Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Когато нещата не вървят - Струма от предния уикенд!
- juliano_84
- фен клуб-скобар
Когато нещата не вървят - Струма от предния уикенд!
Събота към 16.30ч с бащата и двама приятели бяхме на реката малко над Бобошево.Двете момчета бяха направили предния ден добър следобеден риболов на скобар та надеждите ни бяха големи.Поразкиснахме малко хляб защото както всички знаят "СКОБАРО СИ САКА ЛЕБ"
и ги ЗАПОЧНАХА
Всички само не и аз просто такъв каръшки риболов няма
Пет пъти късах линията, на два пъти с плувката.Още една дузина скъсани куки и 100% невървеж.В крайна сметка аз приключих с 3 риби по около 600-700гр.Баща ми хвана 3-4 един към 1.5кг.Двете момчета с мен се отчетоха единия с кефал 2.200
другия с 7-8 скобара единия от които малко над 2кг.Както и да е видях че аз нямам ден и се примирих, но до кога до следващата сутрин
Този път бях сам.Минах през магазина в Бобошево за пресен хляб и към 8.30 бях на реката поразкиснах хлебец и ги започнах.Имаше 4 човека, но мястото на което аз си ловя беше свободно.Застанах захраних и ги подкарах , имах да си "ВРЪЩАМ" от предния ден
Денят нямаше нищо общо с вчера
и нещата вървяха добре, даже си извадих една плувка от предната вечер както и огромния клона на който съм закачал 80% от случейте.По него имаше само около 20-30 куки половината от който лично мои
Да се върнем към същноста, рибите вземаха много дорбе като средния размер беше около 600-700гр.До 12:00ч имах 15 риби 3-4 по около килограм и един към 1.600кг.Доволен от постигнатото събрах багажерите и се прибрах към вкъщи.Като оценка за двата излета мога да каже че рибата взима добре сутрин до към 10.30 -11.00ч и привечер след 17.30 - 18.00ч.Като ми направи впечетление че сутринта е в малко по-дълбоките места, докато следобеда е в по-плиткото.Снимки за съжеление нямам но мисля че достатъчно цветно съм описал нещата
Поздрави на всички и наслука!

Поздрави на всички и наслука!
Re: Когато нещата не вървят - Струма от предния уикенд!
Колега дай малко инфо за такъма да видя аз къде бъркам.
Тоз, който падне в бой той не умира.
- juliano_84
- фен клуб-скобар
Повечето хора ловат с телескопи, болонези, мачове кой квото има но с макари.Аз лично бях с директен телескоп 8м основно 0.16 повод 0.12 и кука 12 на Оунър.Кефа при закачането на хубава риба при този такъм е невероятен иска се малко повече тарпение при ваденето но нямах нито едно късане, само 3-4 откачени риби малко преди кепа но това е част от играта
Поздрави !

Поздрави !
браво, да вадиш скобари с такива размери, е много добро приживяване 

какви са тия размери
кефал 2кг ,скобар 1,600 ,като знам морски кефал 2кг колко е голям и как дърпа как с го изкара с 0,12 че и с директен и сигурно без ластик, ай пусни и малко снимки другия път а 

- juliano_84
- фен клуб-скобар
Пич кефала както съм писал не го хванах аз а мой приятел с който бях на рекатаzografa написа:какви са тия размерикефал 2кг ,скобар 1,600 ,като знам морски кефал 2кг колко е голям и как дърпа как с го изкара с 0,12 че и с директен и сигурно без ластик, ай пусни и малко снимки другия път а

Мерси за отговора.Аз бях с основно 0.18 повод 0.14 и кука 14 с прът с макара и макар че хванах 2 скобара около 1кг. много откачания и може би плувката не беше добра да регистрира кълването.
Тоз, който падне в бой той не умира.