Питане за възел

Модератор: sapuna

Аватар
katri
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Питане за възел

Мнение от katri »

Колеги,при монтажа ми за щука използвам подвижен страничен стоманен повод,като най-накрая на линията поставям тежко олово-плочка,което за да не се изниже от коордата всеки път се чудя как да го вържа здраво и сигурно,защото при евентуален удар на рибата,повода слиза долу и опира на оловото,така че оловото,респективно възела под него носи цялата тежест.Ако някой може да ми предложи удачен и сигурен възел за целта ще му бъда много благодарен,иначе аз съм си измислил един мой възел,но все пак не е по-учебник и не знам доколко мога да му имам доверие.Говорим за дебело влакно в рамките на 0,50-0,70. :?:
Риболовец,а не рибар съм аз!!
Аватар
ribaria1
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribaria1 »

НА ТВОЕ МЯСТО ЩЕ МАХНА ТОВА ОЛОВО И ЩЕ ПОЛЗВАМ ОТ ТИЯ С ВГРАДЕНИТЕ ВИРБЕЛИ-ТАКА ВЪПРОСА ТИ Е РЕШЕН....
НЕ РАЗБРАХ КАК ТАКА ТИ Е ПОДВИЖЕН СТРАНИЧНИЯ МЕТАЛЕН ПОВОД :roll: :roll: :roll:
ЖАЛНА ВИ МАЙКА-РИБИИИ....
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Колега Катри, според мен един най-нормален клуп с двоен възел, предварително обезопасен срещу наранявания при съприкосновение с оловото е напълно достатъчен и не би трябвало да имаш проблеми. Аз често ползвам монтаж подобен на твоя (само че с влакно 0,40) и досега не ми се е случвало тежестта да ми се изниже или да скъса възела под себе си :roll:
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
Публикувай отговор

Обратно към “Монтажи за риболов”