Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

р. Осъм в участъка Ловеч - Левски ... моля за информация
Модератор: Paublo_Eskobar
- jdbc
- вече хвърля и на тежко
р. Осъм в участъка Ловеч - Левски ... моля за информация
Здравейте колеги! Ще ме водят през уикенда на "култура" и "природа" - човек искат да правят от мене - Крушунски водопади ще гледаме и т.н., та се надявам да мога да открадня няколко часа за риболов.
Ще помоля за малко информация - какво се лови на р.Осъм , да речем в участъка Ловеч - Левски.
Мисля спининга да мъкна ... ще се радвам ако някой да де информация и препоръча места .
Благодаря !
П.П. Ако се сетите за някоя друга интересна рекичка за спининг кажете, моля !
Ще помоля за малко информация - какво се лови на р.Осъм , да речем в участъка Ловеч - Левски.
Мисля спининга да мъкна ... ще се радвам ако някой да де информация и препоръча места .
Благодаря !
П.П. Ако се сетите за някоя друга интересна рекичка за спининг кажете, моля !
Последно промяна от jdbc на Сря Юли 16, 2008 12:02 pm, променено общо 1 път.
- zapalen_92
- разбира нещата
Re: р. Осъм в участъка Ловеч - Левски
Тази година учих в Ловеч,Интересуах се и аз много за р.Осъм ама не намерих нищо хубаво.Разкарвал съм се много из града все пак там уча и съм мърдал и до реката ама хора не съм виждал да ловят.Само един път видях едни бяха нагазили и мятат нз на какво бях на далеко.Най вероятно на спининг както искаш и ти.Вземай въдиците пък пробваи
Това от мен. 

- jdbc
- вече хвърля и на тежко
Re: р. Осъм в участъка Ловеч - Левски
Аз, че ще взема ще взема, въпроса е , че няма да имам мн. време за това искам някой да даде малко насоки и да спести излишно разхождане доколкото можеzapalen_92 написа:Вземай въдиците пък пробваиТова от мен.

-
- новобранец
Re: р. Осъм в участъка Ловеч - Левски ... моля за информация
Колега,само ще си губиш времето по реката-тя е маловодна и освен дребни кленчета нищо друго не се лови даже и в този участък,за който питаш.Дори се говори,че ще забранят риболова временно-поради маловодие, но дали вече са го забранили,не знам.
- jdbc
- вече хвърля и на тежко
Благодаря, колега !mitko_d1964 написа:Колега,само ще си губиш времето по реката-тя е маловодна и освен дребни кленчета нищо друго не се лови даже и в този участък,за който питаш.Дори се говори,че ще забранят риболова временно-поради маловодие, но дали вече са го забранили,не знам.
Еееех лоша работа !

... а някое друго интересно място за риболов на близо ? Всъшност то щом в Осъм-а няма вода сигурно и другите рекички ще са така
Като стигнеш в с.Крушуна питай за старите корита на Осъм. Все някой ще те упъти. Ако не е много обрасло може и блесна да помяташ. Ако водораслите не позволяват да се лови на спиниг си хвани няколко рибки за стръв и хвърляй на тапа. Щуките са добри.
Гледам темата и се чудя какво да отговоря на колегата! Водата наистина е малко и се носят слухове, че щели да я забранят за риболов, но сега като се прибирах и минах по моста, от горе имаше 2-ма, а отдолу бяха повечко, което ме навежда на мисълта, че още е разрешен риболова! На спининг можеш да уловиш само дребни кленчета. Освен в Крушуна, стари корита има и в Чавдарци, Йоглав(Бибора), и Летница, но става далечко! Пробвай там на място, пък каквото стане!
"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка
"

- stoianoff
- научил се да хвърля
Да кажа и аз - върви на Летница. Над падналия мост за Г.Сливово - там има един праг, дълбок 5-6 м. Трябва да си много рано сутрин там с подвижна плувка /за предпочитане/ и стръв бял червей. Обажда се хубав скобар, морунаш и бяла мряна. Учудвам се, че толкова хора ходят там, а всеки се прави на ударен и не казва за това място. Така че колега, опитай, няма да сбъркаш! Е, не ти казвам нищо за спининг.... Тъкмо ще опровергаеш песимистите, писали по-горе.
На слука!
На слука!
Едри!
-
- научил се да хвърля
сега на р. Осъм в Ловеч само на дъно на торен червей(ловят се мрени от порядъка на 25-30 см) и на рибка(най-резултатно е на змиорка)-и кляне от 250-300гр до кило(има есин изрод и над кило.веднъж го окачих на рибка миналото лято ама бях с 0.14 и замина.таз година никога не клъвна на никого).И ловете кляне само на легнала плувка!!!