Зарган и илария

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Re: Зарган и илария

Мнение от чуруликпенчо »

Там захранваш хвърляш ШПАГИТЕ и чакаш .......Дали ще има удар един бог знае но поне като удари ела ме виж, мога и да се н....... от кеффф :D А зърганата трябва да е количество примерно на всяко 3-4 хварляне да гепиш иначе Е......ти реболова. :D Така ли е колеги ???На слука
За тебе може и да е така...........,което би трябвало да те отведе в сладкводен,шарански и т.н.т. риболов /не им зная точно названията ,защото не чета и не пиша там/. Всеки си намира мястото в "строя",стига да го потърси.Аз минах отдавна оттам и установих,че само препивам и преяждам,което бих могъл да свърша дори на един обикновен пикник без хамалогията от носене на допълнителна тежест /разбирай такъми/ и допълване на сметката /разбирай захранки/. Харесвам сладководния спинингов риболов,но около Варна няма къде да го практикувам,а за по-далечни места просто не ми достига време. Не обичам да ям риба особено много,но от доста години не ловя риба,която никога не бих хапнал /шаран червеноперка,платика,каракуда и т.н.т. плевелни риби/. По същата причина не ловя и кая /попчета/.
Виж,заргана е друга работа.Хитра и атрактивна риба ,динамичен риболов ........ и каквото се сетиш още. Не те карам да ставаш зарганджия,дори напротив. Едно място повече за някой мераклия ,който ще оцени този вид риболов.
Та,такива ми ти неща..... Темата е за зарган и илария,а шараните си имат друг форум.
Поздрави и успех в шаранския риболов!
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Чурулик,забави темпото.Чарлито набира оборот,и не знае,че няма да може да вземе завоя. :wink:
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
ганев
новобранец
новобранец

Мнение от ганев »

zografa написа:Днес на Веселие 1 зарган (голям),от там в 9:00 на КРЗ-то там 1 платерина и това е до 11 часа ,вчера пак я били убили аман от това вчера ,все като е имало много риба било вчера каръъъъъъък
''Убиване'' пак имаше - но трябваше малко изчакване от твоя страна.След около 12 започна.Повечето дребосък,но кефа и килограмите някои направихме.
Аватар
zografa
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от zografa »

hgtod бях с бяла шапка и синьо яке хвърлях на плочата ама от вътрешната страна ,значи пак съм пропуснал :smt010 стоях до 10:30 и отидох на друго място ама и там капо :smt012 майната му отивам за 3 дена в Жеравна да удавя мъката :drinkers: .На вас наслука тоя сезон май ми е писано да се разминаваме с рибите........и ако пак ме мернеш да се обадиш ще се радвам да се запознаем имаше там едно колело ама не обърнах внимание на кого е :)
tatkoogi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tatkoogi »

чуруликпенчо написа:
Там захранваш хвърляш ШПАГИТЕ и чакаш .......Дали ще има удар един бог знае но поне като удари ела ме виж, мога и да се н....... от кеффф :D А зърганата трябва да е количество примерно на всяко 3-4 хварляне да гепиш иначе Е......ти реболова. :D Така ли е колеги ???На слука
Не те карам да ставаш зарганджия,дори напротив. Едно място повече за някой мераклия ,който ще оцени този вид риболов.
Абе той колегата май си е зарганджия, нали взимал по 140бр. на ден. Така поне пише...
ганев
новобранец
новобранец

Мнение от ганев »

Аз бях който изкара ''кьоравия'' зарган по време на затишието.
Последно промяна от ганев на Сря Ное 05, 2008 5:34 am, променено общо 2 пъти.
lefti
новобранец
новобранец

Мнение от lefti »

