Да постнем някоя снимка

Модератор: nkolev66

Публикувай отговор
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Re: Да постнем някоя снимка

Мнение от Булти »

и мойте не бяха на сватба :D , бяха три ....досега този номер го бях правил само с попчета ....чист късмет си е да...веднъж бях за попчета и като излязоха едни ми ти лавраци , под водата ми изглеждаха големи кат канута :shock: , а аз с едно дървено харпунче , с 3мм стрела от тел , че не беше и вързана , и ония ти ми зверове се изнизват досами мен и аз стрелях сватбарската по най-малкия -последния и после гледам риба си продължи все едно нищо не и се е случило със стрелата , аз почнах да се псувам мислено , че на сега и без стрела останах и на края на видимоста ( тогава 5,6 м. ) рибата се килна настрани и остана неподвижна....отивам гледам - СТРЕЛАТА ЗАБИТА В ОКОТО :shock: ...тоя случай съм го описвал в Спиърфиш , дори младите тогава ме зеха за мезе , ама не им се сърдя - то не си е за вярване
http://forum.fishing-mania.com/album_pa ... c_id=14522
Аватар
FiSheRMaN_
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от FiSheRMaN_ »

Малко Рибки от днес :wink: :
Изображение
Изображение
Аватар
rumci
учете се от него
учете се от него

Мнение от rumci »

Поздравления! :smt041 Продължаваш да ги разбиваш рибоците и отново си ударил леферче. Този път от къде е улова?
Аватар
FiSheRMaN_
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от FiSheRMaN_ »

от Змииския остров :wink:
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Диканаров »

Fisherman, направо си я разбил тая риба! Шампионски ден си имал! :smt041 :smt041 :smt041 Напиши малко повече подробности за сечта бе! Нека и ние да се изкефим! Малък разказ бе, не особено подробен, но разказ! Кое, как след какво и как! :shock: :D :D :D
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

шшш , ти няма ли да ходиш на училище вече ве ? :D :D :D :D :D :D
Аватар
FiSheRMaN_
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от FiSheRMaN_ »

хаха аз ходя ама на "морско училище" вчера направих една пълна седмица-секи ден под водата :wink:.А иначе понеделник почва даскало и нз как ще изкарам като свикнах така да ходя и през седмицата за риба :(
Аватар
FiSheRMaN_
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от FiSheRMaN_ »

Диканаров то няма кои знае какво да се разказва,то да стреляш по платерини не е никаква философия,особено като има,лежиш си долу те идват от някаде си оглеждат те хубаво като минават някои път и на 30 см от харпуна ,харесваш си наи голямата и я взимаш,това е.При лефера е почти същото само дето до сега само 1 път съм срещал пасаж от към 30-тина риби другите пъти или минават единични броики заедно с пасаж платерини(така взех парвиа си лефер и след това по доста хубави платерини не стрелях за да изчакам да мине целиа пасаж да вида дали няма някои лефер между тях)или минават сами "единаци".По различното при тях е че притежават голям демараж и са малко по трудни,и другото което е че са доста по мощни от платерините като са вече на стрелата този както и първия ми бяха готови скъсано понеже са одарени в корема ако беше по голям екземпляр щеше да си замине както преди него сащия ден си замина един негов сабрат одарен отново в корема.Преди два дена бях на едно друго място-на един нос,търсех отново лефери ама нещо ги нямаше, на този нос са едни отвесни скали някои от които падат на голяма далбочина на която не смея да сляза-поне ако няма какво да ме подтикне.Далдисвах си на около 9 метра и правих засади ама нищо.Реших да се изтегля малко по наварте да видя каква е далбочината там ,така и направих спрях се на една скала под мен която се виждаше бегло може би на около 8 метра раздишах и трагнах надолу стигнах до нея и реших да и легна в подножието около 2 метра надолу ,като си мислех че там е даното,да ама не когато стигнах там погледнах на ляво и видях шкарп на ръба на които ми направиха впечатление 2 риби парво забелязах по малката която савсем спокоино се спусна от другата страна на шкарпа и се скри а след нея се спусна и другата по голяма която вече определих като врана.отидох до скарпа,падаше до самото дано на пясак огледах се за враните и като не ги видях слязах на пясъка там вече ми се изясни картинката .шкарпа имаше огромна тераса в която по всяка вероятно живееха група врани наврях си главата заедно с харпуна отдолу, в парвия момент нищо не виждах беше много тъмно но сле секунда окото ми взе да свиква с тъмнината и различих силуетите на може би 7-8 врани ,много спокоини или може би не толкова просто не бяха свикнали сигорно да виждат хора харесах си една от наи големите ,седеше неподвижна точно срещу харпуна на има няма 20см. просто никакав шанс да пропусна стрелнах я в областа на главата или малко зад хрилния капак на чудесно място-беше вече моя нооо бях забравил за така необходимия ми въздух а имаше доста път нагоре,бях гледал как в дригите страни като одарят врана си хващат стрелата и вадят рибата за по сигорно но аз нямах никакво време и направо трагнах на горе с харпуна в ръка стрелата малко се запъна в дупката но излезе целия тренерех понеже за прав пат улавях врана,когато излязох горе и набрах месината на стрелата,се стаписах-там нямаше НИЩО!!! Щях да се одавя за едно нищо.Още немога да проумея как е станало ,версията ми е че понеже враната беше близо до стената на дупката а харпуна беше зареден на вториа срез може би стрелата е минала през рибата одарила се е в скалата и се е варнала без контрата да се отвори понеже е от горна страна на стрелата.както и да е после след яко раздишване слязох отново но нямаше никои в дупката-нормалноо.Другата вечер реших отново да я проверя но пак ги нямаше,може би им трябват няколко дена да се оспокоят и отново да се върнат :wink:
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

