Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Лодки и сонари
naRiba.com

Форум

Въпрос за сонар?
Модератори: emo vasilev, Кърцата
- krokibg
- учете се от него
Имам две моторници.Едната е със 20кс Джонсън,другата е със 40кс Джонсън,1 бр ял-4,2бр надуваеми,купувал съм,купувал,та чак не истина колко простотий съм направил,защото сега ползувам само едната моторница.Една чисто нова ямаха,мишките ми я направиха на френско сирене,заради един тъпак,който закачил над сака за лодката едни пилета /скатий и кърдарини/ и ги хранил със семки и като дойде зимата мишките влезнали,обрали и изяли семките и си направили гнездо и няколко коридора да си минава .Ходя чат-пат и да влача и да кльонкаме,но на кльонкането съм новак.Така че тези нещица не са ми чужди и както каза един колега от форума,пръстчето ми е влезнало и в много скоро време,като си подготвя нещата /имам няколко важни проекта/ще се виждаме много често по язовирите.Винаги има полза от нови запознанства и приятели,защото човек никога неможе да знае всичко,колкото и да се учи,винаги има още нови неща.Що се отнася до модела на сонара,имам приятели в Щатите с който навремето заедно заминахме но те останаха,така че има кой да ми изпрати - бързо и точния модел.
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- iogo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Ееее, ще ти е от полза щом влачиш и кльонкаш.
С кльонкането и аз съм сравнително начинаещ/2-3 години/.
Щом имаш познати в Щатите е най-добре те да проучат кои са по-добри.
Там тези джаджи се ползват от отдавна и са много популярни.
Делят ги даже по-добри за сладки, и по-добри за солени води........
Успех и наслука......
С кльонкането и аз съм сравнително начинаещ/2-3 години/.
Щом имаш познати в Щатите е най-добре те да проучат кои са по-добри.
Там тези джаджи се ползват от отдавна и са много популярни.
Делят ги даже по-добри за сладки, и по-добри за солени води........
Успех и наслука......
- krokibg
- учете се от него
И аз също съм начинаещ със кльонка,но направо бос.Ако едно-две ходенета ме правят майстор - значи съм.Голям майтап,найстина съм бос във кльонкането и по-често съм ходил да влача,но нищо не се знае,аз съм много амбициозен и в ной-скоро време ще започна да се уча.Най-важното е че има кой да ме понаучи,но това от догодина.Даже ще му взема и някой друг кльонк,няма само аз да му давам воблери я.А що се отнася до Сонарите,като ми върнат мойте информация от Щатите,веднага ще я споделя.
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
- iogo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Бях обещал малко снимки!!!

На тези снимки sensitiviry и fish sensitivity са намалени на 4 /40%/ като е изключен втория лъч и е на символ рибки.
Показва доста на рядко риби но не те лъже.
На следващите снимки fish sensitivity е на 8 и е включен вторият лъч/кухите рибки/.
Показва доста и всякакъв размер но реално лъже.

Ето и снимка на Piranha Max 20 на режим симулация.

На тези снимки sensitiviry и fish sensitivity са намалени на 4 /40%/ като е изключен втория лъч и е на символ рибки.
Показва доста на рядко риби но не те лъже.
На следващите снимки fish sensitivity е на 8 и е включен вторият лъч/кухите рибки/.
Показва доста и всякакъв размер но реално лъже.

Ето и снимка на Piranha Max 20 на режим симулация.

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Дунав.
Дълбочина 8 метра.
Сонара показва пасаж, който се движи на дълбочина 3-4 метра.
Дали е удачно, ако това е нормален трафик на някои риби - да се направи линия, при която оловото е на дъното, а нещо да повдигне куката на по-високо, където плават рибоците?
Температурата на водата вече е около 13 градуса...къде изчезна тази рибаааааа?
Дълбочина 8 метра.
Сонара показва пасаж, който се движи на дълбочина 3-4 метра.
Дали е удачно, ако това е нормален трафик на някои риби - да се направи линия, при която оловото е на дъното, а нещо да повдигне куката на по-високо, където плават рибоците?
Температурата на водата вече е около 13 градуса...къде изчезна тази рибаааааа?
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

АБЕ КОЛЕГИ,
вие не прочетохте ли инструкциите кат си го зехте тоя сонар бре?
кухите рибки ти ги показва само втория лъч, те са тези около лодката. а плътните рибки са тези под теб. като изключиш втория лъч и токазва само тези под теб /няма кухи/. пуснеш ли втория и се появяват кухите които са около теб.
вие не прочетохте ли инструкциите кат си го зехте тоя сонар бре?
кухите рибки ти ги показва само втория лъч, те са тези около лодката. а плътните рибки са тези под теб. като изключиш втория лъч и токазва само тези под теб /няма кухи/. пуснеш ли втория и се появяват кухите които са около теб.

За да не останем повече рибари отколкото риби в България: Kiss 'n Release!
http://www.youtube.com/watch?v=66sGSTZD ... _1UPUjx2SI
Re:
Не те са те излъгали-сомаджиитеdsi написа:Добре колко да намаля чувствителността? Сома на символ риби или на символ черти да го търся? Ако намаля чувствителността колко да бъде че да не изпуска риби? Чувал съм от сомаджии че работят само на силния лъч ( тесния) 200khz, и са на черти а не на риби защо е така???

Риболовци.