Луда Камчия, с. Везенково

Модератори: bobopeli, sapuna

dobrikk
ще става разбирач
ще става разбирач

Луда Камчия, с. Везенково

Мнение от dobrikk »

Не си бях ходил на село от може би 9-10 месеца. И този уикенд така се случи, че имах път натам, а пък и да видя майчицата и баща си. Поканих и един мой приятел рибарче. Имах на разположение само съботата, така че се заехме сериозно. Вечерта оправяне такъми и лягане рано. Целта ни беше черна мряна. Станахме, оправихме се и поехме към реката. Между Бероново и Везенково е мястото. Хубав вир с бързей отгоре. Обаче след два дена дъжд реката беше толкова бистра, че нямаше къде повече. Хвърлихме захранка и заметнахме. На дъно и на плувка, стръв земен и бял червей. Общо взето нищо. Само нахални попчета. Всичко се вижда като в аквариум. Пред нас като на парад се носеха нелоши кефали. След известо време без след и от мряната решихме да пробваме кефала, но те не даваха и пет пари за нас. Наоколо тишина. Красива есен и бистра като сълза река. Ужаст! Слязохме по-надолу към един голям вир известен като Помпата. Дънна на жаба и рибка. Захранка и на плувка на бял. Аз хванах 1 морунаш и 1 уклей. Любака нищо.
Поне времето беше хубаво. Залъгвахме се с лаф моабет. Заеби. Тук е мястото да кажа, че "колегите" рибари така бяха освинили това иначе много приятно място, че бая псувахме. Мамка му. Наистина нашего брата въобще не го е.е, щом става въпрос да си направи кефа и да остави всичкия боклук след себе си. Грозна картинка. Още повече ме е яд, защото това е моето село и знам какво беше преди 15-20 години и какво е сега. Никога не съм ходил и да е такава трагедия. Бих искал да призова рибарите от Сливен, Ямбол и Бургас, които вероятно най-често посещават реката да пазят, но си мисля, че тези които мърсят едва ли четат този форум. Така че това е реалността. Ако можем да се държим естествено.
Аватар
каридата
учете се от него
учете се от него

Re: Луда Камчия, с. Везенково

Мнение от каридата »

Много лоща работа.Тая река е много хубава,предимно съм ходил около устието на язовира или на вировете на моста след село есен,велислав,манолич.Много борбен морунаж имаше в реката и за мряна съм пробвал но съм нямал успех. :cry:
Ходене му е майката.
Хендмейдър

paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим'' :)
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Реката е невероятно красива ,особено м/у Везенково и Манолич.Каква белица и кефал съм дърпал там ........преди доста години!!!!!!! Много спомени и незабравими излети.....Май е време да пообиколя отново родния край,пък и на Скаленското езеро да помятам воблерите. Казват,че хищника пак се е позавъдил. :D :D
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
dobrikk
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dobrikk »

Реката БЕШЕ нещо невероятно (в този си участък).Позволявам си да да го кажа, защото това е реката, където съм хващал най-много риба. И съм присъствал на хиляди събития, когато са изваждани не един и два трофейни екземпляра (черна мряна, клен, морунаш). Да не говорим за уклея. Но с изсичането на горите и други екологични промени, тя се промени и то доста. Въпреки това държи много риба ( независимо от бракониери), но майсторите имат думата.
Пожелавам на всеки един да я посети и да усети настроението.
Аватар
jibira
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от jibira »

По тази река съм бродил доста. Много е красива. За скаленско езеро дочух, че си излиза доволно костур и то едричък
Живей докато си жив, понеже след това твърде дълго ще бъдеш мъртъв!
Аватар
каридата
учете се от него
учете се от него

Мнение от каридата »

Еййй как ми се прииходи на реката.До кога горе долу дава мирна риба че а з с е лятото съм ходил?
Ходене му е майката.
Хендмейдър

paranorm:
seefeel
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от seefeel »

