яз. Огняново

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
naso
ще става разбирач
ще става разбирач

яз. Огняново

Мнение от naso »

http://www.youtube.com/watch?v=0gFBP9vy ... re=related Десен бутон-Open in New Window

Изображение

Изображение

Изображение

Ето така ме посрещна тази сутрин язовир Огняново. Красиво но и доста хладно и влажно. Но какво да се прави. Така ще е тя от тук нататък, че и по-студено ще става.
Щом се появи обаче бате Райко мъглата изчезна и всичко доби реален вид. Докато беше мъглата пометках малко воблерчета насам натам ама без успех. Това малко ме поядоса и взех, че разпънах осмицата и си ги почнах както аз си знам. Разполагах с бял червей, жито и царевица. Прави ми впечатление, че рибата нещо взе да се насландисва напоследък на вегетарианската храна и набляга повече на белия червей. Кълвяха предимно костури, кленчета и бабушки. Имаше и няколко шаранчета. Каракуда Никалаевна я няма никаква.

Изображение

Изображение

Приключих към 18 часа и айде всичко обратно във водата. Да расте :D

Изображение

Изображение

Та такива ми ти работи. Общо взето съм доволен. Дано да има още хубави дни.
Последно промяна от naso на Сря Окт 01, 2008 10:59 pm, променено общо 2 пъти.
Аватар
rumci
учете се от него
учете се от него

Re: яз. Огняново

Мнение от rumci »

Хубав излет Насо :smt023 . Още не е късно да минеш и по нашия край да разпънеш въдиците :D .
Аватар
naso
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от naso »

Лупавците и кефалите май ги изпуснах Румене, ама поне ако мога да се включа на зарганите ще бъде добре. И на мен ми се ходи много натам, ама незнам. Ще видиме как ще се развият събитията.
Аватар
hristotihov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от hristotihov »

Колега, поздравления за хванатите риби и за пуснатите риби. Не мога да се ориентирам в мъглата на кое място си бил, но да те питам какво е положението с водораслите? Все още ли са плътно по целия бряг или като е по-студено са се отворили дупки без водорасли? Питам защото там имам добри резултати на фидер и искам да отида пак, но не знам целогодишно ли живее тая растителност, която от една страна спасява рибата в язовира, но от друга страна прави дънния риболов невъзможен.
нямам живарник
Аватар
naso
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от naso »

Поясът от водорасли още си го има и това наистина затруднява риболова, особено с изкуствени примамки от брега. Винаги трябва да се търси коридорче където да извадиш примамката (пък и рибата ако има такава :) )
Въпроса с плувката и фидера е по-лесен, защото при тях риболова е статичен и може в началото да си направиш ти самия коридорче, което да използваш през целия ден. Въпроса е да бъдеш на място, което си посещавал за да си сигурен, че няма закачки по дъното. Иначе моя съвет е да търсиш утъпкани места на които се лови постоянно.
Иначе при застудяването и истиването на водата стъблата на водораслите омекват и те постепенно падат към дъното, където изгниват през зимата. Така, че това предстои да се случи и на Огняново след седмица-две :roll:
Аватар
hristotihov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от hristotihov »

Благодаря, в такъв случай, тъй като и аз съм в Люлин, тази неделя ще се ориентирам на северозапад към язовир Огоста, че на нас Сърбия ни е по-близо от Огняново :lol:
нямам живарник
Аватар
bradata
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от bradata »

Отново страхотен репортаж с прекрасни риби от един прекрасен водоем! Поздравления! :)
Скромността е качество за тези, които нямат други качества!
Аватар
naso
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от naso »

Незннам за успешни ли е за неуспешни ли ама понеже съм писал тука ще го пусна и този репортаж тука па каквото ще да става.

Изображение

Красиво, тихо и спокойно, но рибата на Огняново сигурно се готви вече за почивка. Станала е много капризна. Кълват предимно по-дребен клен, костур и бабушка. Бреговете доста са опустели.
Лових с осмицата и 2гр линия. Изстрелях 300гр бели червеи и успях да хвана малко рибета.

Изображение

Изображение

Станах свидетел на един прекрасен залез и се прибрах отпочинал и доволен от това което ми даде природата този ден. А то според мен не беше малко.

Изображение
MapuaH
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от MapuaH »

Браво Бат Насе ! Страхотен репортаж, както винаги :)
venci72
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от venci72 »

Marco Polo написа:Бате Насо си ги може - и риболова, и репортажите! :D
Е те това са най точните думи .евала чичин.
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Краси_поборника »

Ето нещо и от мен за 5дневния ми престой на Огняново,основно излизаше костур на кубинка но предимно вечер от18-20ч.за сом ми се отдаде да влезна само една сутрин но без успех ,вдигаха се на кльонк но не взимаха,на тролиг пложението за бяла риба е същото,ето снимки на някои по забележителни риби.
каракуда 1200гр.
Изображение
червеноперка 700гр.
Изображение
сутрешен изгрев
Изображение
fishermen1983
новобранец
новобранец

Мнение от fishermen1983 »

[quote="Поборников"]
червеноперка 700гр.
Изображение
егати огромната бабушка,не съм виждал досега толкова голяма :smt038
Спасе
новобранец
новобранец

Мнение от Спасе »

Във вторник от около 11 до 16,00 часа на влачене излязоха 5 ей такива хубавци. Около 35 сантиметра, всичките като по калъп.
Изображение
Тука нещо не се справих :oops:
Последно промяна от Спасе на Чет Окт 23, 2008 6:12 pm, променено общо 1 път.
бойник
новобранец
новобранец

Мнение от бойник »

Какви мрени съм ловил на Огняново преди 28 год.Бях войник там,на язовира бе готова стената но не го пълнеха.Бе пълен
около тръбата за източване1-2 метра, мрени на плувка на ручейници и бял.Не съм го виждал пълен,но от снимките на
Атанас явно е хубаво място за излети.Имаше наблизо резерват за диви животни,дали стои?
Спасе
новобранец
новобранец

Мнение от Спасе »

Там си е резервата. Само дето го купиха като за горски масив.
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”