Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на тежко
naRiba.com

Форум




Мряна
Модератор: sapuna
-
- ще става разбирач
- Мнения: 342
- Регистриран на: Чет Мар 13, 2008 8:53 pm
- Местоположение: Свищов
Мряна
Вчера и оня ден бах на Дунава за мряна,монтажа ми беше прост - най-отдолу на линията сложих олово и над него през околко 20см 2 повода дълги около 10см.Стръвта беше кашкавал но кашкавала падаше много бързо дали защото беше мек или заради попчетата,тея попчета нищо не отказват дори и качамак
.Искам да ви попитам ще имам ли по голям шанс за някоя мрянка ако сложа кашкавала на ''косъм'' със повдигач около 5-10 см заради камъните по дъното.

Re: Мряна
Що ще си играеш да слагаж повдигачи, направи си прав такъм с две горни куки
и между другото мрянката много добре взима на попово прасе, а може да ти удари и нещо по-хубаво 


-
- ще става разбирач
- Мнения: 342
- Регистриран на: Чет Мар 13, 2008 8:53 pm
- Местоположение: Свищов
Re: Мряна
теа попчета и на тва не прощаватimitev72 написа:Що ще си играеш да слагаж повдигачи, направи си прав такъм с две горни кукии между другото мрянката много добре взима на попово прасе, а може да ти удари и нещо по-хубаво

искам монтажа да ми на косъм защото кашкавала няма да пада толкова лесно от колко на куката,и така попчето може да си гризе и да не се закача куката.
Re: Мряна
Трябва да си нарежеш от предния ден кашкавала на кубчета и да ги оставиш в хладилника
а за каменистото дъно не ти трябват повдигачи.Успех 


-
- разбира нещата
- Мнения: 893
- Регистриран на: Пет Юли 04, 2008 1:10 pm
- Местоположение: Белене/Велико Търново
Re: Мряна
Значи много зависи от самия кашкавал! Като отидеш в магазина кажи да ти предложат най-якия или най-узрелия по точно кашкавал и след това го слагаш във хладилника, може и да не е на кубчета както каза колегата
Аз миналата седмица бях за мряна и кашкавала ми седя без да мърда по 6-8 часа. И когато дойде време за риболов нарязваш кашкавала на кубчета според куката и само закачаш кубчето на куката без да я прекарваш през кашкавала, защото ще се разцепи, само забождаш куката в кашкавала
И никога не се опитвай да го мачкаш, за да седи уж повече на куката, защотот излезе ли му маслото(мазното) като хвърляш ще ти пада още на брега
А относно монтажа(поне аз го правя така) слагам 2 куки под оловот и на двете куки по 1 кубче кашкавал. Ами това е от моне дано съм ти бил полезен
Айде наслука и ако има успехи да пишеш




Айде наслука и ако има успехи да пишеш

Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".
-
- кандидат преподавател
- Мнения: 4365
- Регистриран на: Нед Мар 20, 2005 9:41 am
- Местоположение: Ямболската баня
- Обратна връзка:
Re: Мряна
колегата говори за това:

и вдигай високо прьчките-почти да сочат небето

и вдигай високо прьчките-почти да сочат небето

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Re: Мряна
От кука тройка кашкавала също не пада.
Re: Мряна
Колега незнам за кво изобощо се тровиш да правиш такива монтажи просто са излишни в момента на Дунав мряната си взема много добре на качамак излизат много прилични парчета според мен е излишно.
- dalgia
- вече хвърля и на тежко
- Мнения: 265
- Регистриран на: Чет Апр 10, 2008 9:35 pm
- Местоположение: ВИДИН
Re: Мряна
Купуваш си от някой магазин от малките разфасофки кашкавал от 100гр. и отиваш за риба,режеш си го на място и хвърляш.Този кашкавал е доста жилав и няма да падне от куката,лично съм го изпробвал много пъти,а ако слагаш 2 куки то на едната можеш да направиш грозд от бели червеи(предварително престояли във някаква захранка)
-
- вече хвърля и на тежко
- Мнения: 290
- Регистриран на: Сря Юни 11, 2008 8:43 pm
- Местоположение: София
Re: Мряна
Пробвай на кюспе или на качамак или и на двете заедно
През нощта задължително слагай поповите прасета, земните тлъсти червеи и белите червеи. Може и на царевица да ти удари
Общо взето е всеядна риба
Успех 




- MIhaYLOV
- научил се да хвърля
- Мнения: 156
- Регистриран на: Нед Дек 23, 2007 7:37 am
- Местоположение: Голямата Река
Re: Мряна
Може и да пробваш вариант с предварително нарязан на кубчета кашкавал и предварително забити в него куки, че да не се цепи после като ги забиваш, а иначе ако е много калпав кашкавала, освен че трябва да го оставиш в хладилника може и да го поръсиш със сол та да се втвърди съвсем. Относно предложението на колегата за тройка незнам дали ще стане
Иначе това с двете куки си е класика по Дунава,а и идеята с грозд бял червей на едната кука доста ми допада 