х-м , не бой се , още нищо не си видял :D .....аз също на 17 години бях състезател по подводен риболов (първо ми беше треньор Христо Янчев , после Димо Грозев) , с още един авер бехме двамата най-млади ...тогава пасивната ми апнеа беше 6мин и 15 сек. , динамичната 3мин и 30 сек на 9 м .дълбочина , тия от оня сайт (дет го посещаваш) хич не ми верваха :D , ама много ша мъ извиняват :D :D :D ...ти вървиш гордо по моя път и затуй ма кефиш много...ще видиш , че не след дълго калпавите ще почнат да ти завиждат и да ти пречат по всеки възможен начин , не те плаша и навивам , но тъй ще стане :D , бъди сигурен ....та бях аз състезател време оно , с голямо бъдеще ама... после 4 год. военна служба( не искам да изпадам в подробности ) - на теб тва ще ти бъде спестено :lol: , после като се уволних , бях вече женен с три годишно лапе , без професия , без пари и познай дали ми оставаше изобщо време за хобито или пари за екипировка , докато не съм забравил ще напиша , че и когато бях на 16 копах кладенец за да ми купят една маска "НАЗО" на Технисуб...и така година след година ходене по-мъките , крадене на време за гмуркане и пари за екипировка от сем. бюджет и ей ма на на 41 съм и още не съм си изгубил мерака по гмуркането....тъй , че да знаеш - безкрайно ти завиждам за времето в което си се родил :D .... и само за едно те съжалявам - ЧЕ НЕ СИ БИЛ РОДЕН ДА ВИДИШ ЕДНО БИСТРО И ЧИСТО МОРЕ - ПЪЛНО С РИБА , аз поне фанах няколко години...тъй , че не бой се и наслука! :D
Аватар
baretata
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от baretata »

Малкия е печен, ама на теб Булти евала.
Пашата обича смелите.
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

еее , Мерси ! Имаш една :drinkers: от мен , ама няколко пъти :D
mickata
новобранец
новобранец

Мнение от mickata »

Булти, разкажи как си тренирал тази апнеа... едва ли е само заради анатомичните ти дадености като голям обем на белия дроб и разни "физиологични дарби". Предполагам, че на всеки би му било интересно да се запознае с техниките и тренировките за постигането на такива резултати.

Наздраве :drinkers: и ти желая още дълги години да се любуваш на тази твоя страст- риболова.
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Диканаров »

Фишърмен, чудесен спомен от първата ти среща с враните! Е сега сигурно разбираш ползата от връзване на харпуна с въже за буя. Колкото до откачането на враната си мисля, че не е била пронизана до преминаване на контрата от другата страна на главата. Може би рибата се е опирала на стената на скалната ниша и твоят връх се е ударил в нея и не я е пронизъл. Иначе знаеш че контрите са леко подкривени и при изтегляне на стрелата се самоотварят в раната или от другата страна на рибата. Предполагам, че си я ударил, но след това си си изтеглил стрелата от раната без контрата да може да се самоотвори, защото закривяването е останало отвън на главата. При такъв удар в главата, обикновено рибата се вцепенява от шока. Ако е била ударена в очите или над очите е щяла да е парализирана! Та, ако е била на стрелата щял си да си я вземеш след раздишване. Желая ти много удоволствие от гмуркането и харпунирането. Ще чета с интерес за твоите излети. Но Булти е абсолютно прав! Сега на първо място трябва да е училището. Имам предвид от 15.09. Не, че не е възможно по-късно да наваксаш пропуснатото през младежките ти години! Възможно е! Но е много по-трудно и с много повече компромиси от твоя страна и от страна на семейството ти! :smt023 :heart: :lol:
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Диканаров »

Булти, приятелю Христо Янчев бил ли е на работа в Либия по линия на Техноимпекс 1985г.? А колкото за твоите постижения с апнеята имаш моя респект! Това са изключителни показатели, даващи невероятни възможности на гмуркача! Аз на 2-3м. съм издържал до 3 минути , като съм си плувал. На 20м съм имал 15-20 секунди! Толкова можех тогава, а сега с това шкембе я сляза до там я не! За това всичко си намислях отгоре и доло само стрелях и излизах. Но там видимостта бе нещо невероятно за нашето черноморско ежедневие. 30м в диаметър видимост през лятото , а през зимата и повече. Водата не падаше под 12-15 градуса. Бе въобще райска вода и риба! :lol:
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

Мерси , бате Диканаров ! Христо Янчев живее точно срещу мястото където работя и доста интересни разговори съм си водил с него :smt052 , качил съм и доста негови снимки в Спиърфиш и голяма част от тях бяха правени в Либия...непременно ще го питам , а за тебе да го питам ли и за кой по-точно ?....
на Манчо му бях приготвил специален подарък за рождения ден ама пусто му ЕГН :smt095 , тъй , че утре :D ....
и скромния ми улов от събота , като попчето и малката платеринка до него ги фана студента със въдица :D
http://forum.fishing-mania.com/album_pa ... c_id=22462
Публикувай отговор

Обратно към “Подводен риболов”