разтягане на силикони???

Модератор: sestrata

Аватар
cani
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

разтягане на силикони???

Мнение от cani »

колеги гледах в един филм на руснаците как в вряща вода упъват с два кохера силиконовата рибка,после я пускат в студена вода.Та въпроса ми е дали сте пробвали такова нещо :roll: :roll:
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Re: разтягане на силикони???

Мнение от maranzika »

Колега,а какъв е смисълът от цялата тази работа?Аз съм си мислил да пробвам с твърди силикони във вряла вода,но все не ми остава време.Би трябвало да омекнат,ама .... :roll: :roll:
Аватар
cani
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от cani »

ами и аз точно незнам,те се разтягат съвсем малко и стават по еластични и с по-хубава игра по моята логика :roll:
Bai Ves
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Bai Ves »

Абе човече, темата е с много добра идея. Защо ли? Ами преди две години си взех едни перли по 15 см, шадове на някаква френка фирма. Значи, играеха но при много рязко причукване или потегляне, а имаха пета, колкото например 20 ст. Не малка! Е, сдобивайки се с информацията за преработване на твърдия силикон, успях да ги съживя и те отдавна, активно заемат своето място на края на линията- 30 либри.
Колега, хайде ти се обоснови защо е тема без идея, и мога да ти кажа, че ако успееш, аз лично ще съм ти благодарен. Ако ли пък не, ще желая ти да подготвиш, твой авторски материал за " Против омекотяването на силиконовите примамки, в домашни условия". Става ли? :wink:
И да споделя на тези, които се интересуват. Щадът или друга примамка се цопват във вряща вода, но не на котлона за да не стане сакатлък. Държи се със щипки или пинцети. В опънато положение се слага във водата и се задържа 5- 10 сек. Задължително се изважда в същото положение и се цопва така във студена вада до 5 сек. Мекотата му се повишава драстично. Не бива, обаче да се опъва прекалено много защото се къса от раз. Да кажем един шад 10 см. в края става дълъг10. 5- 11. 5 см. Значително по- мек и не нарушава своята плътнос и цвят. :wink:
Речния човек
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Речния човек »

cani написа:колеги гледах в един филм на руснаците как в вряща вода упъват с два кохера силиконовата рибка,после я пускат в студена вода.Та въпроса ми е дали сте пробвали такова нещо :roll: :roll:

Здравей,Цани

Ако изначално силиконът не е достатъчно мек /пластичен/ можеш да промениш това като го вариш.
Кипваш вода и го пускаш за 20-ина секунди или по-малко.. Не пипаш с ръчички,а само с щипци,нали!! :wink:
Като го извадиш с щипците,опъваш опашката му малко и задържаш така минутка -две на въздуха,той ще се разтегне.
За шадовете /силиконовите рибки/ ,които са твърде ,,дървени,, добра идея е като го извадиш омекнал от врялата вода,
да прищипеш на две -три места стеблото на опашката му с плоски клещички или щипци някакви.Така се получава стебло с различна дебелина и шада /силикончето/ ,,оживява,,..
Хвърли едно очо на модела ,,Predator,, на Ман или ,,Kopyto,, на Релакс ,ако не ти става ясно от обяснението ми.

Поздрави!

п.с. А ако си купуваш само читави силикони,няма да ти се налага да се занимаваш с това.. :) :wink:
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Да вметна и аз още нещо, свързано с "варенето" на силикони :D. Предварително казвам, че не говоря от личен опит, а препредавам прочетени тук-там неща :!:

Та значи често се случва при съхранение на шадовете в разните му там пликове или кутии петите (т.е. опашките) да се прегънат, в следствие на което влошават играта си. Е за тая болка хората препоръчват потапяне във вряла вода, като същевременно получавате и по-мек силикон :D Аз не съм много по подобни операции, но разни колеги споделят, че след изваряване силикона става и доста по-лепкав и лигав, което е неприятно, особено при съхранение... Решението за това - поръсване с брашно или талк :idea:

Поздрави!
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
Bai Ves
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Bai Ves »

Да, Стефко. На силиконовите примамки се слага или лубрикант или талк. Правилно и на място го споделяш това креативно действие. :idea:
Публикувай отговор

Обратно към “Изкуствени примамки”