снимките. А обратно във водата малкия скобар и около 2 кила неразмерни рибки.
Тоз, който падне в бой той не умира.
Не го казах с критика,че си взел рибата... всеки си решава сам... мисълта ми беше, че просто вкусовите му качества + многото кости не го правят много много ядлив, но... това си е вече въпрос на личен вкус. За мене тази риба спада към графата на каракудите и речния кефал... та дори и шарана... по ядливост. Шаранова ... не очаквай много.
Пробвай я за мезе ....

Пробвай я за мезе ....

- bozhidar_kostov
- ще става разбирач
- Бисо
- сериозен играч
Мини да ти ги зготвя,пък после пак ще си приказваме.mickata написа:Не го казах с критика,че си взел рибата... всеки си решава сам... мисълта ми беше, че просто вкусовите му качества + многото кости не го правят много много ядлив, но... това си е вече въпрос на личен вкус. За мене тази риба спада към графата на каракудите и речния кефал... та дори и шарана... по ядливост. Шаранова ... не очаквай много.
Пробвай я за мезе ....![]()
Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
Метода е :да отидеш при него ,да го хванеш за яката и да му направиш многократни потапания в рекатаded написа:Попитах го как ги хваща и той отговори на помпане с тройка.Не разбрах метода му. .

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...