Зарган и илария
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Re: Зарган и илария
Туй е слаба работа,по-голямо беше при нас.Някой от вашите мина да ни види,ама не можах да го позная,имаше каска.чуруликпенчо написа:Да , ама друго беше от външната страна:Къде вълна бе човек,от камерата друго виждам,та се каня към обяд да отблъсна.
![]()

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- учете се от него
С вуйчо ми от Царево няма връзкачуруликпенчо написа:Имаше по-южно едно доста голямо "село".Дали са хванали обаче,не знам.

Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
- чуруликпенчо
- сериозен играч
Днес ми дадоха информация за там.Не са ме лъгали до сега.Излизала циганка и за голямо мое учудване ,черноморска скумрия.чуруликпенчо написа:Имаше по-южно едно доста голямо "село".Дали са хванали обаче,не знам.
С вуйчо ми от Царево няма връзкаили е в морето и е изключил телефона или пак не го е заредил, та ако се свържа ще има инфо.
Пред Несебър също имаше доста голямо село.
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
На Балчик не би трябвало да има вълна някои ще драсне ли нещо по ТЕМАТА че утре е събота. 

За да поискаш, трябва да дадеш
- milen kordov
- научил се да хвърля
Тоше там ще е тихо.Рибата я няма пред Варна още,така че отивай там и пробвай.Чакаме инфо.Ако имам време и аз ще пусна джапанката от там.Не се сещам от каде.Колата искам да ми е наблизо,заради такъмите.Имаш ли някаква идея?
Сега говорх с приятел налични 10 буни две от които заграждат пристанището и са доста на вътре,жалко че нямам червей ще се наложи по късно тръгване,по въпроса за паркирането не можа да ми отговори
За да поискаш, трябва да дадеш
- КИРО
- Обратна връзка:
Чурулик,за малко ме изпревари.чуруликпенчо написа:Излизала циганка и за голямо мое учудване ,черноморска скумрия.
Та питам и аз за инфо,за скумрия и пъстърва,някъде да се е появила ?
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Това за пъстървата ми е интересно-не се ли хваща само инцидентно или и тя е пасажна?КИРО написа: Та питам и аз за инфо,за скумрия и пъстърва,някъде да се е появила ?
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Абсолютен инцидент трябва да е.Някога са ги ловили успоредно с чернокопите на дребен воблер.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
Черноморска скумрия не съм виждал само съм чувал легенди за 1967/8 и год. на 42г. съм и ходя за риба от 20 г. сериозно. Ако някой хване нека ни я снима и да се направи на Р. Хънт (вкусна е само солена като паламуда в Гърция и Турция ядът основно така) че и ние да я видим. Днес бях на Созопо 1бр. дребна зизи вдигна вълна и вятър на Аркутино 4лв- вход на скалите от там на буната удар няма. В Созопол по това време на годината всички за паламуд говорят но май само говорят защото видях само замразен 8лв. кг. чернокоп пресен 15лв. барбуната и тя 8лв. Колеги от юга сачувствам ви днес в Созопол установих че на моя камак където бях преди 2г. са постройли хотел ( на 20м. зад мен) но като вдигне време мие стъклата. На пристанището и на яхтеното не пускат( частна собственост)????????? Май скоро ще се наложи че трябва да ни гостувате по принуда . Доста землени бракониери имате?????????????? Общо казано добре че бях в командировка
.

- DOCTORA
- вече хвърля и на тежко
В Англия морската пъстърва се лови около устиета на реки с мепсове №3 и Мастеркастъри.Камбата написа:Абсолютен инцидент трябва да е.Някога са ги ловили успоредно с чернокопите на дребен воблер.
BORN TO FISH, FORCED TO WORK!
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Докторе,мен Бобо ми каза за тва нещо. 

- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- КИРО
- Обратна връзка:
Имал съм честта да ловя скумрия,но беше някъде 1982-85г.Сутрин след като мине пасажа на сафрида,20-30мин след това минаваше и скумрията.На моста на Златните ставаше това.Заедно със змарида и хамсията.Единични бройки,но по 10-15 се вадеха,малко по-големи от сафрид.Но черноморската скумрия не става по-голяма от 400-500гр.Такава не съм виждал,говоря по описание от дядо ми.
А пъстърва два или три пъти ми е излизало на чепарето,ама колкото сафрид,и то май беше 1-2г след като я изтърваха от езерото,после един колега извади на Атия една към 300гр,но пак беше време оно.
А пъстърва два или три пъти ми е излизало на чепарето,ама колкото сафрид,и то май беше 1-2г след като я изтърваха от езерото,после един колега извади на Атия една към 300гр,но пак беше време оно.
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Кире,на баба Калица мъжа й,Бог да го прости човека,е бил истински рибар.С години са бачкали в Интера на Златните и в дирекцията,та би разправя бабата всеки ден по тъмно той бил на моста на Златните.Нареждал на целия мост лимонадени шишета за писия и калкан и до обяд събирал поне две пълни кофи.Чепарета си правил на двора,като разправя за чепарета по 20метра.
На тях скумрия ловил,ама наистина с кофите и то не дребна.Нямало риба,дет да му се опре...
Аз май съм наследил крастата от него,ама риболова не ми се отдава така.Пък и това е било преди 40 години някъде.

- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- КИРО
- Обратна връзка:
То преди 40г,бай Петко като завъртеше един път грипа,пълнеше по 3 каруци с риба.На Кабакум,сега цяло лято да го въртиш,най-много някой гюмюш да изкараш.
Айде стига,че пак оспамихме темата.
Айде стига,че пак оспамихме темата.