Малко прясно инфо и от мен-значи вчера се прибрах от камчията-бях в село Бероново малко на гости.Първия ден мряната се отчете много добре,като въпреки многото дъждове реката си беше много бистра и рибата се крие.Излязоха добри мренки както и една доста добра.Втори и трети ден реката бе като сълза и излизаше само дребосък,въпреки че бях намерил мястото едрите се бяха покрили.Надолу към Везенково също опрях като дори си беше по-зле -само дето гледаш литровите кефали да минават от време на време.На Скаленското дава костур но много слабо и то предимно дребен.Според колеги рибата е давала преди да се развали времето но сега не си заслужава ходенето до там на рибета 200гр ти викат половинка чеи кепове ти вадят-в крайна сметка останах доста разочарован от риболова там.
Карида мряната дава горе долу докато започнат да падат сланите ,кефала може целогодишно но зимата е доста труден а морунажа тая година там хич го няма ,в момента не си заслужава ходенето там за мирна риба .
Проба му е майката!
Аватар
dimitar_dv
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от dimitar_dv »

...
НАСЛЕДНИК НА ПАВЕЛ ПАВЛОВ
Аватар
каридата
учете се от него
учете се от него

Мнение от каридата »

Малко прясно инфо и от мен-значи вчера се прибрах от камчията-бях в село Бероново малко на гости.Първия ден мряната се отчете много добре,като въпреки многото дъждове реката си беше много бистра и рибата се крие.Излязоха добри мренки както и една доста добра.Втори и трети ден реката бе като сълза и излизаше само дребосък,въпреки че бях намерил мястото едрите се бяха покрили.Надолу към Везенково също опрях като дори си беше по-зле -само дето гледаш литровите кефали да минават от време на време.На Скаленското дава костур но много слабо и то предимно дребен.Според колеги рибата е давала преди да се развали времето но сега не си заслужава ходенето до там на рибета 200гр ти викат половинка чеи кепове ти вадят-в крайна сметка останах доста разочарован от риболова там.
Карида мряната дава горе долу докато започнат да падат сланите ,кефала може целогодишно но зимата е доста труден а морунажа тая година там хич го няма ,в момента не си заслужава ходенето там за мирна риба
Ей тва е инфо.Благодаря за което сиифиил.Лошо за морунажа имаше го доста преди.А за мрените браво.
Последно промяна от каридата на Чет Окт 02, 2008 10:16 am, променено общо 1 път.
Ходене му е майката.
Хендмейдър

paranorm:
dobrikk
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dobrikk »

За литровите кефали това си е супер вярно. Минаваха пред нас като не ревю. Колега сподели как ги лови тия мряни. Моля те. Писна ми все да се записвам в неуспешни. А пък знам че ги има. Уф. Наслука на всички.
mikewolf
новобранец
новобранец

Мнение от mikewolf »

На тези места дето ги описваш, мисля знаеш отлично ловят серкмеджиите!!!
Мисля даже и, че познаваш и знаеш кои са. :smt039
Логично е излета да ти е бил неуспешен!
Не съм виновен! Толкова ми е акъла!
dobrikk
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dobrikk »

Абе познавам или по-скоро познавах(някои вече не са живи) местните, които ходеха да си ловят риба с кистермета и серкмета, вярно.Ама пък тогава без риба не съм се връщал. Проблема е по-скоро нещо в самата река и в липсата на вода. Никога в миналото реката не е била толкова бистра през цялата година. Това може да потвърди всеки, който е бил често по нея. Ония изсякоха горите, вече не се задържя влага и познай. Ако си ходил на Велека ще разбереш. Там има много гори и водата се задържа и реката е пълноводна през цялата година. Тъпо ама пак ний си го направихме.
pax
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от pax »

Много е жалко това, което пишете! На реката между Бероново и Везенково съм ходил много пъти преди години, докато живеех в Ямбол. Вадил съм с никакви пръчки с кофи белица и гърбавица, от тях мряната не можеше да стигне до куката ... Последно бях преди 5-6 години на Везенково - помпената. Водата пак беше бистра, та бистра - изкарахме малко мряна на плувка и клен на шипане по бързеите, на поне боклуци нямаше. Сега ги има навсякъде. Тази година почти не съм ходил за риба, но другата живот и здраве, вече ще взема да събирам и чуждите боклуци - вече съм с комби и има място ...
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”