Коледен риболов

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
Аватар
DOCTORA
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Коледен риболов

Мнение от DOCTORA »

Най-после ми се отвори възможност да отида на морски риболов. Покрай коледните празници не бях дежурен и реших да отида до южен Уелс за треска. Приливите и вятъра бяха най-подходящи в едно градче на юг от Кардиф на име Бари. Там има голям чакълен плаж с дълбоко море, много удобно за риболов от брега. Прилива беше в 14.30. След два часа и половино каране изминах 180-те километра до градчето и в 14 часа бях на плажа. Лових с два пръта, на дъно. На първия сложих три куки на чепаре със стръв морски червей и на върха на куката дълга, тясна лентичка от калмар или скумрия. На вторият прът сложих пули-пенъл такъм с куки 3/0 и за стръв 6 нанизани един след друг морски червеи с цял калмар на долната кука. Надявах се да удари голяма треска. На брега имаше още десетина рибари, но за разлика от бг всеки си спазваше 30 метра дистанция от другите. Докато беше светло не кълвеше. Щом залезе слънцето кълването почна. Кълвеше само на първият прът с трите куки №1. За два часа и половина хванах десет уайтинга и паутинга.
Едрата треска не пожела да се обади този път на голямата стръв.
Времето беше много приятно. Слаб ветрец, сухо и топло за сезона.
Като се стъмни напълно и отлива изнесе водата на 100 метра от брега, събрах такъмите и поех за в къщи с 3 кг риба.
На другият ден жената направи разкощна испанска рибена чорба от уайтинг по рецепта от списанието на Алеко "Меню".

Ето и снимките от риболова:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

На края искам да пожелая здраве и успехи в риболова на всички приятели от форума през новата 2006-та година!
BORN TO FISH, FORCED TO WORK!
АлекоД
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от АлекоД »

Яки снимки! И добро време си уцелил, гледам. Браво, Док!
Аватар
Cougar
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Cougar »

АлекоД написа:Яки снимки! И добро време си уцелил, гледам. Браво, Док!
Той доктора там си има винаги обалци на разположение за подобен вид снимки, че и с качествена фототехника се е въоръжил а за ФотоШопа да не говорим. Пък и умения има, не на последно място :?

Браво, много хубав репортаж. :D
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Браво Док - само за улова де , снимките си знаем че ги можеш до перфектност.
Клавиатура риба не лови!!!
durumov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

съвършенният риболовец

Мнение от durumov »

Отиваме на фотографски размислиииии ...
........честно Док.. рибите ти не ме впечатляват...
...на фона на снимките ти....как да им обърна внимание.
Снимките си ги направил - не мога да им дам оценка - отвътре ме човъркат - у тебе има едно нещо, което се нарича сърце.
СЪРЦЕТО НА СЪВЪРШЕННИЯ РИБОЛОВЕЦ
Приятелю, много ми липсваш - риболова с тебе е удоволствие от Рая, дори нищо да не хванем!

Честита Нова Година на всички !!!

...колеги...с облаци и без облаци, в режим и без такъв....за тая работа трябва Бог да се е погрижил когато си се раждал. :wink:
Последно промяна от durumov на Вто Яну 03, 2006 1:44 pm, променено общо 1 път.
били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

ЧНГ ДОК , добри риби и снимки...подобаващо посрещане на Новото 2006 година...абе тая риба не приличали на нашия обикновен черноморски меджит...
Аватар
DOCTORA
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от DOCTORA »

Благодаря за отзивите!
БатМилене, то меджида е от семейство Трески както и уайтинга и много си приличат.
BORN TO FISH, FORCED TO WORK!
Публикувай отговор

Обратно към “Морски риболовни излети.”