Ако ловя с топчета, да захранвам ли с топчета?

Модератор: sapuna

Аватар
hristotihov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Ако ловя с топчета, да захранвам ли с топчета?

Мнение от hristotihov »

snegk написа:
Ludia написа:тия топчета за нищо не стават, не се чуди защо не хващаш.... :roll: макар, че проблема може да е само в тях.... я кажи на кои платени до софия ходиш, че да ти обясна защо нестава.... а по-добра захранка от топчетата няма :wink: просто са скъпи и затова някои слагат царевица.... :wink:
На кастел,работят,на Жребчево работят,на теца студеното работят и още на някой язовири които трябва да останат анонимни.За това брат ако ти не хващаш на тях не казвай,че не работят :wink:
Е сега вече се изясниха нещата :lol:
нямам живарник
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

hristotihov братле за свободните водоеми където не се е захранвало поне някоко пъти не храни големи надежди на топчета,особено за еднодневен излет. :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
hristotihov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от hristotihov »

Много неприятно :evil: значи аз за това не хващам на топчета, щото ходя по неразработени водоеми :evil: в такъв случай, да наблегна само на царевицата :?:
нямам живарник
Ludia
новобранец
новобранец

Мнение от Ludia »

snegk написа:
Ludia написа:тия топчета за нищо не стават, не се чуди защо не хващаш.... :roll: макар, че проблема може да е само в тях.... я кажи на кои платени до софия ходиш, че да ти обясна защо нестава.... а по-добра захранка от топчетата няма :wink: просто са скъпи и затова някои слагат царевица.... :wink:
На кастел,работят,на Жребчево работят,на теца студеното работят и още на някой язовири които трябва да останат анонимни.За това брат ако ти не хващаш на тях не казвай,че не работят :wink:
хаха не съм казал, че не работят, нито че не съм хващал на тях, не ми слагай думи в устата... просто има топчета на които съм хващал много повече при равни други условия.... Цепят се, белят се и не са нищо повече от царевично брашно и аромат.... вземи едно на Dynamite Bites и ги сравни ако можеш... ако захраниш с качествени топчета, шарана веднъж опитал ги, ще ги лапа като бонбони после.... това е ! или бъркам?!
Аватар
hristotihov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от hristotihov »

Това ли са http://www.dynamitebaits.com/index.php?id=114 има ли ги по магазините :?:
нямам живарник
Ludia
новобранец
новобранец

Мнение от Ludia »

hristotihov написа:Това ли са http://www.dynamitebaits.com/index.php?id=114 има ли ги по магазините :?:
мда, това са ... но неискам да правя реклама, просто тази марка ми дойде на ум - изпитана.... също така този стик микс.... сложи го в пва мрежа и ще видиш колко по-ефективен е от царевицата за захранка ;)
snegk

Мнение от snegk »

ИзображениеТези ги имам в галерията,работил съм с няколко модела и размери,но няма голяма разлика в улова.Рибата взима такива топчета на каквито е научена,дори да са направени само от хляб и ароматизатор.Имам наблюдение,че началото на сезона като се раздвижи шарана и вкуси първите топчета после месеци наред харесва тях,независимост от предлаганите после.За топчетата на стар байт ще кажа,че се надуват и стават по големи,но за парите си са перфектни :wink:
Аватар
achocarp
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от achocarp »

Несъм много съгласен с ъс Снег,че щом рибата опита някакви топчета и после търси само тях. Тази година за пръв път отидохме на водоем непознат за нас,на втория ден започнахме да ловим риби над 3кг. на топчета. На следващия излет там ловихме на други топчета исе оказа,че и те работя перфектно. Дали защото има добра популация или топчетата са добри не мога да си отговоря но е факт.
snegk

Мнение от snegk »

Изкам да кажа,че ги предпочита не,че не взима други.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

:wink:
Последно промяна от Бачо Илия на Вто Дек 23, 2008 10:58 pm, променено общо 1 път.
Изображение
Аватар
hristotihov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от hristotihov »

IDA написа:Явно в язовира е имало добра популация на топчета :D 8)
:lol: :lol: :lol:
нямам живарник
Аватар
achocarp
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от achocarp »

Преди три години,на яз.Левица до гр.Костенец ,мисе случи следното: Престигаме на водоема в 21.00 часа за първи път. Нито аз нито моя човек е ходил преди ,просто един него приател който нее така пощурял за рибите :lol: ни заведе ,та разпънахме стойките,намятахме и..то станало 23.00часа,а по една ракийка :drinkers: и :rolleyes: . На сутринта започнахме с експериментитееее,пропуснах захранката състоящасе от какволи не :топчета царевица,коноп, жито... Та поедно време бяхме готови с всички подробности. За стръв аз заложих на царевица ,а моя човек на топчета,стоя и го гледам :shock: :lol: . Абе човек, какви са тези топчета, ти си откачил нещо :idea: :?: . Изкарах две бързи шаранчета по 1.500кг и си викам на прав пътси Ачо :twisted: . Да ама Не. След около половин час моите сигнализатори мълчаха, а на бати Жоро полудяха-2.500,2.200,3.100... ей в този момент аз откачих :smt017 . Равносметката за 48-50 часа беше: 58шарана от 2.100 до 5.100кг само на топчета. За пореден път се уверих,че топчетата саси топчета. Хубав водоем беше :cry: :cry: :cry: .
snegk

Мнение от snegk »

Брат платен ли беше този водоем :wink:
metalex
новобранец
новобранец

Мнение от metalex »

hristotihov,пусни си монтажите,ако не те затруднява,може пък там нещо да грешиш...
"Две неща на този свят са безкрайни - човешката глупост и вселената. За второто не съм съвсем сигурен.", Алберт Айнщайн
BZI
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от BZI »

Колеги 5 дена бях на Жребчево, използвах всичко от наличният известен арсенал от топчета , царевица абе всичко . Всичко бе изпълнено по учебник и според съветите на колегите. Е нищо 5 дена - 1 удар безрезултатен. И златно топче да и бях хвърлил пак нямаше да пипне :( :( :( :(
Изображение Пазете природата чиста !!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”