искам да споделя едно мое наблюдение - миналия петък на Ахтопол похвърлях бомбарди и при падане във водата скачаха по 3-4 заргана но удар нямаше смених всички възможни бомбарди и поводи \къси дълги\ стигнах и до 6 бр блатен на куката - резултат 4 бр около 22ч лодките излязоха две от тях бяха моларили зарган и имаха едната - 6 каси другата-7 каси за тези които не знаят- нощем рибата свети \агамос или егамос\ та тогава се загражда с мрежа \мола \ и изтрелват няколко ракети вътре в кръга рибата се шашка и набива в мрежата -нещо като душегубка \рибогубка\ Тея детонации не могат да не оказват влияние на другата - незаградена риба А на другия ден спали недоспали цъффаме на скалите и чакаме да хванем Михаля да ама той след нощната Сталинградска канонада изобщо ама ИЗОБЩО не иска да погледни сочното безумно вкусно блатно червейче А между другото тоя начин на риболов \мола\ е забранен 6 КАСИ ЗАРГАН - сещате се колко от нас и колко дълго щяхме да ловим \и кефим\ очаквам коментари по тея мои мисли
tolio_pm
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от tolio_pm »

6 КАСИ ЗАРГАН - сещате се колко от нас и колко дълго щяхме да ловим \и кефим\ очаквам коментари по тея мои мисли
Е това е ПРОМИШЛЕН РИБОЛОВ :evil: :evil: :evil: да ги........ :ANAL: :ANAL: :ANAL: :smt021 :smt068 :smt067 :smt071 :smt071
Spear го каза в един друг форум:От вас зависи кога ще спрете и ще се задоволите с постигнатото, но едно е сигурно -
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
snegk

Мнение от snegk »

Те в цял свят моретата и океаните са за промишлен риболов.Ина мен не ми харесва,но това е в цял свят,иначе останалите хора няма как да ядат морска риба(това не е язовир да развъждаш шарани и да продаваш) :wink: :lol:
п.п.Извенявам се за спама.Кире ако искаш изтрий излишните мнения.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Илийка,няма нищо да трия.С теб съм съгласен,че за това е промишленния риболов,но
и LEFTI е прав.Не е този начина / с бомби и тем подобни/.
Доста от рибарите си имат разрешителни за промишлен риболов,но не и с бомби.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
hgtod
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от hgtod »

ганев написа:Аз бях който изкара ''кьоравия'' зарган по време на затишието.
Аз пък ти бях през цялото време от дясната страна :lol: 8) :lol: /със счупеното колело /
bokooll
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от bokooll »

Здравеите колеги,последно време само чета във форума без да се включвам.Бяхме болни из къщи и не сам ходил никаде и като цяло маи изтарвах последните хубави дни за разходка и рибилов :( .За това с бомбите не е редно но,много лодкари които познавам го практикуват.Било то за зарган, паламут или друг вид риба.Но това е живота и нишо не можем да променим поне за сега.
Аватар
Тошето
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Тошето »

На мен пък ми харесва рибата да е по трудна да я усетиш как пипва леко да я раздразниш да я накараш да налапа червея,да дърпаш есенен каиш от 50 -60 метра рибата да се бори ,ти да се бориш адреналина на макс и като я искараш от водата -ЯКО. Пък може и да говоря така щот фризера съм го напълнил :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
За да поискаш, трябва да дадеш
kuku
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kuku »

Е днеска на вълноломът по едно време стана трудна рибата.Мнооого нежно пипаше а страничния вятър допълнително затрудняваше засичането.Оказа се че и за това си има решение - държа сопата хоризонтелно и засичането с по-голям замах.Ши ми ядат червея само, а-а-а-а!Странното е че полвината рибета не бяха особено тлъсти.В крайна сметка от 14.30 до .... абе по мръкнало - 14 зизита и един чернокоп(дежурният).
Пробвах и блесната и .... о-о-о-о чудо - един го мъкнах 10тина метра преди да ми пожелае лека вечер и да офейка.Имаше и едно "чукване" ама нищо не влезе в кофата.
Някой ако е ходил сутринта да сподели дали е дало.Нещо ми се струва че пак следобед по излиза.
expose
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от expose »

Аз на Ной ходих към 8-9 сутринта за 2 часа един зарган .
Публикувай отговор

Обратно към “Рибите, навици, особености и как да ги ловим.”