Зарган и илария
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
Re: Зарган и илария
@Jackomo - мерси за инфото , аз като съм на дрейф фърлям торба вързана с въже за плаваща котва и ме снася по бавно
и имам повече време за замятане
....
"След обед излезе един харпунджия с връзка от 15-20 платерини, но ги бил в камъните пред самия нос (под ресторант Галатея)." - обожавам го тоя подфорум
Гала ще има
ама нема ли и некой рибар от Южното Ч. да даде подобно инфо

"След обед излезе един харпунджия с връзка от 15-20 платерини, но ги бил в камъните пред самия нос (под ресторант Галатея)." - обожавам го тоя подфорум

ама нема ли и некой рибар от Южното Ч. да даде подобно инфо

В сряда на буните на равда излезе мало зарган.Но катоцяло дребен.В четвъртак ходих на Аганината много кофти море и нишо,от там на Червенка и маклко начесахме крастата 10 заргана и 20 чернокопчета
Днес отиван в Синеморец и ппосле давам инфо.

Чакаме инфо с нетърпение.И да начешиш здраво крастата. 

Дано поне в Неделя да става времето, но май вятърът няма да спре до тогава... може и да се пробваме.
Дават в Неделя вече да спират валежите, но вятърът да утихне към Понеделник.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
И тогава кво,пак чакане цяла седмица,а не се знае другата събота и неделя как ще е.Голям късмет имам последно време.Raven написа:Дано поне в Неделя да става времето, но май вятърът няма да спре до тогава... може и да се пробваме.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- КИРО
- Обратна връзка:
Сега се сетих и погледнах камерата на 3 буна.Вълната спокойно си минава над буната,май за неделя ще отпадне ходенето.
Много лоша работа 

Ще чакаме вятъра да утихне ,после 3-4 дена сулаган
ай поне да изстива тая вода най накрая

-
- научил се да хвърля
извинявай приятелю ама наистина не съм в час-това "сулаган" какво е?zografa написа:Ще чакаме вятъра да утихне ,после 3-4 дена сулаганай поне да изстива тая вода най накрая
и моля някои колега които е ходил на север от Балчик да сподели как е! Болата,Тюленово-някакви добри новини?
късмет на всички ,като се пооправи времето!
- чуруликпенчо
- сериозен играч
"Сулагана" е като "салантията" , само че по бургаско наречие.

Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
колеги моял дами дадете савет каде да отида около варна за илария и платерин ана бомбарда
Колеги смятам да отида да се разходя до червенка за да видя как е времето после ше давам информация. Колкото дажда не пречи само да няма гаден вятър.Една разходка никога не вреди.
Днес разходих червеите до морска гара към обяд първо отидох от вътрешната страна мятах бомбардата към 30 пъти...без резултат,вятъра вече го нямаше всичко наред,но и рибата я нямаше...след това отидох от външната страна вълната беше голяма,но беше започнала да пада,морето имаше цвят на кал ужасна мътилка,водорасли бол...метнах там няколко пъти,но освен водорасли друго не искарах.Та имам един въпрос при условие,че утре дават вятъра и вълната да паднат още,има ли вероятност да се поизбистри водата до тогава,и има ли смисъл да се лови при условие,че няма видимост 20 см под водата?
Зарганолог
Колега по-добре не ходи,морето е изключително бурно.Виж какво стана при нос Емине. 

- КИРО
- Обратна връзка:
Mi7chell,то и аз имам голям мерак,ама както писах някъде,вчера вълната спокойно си минаваше през буната / 3-та Варна/,даже по-малката лодка беше близо до стълбите,направо вътре си влизаше водата,днес гледам малко навътре я сложили.
Ще му трябва поне 3-4 дена да се утаи,ако не и повече.Ама ако си хептен свободен,не пречи да си направиш пробите.
Може и настинка да хванеш,ама няма си капо.
Ще му трябва поне 3-4 дена да се утаи,ако не и повече.Ама ако си хептен свободен,не пречи да си направиш пробите.
Може и настинка да хванеш,ама няма си капо.