Сафари по български!

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

mikewolf
новобранец
новобранец

Re: Сафари по български!

Мнение от mikewolf »

Колега Тихов, в лова има забранени за отстрел животни!!! Не да изсипеш живарника, а въобще не повдигаш пушката. Даже и кучетата си учим да не лаят по такива. Пример сърна!!! Моето куче е тренирано и минава край сърната и заминава даже глас не дава. Освен това сроковете за ловуване са пренебрежително малки спрямо тези на риболова. Просто защото оставяме животните не само да родят, но и да си отгледат малките! Разбираш ли не само да хвърлят хайвера!!!И този принцип е толкова отдавна, откакто е създаден съюза, а сигурно и преди това.
Що се отнася до лисицата, отговора е простичък, ако ти хванеш плевелна риба отново ли я връщаш във водоема?? Не, нали. Така е с лисицата. Освен кокошките и патките, много зайци, полезни птици и малки сърнета ще си отидат защото не е отстреляна навреме. Да не говорим за чакалите или скитащите кучета.
Тази година лично аз съм изнесъл 25 кг. сол (другите от дружинката различно). Разпръснали сме 2 тона царевица. Направихме и 5 хранилки. Това само в нашата дружинка! Доколкото знам в България само в Пловдив правят нещо за зарибяване на гребния канал..............и частниците в частното заради парите. Така, че в случая просто се изказваш неподготвен и не приемам забележката ти за аргументирана.
Апропо винаги между ловците и риболовците е царял мир и разбирателство и 90% са и едното и другото.
Доценте искам да попитам тези гъби дървесните какви са? На мен са ми непознати. Ще ти бъда благодарен за информация. Аз също пълних ранцата, но със сърнели.
Поздрави и наслука и на рибари и на ловци :D
Не съм виновен! Толкова ми е акъла!
docenta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от docenta »

mikewolf написа:
Тази година лично аз съм изнесъл 25 кг. сол (другите от дружинката различно). Разпръснали сме 2 тона царевица. Направихме и 5 хранилки. Това само в нашата дружинка! Доколкото знам в България само в Пловдив правят нещо за зарибяване на гребния канал..............и частниците в частното заради парите.
Доценте искам да попитам тези гъби дървесните какви са? На мен са ми непознати. Ще ти бъда благодарен за информация. Аз също пълних ранцата, но със сърнели.
Поздрави и наслука и на рибари и на ловци :D
Здравей mikewolf,
Дървесните гъби на снимката са така наречените порцеланови гъби, рядко се срещат у нас и то главно в планински гористи райони. Гъбата е ядлива, но не е деликатесна. Латинското й име е Oudemansiella mucida и я има доста в по-северните европейски страни. Ето линк:
http://www.first-nature.com/fungi/id_gu ... mucida.htm
Що се отнася до хранилките, солта, ярмата и т.н. и при нас положението е добро, вижте за какво става дума в района на Ръжеников преслап,на 1100 метра надморска височина:
Изображение
Иначе, между другото набрах и две и половина кила сърнели, които опекохме на фурна с масълце, ам-ам :D :drinkers:
Наслука, юнаци!
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!

Риболовна академия "Негован"
Аватар
dimitar_
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dimitar_ »

Браво , Доценте , няма никаква разлика между добрият лов и добрият риболов , това са само едни прекрасни часове , прекарани с приятели сред чудесната природа ... !
Пожелавам ти "равна мушка" и "остра кука" ... .
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”