Зарган и илария
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
Re: Зарган и илария
Днес сутринта преди изгрев бях сред първодошлите рибари на морска гара някъде към 6:15 да е било.При първите 3 мятания нищо,на 4-тото една зарганка,на 5-тото още една.След 1 час пауза 1 платерина.Дойде едно аверче и минахме след загражденията,имаше пасажи от дребна илария на повърхноста и авера сложи плаваща бомбарда,а аз си продължих с потъващата(от ония черните с нарисуван зарган на тях)25 грамова чудесна
искарахме по още няколко добри иларии и някой друг зарган до към 10:00 и след това едрите изчезнаха и се хващаха само малки до 12:00 резултата беше задоволителен поне за мен след това задуха силно от юг,югоизток и приключих с риболова.Някои продължиха да хващат на тапа с 3 куки и олово най-отдоло,но нямах такъв такъм,а и вятъра ми уби желанието за риболов.Влакната,които използвах бяха 0.18 Robinson Tanaka(пише,че е флуорокарбон,но ме съмнява впредвид цената 6 лв за 150 метра,но поне отговоря на дебелината,която са му дали)за основно,и 0.125 Fluorocarbon Robinson за бидем.Куките..12 номер Adroita някакво речно изпълнение засукани едни такива с перфектен бод,от 1 месец ги използвам и нямам изтървана риба с тях(като не броя скъсаните бидеми)препоръчвам ги на всеки няма да сгрешите пробвайте ги.

Зарганолог
-
- разбира нещата

Леееееле,толко риба не съм виждал на едно место от 2(два)месеца

сърдечни поздрави и още повече слука,то нии от работа не можем черава да укъпем

Ма иде УИКЕНД

Spear го каза в един друг форум:От вас зависи кога ще спрете и ще се задоволите с постигнатото, но едно е сигурно -
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
Днес на Дружба малкия мост колегите ловиха на дъно боклужа ударите следваха почти от ръка,аз въртях бонбарда- търсех си заргана.....отново неуспешно.Митак ще пътувам петък вечер или събота рано сутринта,но пак зависи кво ще кажат агентите утре по обяд.Поздрави.
За да поискаш, трябва да дадеш
- hgtod
- вече хвърля и на тежко
Днес на КРЗ 10 платерини и 2 заргана. Някой колеги уловиха и по-едри платерини/моите бяха среден размер/. След обяд стана някаква суматоха - оказа се, че екип на ХОБИ ТВ снима как Мишел хваща дребни платеринки
Да гледате следващия петък около 13 часа и после около 17 часа. Един колега ми прошепна на ушенце, че ако утихне вятъра точно преди залез ще има доста риби, ама аз трябваше да тръгвам за работа...Събота или неделя мисля да мръдна на юг ама още не съм решил къде по-точно. Някой ако чуе нещо по-така да обажда. 

-
- вече хвърля и на тежко
Поздравления Mi7chell !!! Много приятен улов. За съжаление след обед вятъра се усили и въпреки желанието ми и това на колегата с когото бяхме, работата стана доста неприятна. Нямаше смисъл да се продължава...
- Моряка
- кандидат преподавател
show must go on Бих казалtatkoogi написа:Поздравления Mi7chell !!! Много приятен улов. За съжаление след обед вятъра се усили и въпреки желанието ми и това на колегата с когото бяхме, работата стана доста неприятна. Нямаше смисъл да се продължава...

А сега де? 

- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Мен днес ме домързя да ида да си бодна някоя рибка и си купих от борсата едно килце иларийка,като си я изчистих от кожата,като си я филетирах,като си я панирах... 

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Ееее,що не се обади,аз поне имам бяло винце.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- hgtod
- вече хвърля и на тежко
За кой борун по-точно става дума и какво значи моларенеlisygera написа:...вчеря вях в царево на боруна с моларене са хвнали по 2 каси зарган.

- milen kordov
- научил се да хвърля
...заграждат с мрежа и след това моларят(дърпат)...Мола всъщност е ,,слабо,,....Чакай,че и аз се обърках.
Киро,ти ко ще кажеш?

- hgtod
- вече хвърля и на тежко
Ааааа, ясно. Щом е с мрежа не ме вълнува. Аз си ловя с въдица 

-
- учете се от него
Да ама "михлюзите' вадят по 2 каси риба
пък ний мааме крачоли по скалите
.

Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
Вчера 30.10 сутринта на буната на Поморие 1зарган дребен,от там на КРЗ като почна една платерина на потапяща на всяко хвърляне вадихме,е не беше едра но средно.Наистина снимаха филмче може да се гледаме то TV.По късно ще кача някой снимка.
Снимки в галерията