Дойде времето за щука на дупка!

Модератор: sapuna

joco

Дойде времето за щука на дупка!

Мнение от joco »

Дойде и времето да обменим малко инфо за начините на ловене и монтажите за дупка.Да ви кажа опитвал съм с всякакъв монтаж(плувка в дупката,от онези малките,дето вдигат флагче,самоделни тръби с навито влакно и ластик и т.н.) но най доволен съм от най-простия монтаж-влакно 0.50-4-5м.тежест-10гр. и директно за теления повод.Меря дълбочината под дупката,пускам на 80-90см. над дъното,едно дървено трупче на което вързвам влакното,затрупвам дупката със сняг и се изнасям да си пия пиенето в колата или около огъня.Проверка на 2-3часа,ако има си се е закачила.Ако ловя и друга риба,го правя възможно най-далеч от дупките.
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Хм, това е интересна тема, по която аз обаче не мога да се изкажа :oops: :oops: Голям мерак имам да пробвам подобен риболов, но и тази зима ще имам един основен проблем - тук (Видин и Козлодуй) нямам компания с която да го осъществя :( :( :( Сам не смея, а и нямам нужната теоретична и техническа подготовка :oops: :?
Ще ми е много интересно да прочета мненията по-нататък...
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
itso
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от itso »

И аз никога не съм опитвал на дупка и ако няма лед по Огоста ще карам по познатите начини.
Но също като при Стефко, така и при мене рядко някой се навива на такъв риболов, и то ако има огън, мръвки и вино!
Аватар
ribaria1
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribaria1 »

МАНИ МАНИ -КЕ ЗЕМЕ ДА СЕ СКЪРШИ ТОО ЛЕД... :x :x :x .ТО ВЕРНО СУХО ДУПЕ РИБА НЕ ЯДЕ АМА ХЛАДНИЧКО СИ Е ЗИМАТА.. 8) 8)
ЖАЛНА ВИ МАЙКА-РИБИИИ....
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Явно за сега е спасена щуката , :lol: :lol:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”