Зарган и илария
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
Re: Зарган и илария
Тая заран не изглеждаше зле.Може все пак да е мътилка(отдалечко гледах) но след формулата ще проверя на място и ще докладвам.Добрата новина е че неможе да не е поизстинала водата.Цяло лято чакахме,ще почакаме още ден два.Само да не ни почне отново!
п.п.Ами провеирих!Не е много мътно - едри песъчинки но и много дребни водорасли.Мъртвака е значителен но липсата на вятър просто ме задължаваше да помяткам малко.Нищо не хванах(освен найлон де) но пък тренировката си струваше.За да е успешен риболовът трябва след бомбардата да се поставя указателна табелка с надпис - "Тука има черъв",за да знае рибата(ако я има) че там нейде има стръв.Иначе от дребните водорасли няма как да знае.Утре заран пак(луд умора няма).В същност очаквах да е доста по-зле но водата не е кална след дъждът,скоро ще е наред.Айде да пада и вълната и да я мятаме че ме сърбят макарите.
п.п.Ами провеирих!Не е много мътно - едри песъчинки но и много дребни водорасли.Мъртвака е значителен но липсата на вятър просто ме задължаваше да помяткам малко.Нищо не хванах(освен найлон де) но пък тренировката си струваше.За да е успешен риболовът трябва след бомбардата да се поставя указателна табелка с надпис - "Тука има черъв",за да знае рибата(ако я има) че там нейде има стръв.Иначе от дребните водорасли няма как да знае.Утре заран пак(луд умора няма).В същност очаквах да е доста по-зле но водата не е кална след дъждът,скоро ще е наред.Айде да пада и вълната и да я мятаме че ме сърбят макарите.
Последно промяна от kuku на Нед Сеп 28, 2008 7:47 pm, променено общо 1 път.
След разходка до синеморец (почти напразно) времето беше отвратително вали ,вятър и кофти море
Колегите от там казват че преди да се скапе времето са взимали хубави платерини и по някои и друг зарган но за второто нишо сариозно.

- patter
- вече хвърля и на тежко
Преди малко се върнах от разходка до морска гара. Вътре има една мазна ципа. Риба не вадят. На външната страна на вълнолома има доста ентусиасти. Има вълна, но става за ловене. В мътилката от време на време вадят по някоя платерина.
Колеги ,вчера се върнах от Гърция.На Паралия бяхме.Много селски курорт.Че там хвърлях за заргана на булдо но нямах червеи.И познайте на какво хванах заргана-на луканка. Една беше но хванах в егейско море.
Днес на КРЗ "Илия Бояджиев" много платерина и кефал-4,95кг.Беше като на митинг.
Много ми се иска да видя снимка на този кефал 5 килограмовия ако има начин..
аз днес бях на вълнолома много слаб излет...
аз днес бях на вълнолома много слаб излет...
Зарганолог
А така браво ,то сега само там става за риболов в това време,днес не ходих за риба ,но се опитах да хвана някой и друг кадър с фотото .Ето какво е морето в Бургас днесганев написа:Днес на КРЗ "Илия Бояджиев" много платерина и кефал-4,95кг.Беше като на митинг.
бурно и красиво,айде наслука на всички в близките дни
Общо 4.95кг.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Ам,Зографе,то било добре при вaс.Лодка нямаш ли ?
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Все още не
ама се надявам по нататък,че то за какво по напред пък и сега едни ремонти в къщи

Грабвайте въдиците!Става за риболов вече!Рибата малко рядка ,но пък стана "шарено" .От сутринта до към 12 имам 14 заргана и 5 добри .... абе знам ли ги какви са - кефалови някакви.Доста рибоци "отърваха кожата",няколко маломерни зизита върнах обратно в гйола.Цял ден такъми сменях.Започнах със зарганджийски и като приближи пладне сложих по голяма кука щото 1-2 иларии се "изплъзнаха".Да ама като ме прасна зарганче,на 6 номер кука,дърпахме се 10 м и... аре чао.Викам си по добре да изтърва 10 иларии отколкото 1 зизи и айде пак малката кука.Мятках мятках,и пак кефалово и то едро,домъкнах го до камънака и ми "плясна" за довиждане.Наокулу само иларии вадят,викам си - айде пак голяма кука.И така няколко пъти.Луда работа!Това на вълноломът(за малко да пропусна).
п.п.Забравих да спомена че рано сутринта "някой" ми гризна куката на 3-4м от тетраподите.Да му застане напреки на аналното отверстие дано - урод с урод,тая кука пари струва
.
п.п.Забравих да спомена че рано сутринта "някой" ми гризна куката на 3-4м от тетраподите.Да му застане напреки на аналното отверстие дано - урод с урод,тая кука пари струва

.[/quote]
Ха щом на 3-4 м от брега-ясна работата. Не пораснаха ли най-сетне тия чернокопчета?

Ха щом на 3-4 м от брега-ясна работата. Не пораснаха ли най-сетне тия чернокопчета?
А така бе...Едни се трудим...,други си риболовстват.Не честно така..ама хичkuku написа:Грабвайте въдиците!Става за риболов вече!Рибата малко рядка ,но пък стана "шарено" .От сутринта до към 12 имам 14 заргана и 5 добри .... абе знам ли ги какви са - кефалови някакви.Доста рибоци "отърваха кожата",няколко маломерни зизита върнах обратно в гйола.Цял ден такъми сменях.Започнах със зарганджийски и като приближи пладне сложих по голяма кука щото 1-2 иларии се "изплъзнаха".Да ама като ме прасна зарганче,на 6 номер кука,дърпахме се 10 м и... аре чао.Викам си по добре да изтърва 10 иларии отколкото 1 зизи и айде пак малката кука.Мятках мятках,и пак кефалово и то едро,домъкнах го до камънака и ми "плясна" за довиждане.Наокулу само иларии вадят,викам си - айде пак голяма кука.И така няколко пъти.Луда работа!Това на вълноломът(за малко да пропусна).
п.п.Забравих да спомена че рано сутринта "някой" ми гризна куката на 3-4м от тетраподите.Да му застане напреки на аналното отверстие дано - урод с урод,тая кука пари струва.

Ами преди време залових един към 15 см на Траката.Тая заран гадината бая дръпна ама щом налита на черъв няма да е много стока.карид написа:.
Ами аз като бачках...а!
-
- научил се да хвърля
Здравейте на всички.
Колега Kuku, интересно ми стана това, за смяната на поводите при риболов на зарган и платерини.
Незнам как е при останалите колеги, но аз си ловя и двата вида риби с еднакви куки.

Това са куките които ползвам, като към тях мога да добавя един "OWNER 50560" №10.
Мога да кажа, че с тях успеваемоста ми е около 95% и при двата вида.
Лични предпочитания отдавам на "Канел".
Поздрави!
Колега Kuku, интересно ми стана това, за смяната на поводите при риболов на зарган и платерини.
Незнам как е при останалите колеги, но аз си ловя и двата вида риби с еднакви куки.

Това са куките които ползвам, като към тях мога да добавя един "OWNER 50560" №10.
Мога да кажа, че с тях успеваемоста ми е около 95% и при двата вида.
Лични предпочитания отдавам на "Канел".
Поздрави!