ДУНАВ

Модератор: Кърцата

ВАЛЬО
ще става разбирач
ще става разбирач

ДУНАВ

Мнение от ВАЛЬО »

СМЯТАМ УТРЕ ИЛИ СРЯДА ДА ТРЪГНА КЪМ ДУНАВ КРАЙ ВИДИН ЗА СОМ.ЩЕ МЕ ВОДЯТ В НЯКАКВО СЕЛО СЛЕД ВИДИН НЕЗНАМ ТОЧНО КЪДЕ.МОЛБАТА МИ Е АКО НЯКОЙ ЗНАЕ ДОБРИ МЕСТА В РАЬОНА ДА СПОДЕЛИ.АКО НЕЩО НЕ СЕ ПРОВАЛИ И МИ ВЪРЖЕ ЩЕ РАЗКАЖА.БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО,ЧАО И НАСЛУКА НА ВСИЧКИ.
executor
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от executor »

Бях във Видин преди седмица.Опитах за сом и изкарах едно сомче 2 кг,като имах и още два удара но и двата пъти рибата се навираше в някакви закачки.Бяхме на един остров над безмитната зона.Мисля че се казва о.Гуджов или нещо такова.И аз като теб не съм запознат много с местата там,но ще трябва да ги понауча защото ще ходя сравнително често там.Наслука и пиши за резултатите! :wink:
rupa
новобранец
новобранец

Дунав

Мнение от rupa »

Ако някой скоро се е върнал от Дунав...
Как е как е, излиза ли сома. Нивото на реката още ли пада? Днес тръгвам да бера сом. Надявам се на добра слука. :D Според био-астро-хидро и т.н прогнози тоя уикенд рибата ще е много активна (разбирам гладна) :lol:
На слука на всички риболовци! Нека хванем на голямата риба дядо й! :D :D :D
ВАЛЬО
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ВАЛЬО »

ВЧЕРА СЕ ВЪРНАХ ОТ ДУНАВ,МИСЛЕХМЕ ДА СТОИМЕ 4 ДНИ НО ПРИЯТЕЛЯ С КОЙТО БЯХ ГО ИЗВИКАХА ПО СПЕШТНОСТ.НЕ ЗНАМ КАК ДА ОПРЕДЕЛЯ РИБОЛОВА ЗАТОВА ЩЕ ГО ОПИША ТУК,МАКАР ЧЕ СПОРЕД МЕН БЕШЕ ПО СКОРО НЕУСПЕШЕН.ХОДИХМЕ ПРИ С.ЯСЕН ВИДИНСКО,ПО ПРЕДВАРИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ТРЯБВАШЕ ДА ТЪРСИМ ПО ЗАБЛАТЕНО МЯСТО ЗАЩОТО ТАМ Е ПРЕДИМНО ПЕСЪЧЛИВО И ЧАКЪЛЕСТО.НАМЕРИХМЕ МЯСТОТО МАЛКО СЛЕД СЕЛОТО,ОБАЧЕ ИЗНИКНА ПЪРВИЯТ ПРОБЛЕМ:СПОРЕД ИНФОТО КОЕТО ИМАХМЕ ВОДОРАСЛИТЕ В РЕКАТА ТРЯБВАШЕ ДА СА НА ДЕСЕТИНА МЕТРА И НИЕ ДА ХВЪРЛЯМЕ СЛЕД ТЯХ,ТЕ ОБАЧЕ БЯХА ДОСТА ПО НАВЪТРЕ.С ДЕБЕЛИТЕ ВЛАКНА И ГОЛЕМИ ОЛОВА МНОГО ТРУДНО ГИ ПРЕХВЪРЛЯХМЕ,ПОВЕЧЕТО ПЪТИ СТРЪВТА ПАДАШЕ ВЪВ ВОДОРАСЛИТЕ КЪДЕТО И ГОСПОД НЕ МОЖЕ ДА ГИ НАМЕРИ.ВТОРИЯ ПРОБЛЕМ СПОРЕД МЕН Е ЧЕ ПАК ОЦЕЛИХМЕ ПЪЛНОЛУНИЕ.С ДВЕ ДУМИ СЛАБО КЪЛВАНЕ,ЗА ДВЕ НОЩИ ХВАНАХМЕ ЕДНО СОМЧЕ 3КГ. И ЕДНА БЯЛА 1,6КГ. КАКТО И ДЕСЕТИНА МАЛКИ СОМЧЕТА КОИТО ПУСНАХМЕ ЩОТО БЯХА ПОД МЯРКАТА.ПРЕЗ ДЕНЯ НИЩО НЕ ПИПНА,ЛОВЯХА СЕ КАРАКУДИ И ПОПЧЕТА КОИТО ПОЛЗВАХМЕ ЗА СТРЪВ.ТОВА БЕШЕ НА ДУНАВ,ЧЕСТНО КАЗАНО ОЧАКВАХ ПО ДОБЪР УЛОВ ПОНЕ ПО СПОМЕНИ ОТ ДРУГИ ГОДИНИ.ОТДЕЛНО И ТАМ КАТО НА ВСЯКЪДЕ МЕСТНИТЕ ТАЛИБАНИ ИЗГРЕБВАХА С МРЕЖИ И МРЕЖИЧКИ ВСИЧКО ЩО МЪРДА В РЕКАТА,И ДВЕТЕ ВЕЧЕРИ ПУСКАХА МРЕЖИ ОКОЛО НАС.ПРОВЕРЯВАЩИ НЯМАШЕ АМА ТЕ БОГОВЕ ДА СА НЕ МОГАТ С ЕДИН КАТЕР ДА ОБХОДЯТ ТОЛКОВА ГОЛЯМ ПЕРИМЕТЪР,АЗ ПЪК СИ БЯХ ЗАБРАВИЛ ТЕЛЕФОНИТЕ НА ИАРА В КЪЩИ.ТАКЪВ БЕШЕ ПЪРВИЯТ МИ ЗА ТАЗИ ГОДИНА РИБОЛОВ НА ДУНАВ,ДАНО ДРУГИЯТ ПЪТ ИМАМ ПО ДОБРА СЛУКА.
Гост

в района на Лом излиза сом

Мнение от Гост »

Вчера 12.09 се върнах от риболов в района на Лом,нивото на Дунава пада доста.Като ориентир мога да кажа че бяхме на 75 км.Хвърляхме на тежко стръв попово прасе излизаха само по дребни сомчета от 1кг до 2кг.Аз закачах по едно попово прасе и замятах малко по наблизо и извадих 3 сомчета около кило,кило половина.Колега слагаше по 2 попови и естествено хвърляше по навътре на всеки 3 /5 минути имаше удар но и той извади 3 сомчета но по голями от моите.На другият ден ни свършиха поповите и слагахме дребни каракудки,на мен ми чукна два пъти но нямаше нищо и колегите нищо не хванаха.На плажа се ловят дребни попчета на бял червей.
Това е моята информация за Дунава
Публикувай отговор

Обратно към “Отивам naRiba”