Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

яз. Огняново
яз. Огняново
http://www.youtube.com/watch?v=0gFBP9vy ... re=related Десен бутон-Open in New Window

Ето така ме посрещна тази сутрин язовир Огняново. Красиво но и доста хладно и влажно. Но какво да се прави. Така ще е тя от тук нататък, че и по-студено ще става.
Щом се появи обаче бате Райко мъглата изчезна и всичко доби реален вид. Докато беше мъглата пометках малко воблерчета насам натам ама без успех. Това малко ме поядоса и взех, че разпънах осмицата и си ги почнах както аз си знам. Разполагах с бял червей, жито и царевица. Прави ми впечатление, че рибата нещо взе да се насландисва напоследък на вегетарианската храна и набляга повече на белия червей. Кълвяха предимно костури, кленчета и бабушки. Имаше и няколко шаранчета. Каракуда Никалаевна я няма никаква.

Приключих към 18 часа и айде всичко обратно във водата. Да расте

Та такива ми ти работи. Общо взето съм доволен. Дано да има още хубави дни.

Ето така ме посрещна тази сутрин язовир Огняново. Красиво но и доста хладно и влажно. Но какво да се прави. Така ще е тя от тук нататък, че и по-студено ще става.
Щом се появи обаче бате Райко мъглата изчезна и всичко доби реален вид. Докато беше мъглата пометках малко воблерчета насам натам ама без успех. Това малко ме поядоса и взех, че разпънах осмицата и си ги почнах както аз си знам. Разполагах с бял червей, жито и царевица. Прави ми впечатление, че рибата нещо взе да се насландисва напоследък на вегетарианската храна и набляга повече на белия червей. Кълвяха предимно костури, кленчета и бабушки. Имаше и няколко шаранчета. Каракуда Никалаевна я няма никаква.

Приключих към 18 часа и айде всичко обратно във водата. Да расте

Та такива ми ти работи. Общо взето съм доволен. Дано да има още хубави дни.
Последно промяна от naso на Сря Окт 01, 2008 10:59 pm, променено общо 2 пъти.
Re: яз. Огняново
Хубав излет Насо
. Още не е късно да минеш и по нашия край да разпънеш въдиците
.

Лупавците и кефалите май ги изпуснах Румене, ама поне ако мога да се включа на зарганите ще бъде добре. И на мен ми се ходи много натам, ама незнам. Ще видиме как ще се развият събитията.
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Колега, поздравления за хванатите риби и за пуснатите риби. Не мога да се ориентирам в мъглата на кое място си бил, но да те питам какво е положението с водораслите? Все още ли са плътно по целия бряг или като е по-студено са се отворили дупки без водорасли? Питам защото там имам добри резултати на фидер и искам да отида пак, но не знам целогодишно ли живее тая растителност, която от една страна спасява рибата в язовира, но от друга страна прави дънния риболов невъзможен.
нямам живарник
Поясът от водорасли още си го има и това наистина затруднява риболова, особено с изкуствени примамки от брега. Винаги трябва да се търси коридорче където да извадиш примамката (пък и рибата ако има такава
)
Въпроса с плувката и фидера е по-лесен, защото при тях риболова е статичен и може в началото да си направиш ти самия коридорче, което да използваш през целия ден. Въпроса е да бъдеш на място, което си посещавал за да си сигурен, че няма закачки по дъното. Иначе моя съвет е да търсиш утъпкани места на които се лови постоянно.
Иначе при застудяването и истиването на водата стъблата на водораслите омекват и те постепенно падат към дъното, където изгниват през зимата. Така, че това предстои да се случи и на Огняново след седмица-две

Въпроса с плувката и фидера е по-лесен, защото при тях риболова е статичен и може в началото да си направиш ти самия коридорче, което да използваш през целия ден. Въпроса е да бъдеш на място, което си посещавал за да си сигурен, че няма закачки по дъното. Иначе моя съвет е да търсиш утъпкани места на които се лови постоянно.
Иначе при застудяването и истиването на водата стъблата на водораслите омекват и те постепенно падат към дъното, където изгниват през зимата. Така, че това предстои да се случи и на Огняново след седмица-две

- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Благодаря, в такъв случай, тъй като и аз съм в Люлин, тази неделя ще се ориентирам на северозапад към язовир Огоста, че на нас Сърбия ни е по-близо от Огняново 

нямам живарник
- bradata
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Отново страхотен репортаж с прекрасни риби от един прекрасен водоем! Поздравления! 

Скромността е качество за тези, които нямат други качества!
Незннам за успешни ли е за неуспешни ли ама понеже съм писал тука ще го пусна и този репортаж тука па каквото ще да става.

Красиво, тихо и спокойно, но рибата на Огняново сигурно се готви вече за почивка. Станала е много капризна. Кълват предимно по-дребен клен, костур и бабушка. Бреговете доста са опустели.
Лових с осмицата и 2гр линия. Изстрелях 300гр бели червеи и успях да хвана малко рибета.

Станах свидетел на един прекрасен залез и се прибрах отпочинал и доволен от това което ми даде природата този ден. А то според мен не беше малко.

Красиво, тихо и спокойно, но рибата на Огняново сигурно се готви вече за почивка. Станала е много капризна. Кълват предимно по-дребен клен, костур и бабушка. Бреговете доста са опустели.
Лових с осмицата и 2гр линия. Изстрелях 300гр бели червеи и успях да хвана малко рибета.

Станах свидетел на един прекрасен залез и се прибрах отпочинал и доволен от това което ми даде природата този ден. А то според мен не беше малко.

Браво Бат Насе ! Страхотен репортаж, както винаги 

-
- сериозен играч
Е те това са най точните думи .евала чичин.Marco Polo написа:Бате Насо си ги може - и риболова, и репортажите!
-
- кандидат преподавател
Ето нещо и от мен за 5дневния ми престой на Огняново,основно излизаше костур на кубинка но предимно вечер от18-20ч.за сом ми се отдаде да влезна само една сутрин но без успех ,вдигаха се на кльонк но не взимаха,на тролиг пложението за бяла риба е същото,ето снимки на някои по забележителни риби.
каракуда 1200гр.

червеноперка 700гр.

сутрешен изгрев

каракуда 1200гр.

червеноперка 700гр.

сутрешен изгрев

-
- новобранец
[quote="Поборников"]
червеноперка 700гр.

егати огромната бабушка,не съм виждал досега толкова голяма
червеноперка 700гр.

егати огромната бабушка,не съм виждал досега толкова голяма

Във вторник от около 11 до 16,00 часа на влачене излязоха 5 ей такива хубавци. Около 35 сантиметра, всичките като по калъп.

Тука нещо не се справих
Тука нещо не се справих

Последно промяна от Спасе на Чет Окт 23, 2008 6:12 pm, променено общо 1 път.
Какви мрени съм ловил на Огняново преди 28 год.Бях войник там,на язовира бе готова стената но не го пълнеха.Бе пълен
около тръбата за източване1-2 метра, мрени на плувка на ручейници и бял.Не съм го виждал пълен,но от снимките на
Атанас явно е хубаво място за излети.Имаше наблизо резерват за диви животни,дали стои?
около тръбата за източване1-2 метра, мрени на плувка на ручейници и бял.Не съм го виждал пълен,но от снимките на
Атанас явно е хубаво място за излети.Имаше наблизо резерват за диви животни,дали стои?
Там си е резервата. Само дето го купиха като за горски масив.