Богров-платения

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Богров-платения

Мнение от chirusa_bg »

Weekend-a започна подобаващо. Лошия късмет ми е спътник още от четвъртък, когато се пръкна заповедта за работността на 22ри.
Събота бях зает до обяд и реших да използвам времето за подготовка на неделния ден.
Плана беше да застъпя от сутринта на платения на Богров и да се боря с тамошните гиганти. Към 8.30 вече хвърлях храната и чаках с нетърпение.
След капото от миналата седмица бях взел нещата много на сериозно и чаках рибоците, за да им отмъстя.
Бях направил 2 основни промени в такъма от миналия път.
Първо добавих още един метър ластик, тъй като рибите бяха много силни и с достатъчните за други места 2.5м тук почти нямах шанс.
Втората промяна беше в плувката. Реших да използвам плувка с много дебела, куха антена. Идеята ми беше да мога да товаря различни видове и големини стръв, без да се „дави” такъма. Получи се нещо като 0.8г плувка с запас от 0.2 плаваемост, само в антената.

За 9-10 часа нямах кълване. 

Имаше студен насрещен вятър и избора на плувка с дебела антена беше много тъпа постъпка, но това е друга тема ;)
Ами това е. От днес във водоема вече живеят и пъстърви, а амури по 15кг се чакат да пристигнат към края на седмицата.

Поздрави и наслука!
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
danail kacarov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Богров-платения

Мнение от danail kacarov »

на третия пат ще стане работата на слука
TRANSKI RIBAR
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от TRANSKI RIBAR »

A представи си ако аз бях дошъл с торбата с каръка....гръмотевици щеха да падат сигур :lol:
chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?
1.3.1.2.
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Мнение от Paublo_Eskobar »

И аз отидох да проверя какво е положението с тези пусти амури.Пробвахме какви ли не видове сръв,но просто рибата не искаше да кълве.Времето беше много променливо,водата студена и така нататък.Поне пийнахме по бира,някои замезиха и с кифтета :) !
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”