Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Труден риболов на Струма, 06.11.2008г. !
Труден риболов на Струма, 06.11.2008г. !
След телефонен разговор с приятел и молбата му да отидем заедно на Струма се реших да направя поредния скобарски риболов. Но този път не исках на баражите, а ми се ловяха хубави големи скобари.
Идеята беше да изпробвам новия ми тунел на Мавер и евентулано да има какво да сложа в него
:

По мое мнение прекрасен живарник. На 3,5 м. е
Приятелчето така и не дойде. Оказа, се че изникнала неотложна задача и си останах сам ... какво да се прави. Трябваше да се лови
Риболова беше повече от ужасен. Супер капризни кълванета, едвам, едвам натискаше рибата. Извадиш една риба и след това 30 мин. няма никой. Като прибавим към това и факта, че водата беше 60 см. картината е пълна. Нямам купинг кит за къпиране на топките, може би щеше да има по-добър резултат, но......
Не стига, че рибите не искаха ами и цял ден лових на 13 м. На 11,5 м рибите просто не пожелаха да дойдат. Изкривих се, защото духаше и вятър

Както казах риболова беше много труден. Просто рибата не искаше да се храни. Взимаше единственно на троха и то микроскопична.Иначе преди бързея скачаха като луди. Опитах и там да хвана някой хубавец на болото, но не ми върза.
Скромния ми улов - няколко скобара и десетина мренки:

Имах няколко много сериозни удара - разпъване на ластика, 4 - 5 метра и след това се откачаха. Не ми е било ден да хвана някой литров хубавец
п.п: Днес след разговор с приятелче по телефона ми каза, че вчера имало слабо земетресение в Гърция. Същото чух и по радиото днес. Ясна ми беше вече работата. Обикновенно при такива катаклизми винаги сме капо, така че аз броя излета за успешен
Идеята беше да изпробвам новия ми тунел на Мавер и евентулано да има какво да сложа в него

По мое мнение прекрасен живарник. На 3,5 м. е

Приятелчето така и не дойде. Оказа, се че изникнала неотложна задача и си останах сам ... какво да се прави. Трябваше да се лови

Риболова беше повече от ужасен. Супер капризни кълванета, едвам, едвам натискаше рибата. Извадиш една риба и след това 30 мин. няма никой. Като прибавим към това и факта, че водата беше 60 см. картината е пълна. Нямам купинг кит за къпиране на топките, може би щеше да има по-добър резултат, но......
Не стига, че рибите не искаха ами и цял ден лових на 13 м. На 11,5 м рибите просто не пожелаха да дойдат. Изкривих се, защото духаше и вятър

Както казах риболова беше много труден. Просто рибата не искаше да се храни. Взимаше единственно на троха и то микроскопична.Иначе преди бързея скачаха като луди. Опитах и там да хвана някой хубавец на болото, но не ми върза.
Скромния ми улов - няколко скобара и десетина мренки:

Имах няколко много сериозни удара - разпъване на ластика, 4 - 5 метра и след това се откачаха. Не ми е било ден да хвана някой литров хубавец

п.п: Днес след разговор с приятелче по телефона ми каза, че вчера имало слабо земетресение в Гърция. Същото чух и по радиото днес. Ясна ми беше вече работата. Обикновенно при такива катаклизми винаги сме капо, така че аз броя излета за успешен

-
- научил се да хвърля
Re: Труден риболов на Струма, 06.11.2008г. !
Браво наистина предвид че е имало заметресение излета е за успешни

За мен винаги навсякъде има риба
- indalo
- фен клуб-скобар
Нещо от седмица насам риболова по Струма е по труден. Скобарите пипат доста плахо. Само Слави успя да излъже 20тина. Така, че излета ти е успешен. Отново си се представил добре, макар че си пробвал ново място. Адмирации за постоянството ти и поздрави за добрия излет.
Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- ще става разбирач
Еее..не е като другите дето си пускал ама пак си е успешен.Поне си умирисъл живарника

Удоволствието на риболова е хванатата риба,не изпържената\!

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Браво за живарника.Супер е и да го напулниш,до горе.
-
- разбира нещата
Браво колега, страшен си!!!!!
Аз също бях днес на Струма. Тръгнахме покрай реката от Невестино но спряхме малко над Бобошево.
За около 2 часа хванахме 7-8 рибета въпреки огромното количество захранка. Според мен причината е
бистрата вода. Когато си тръгнахме се насочихме към Е-79 и от моста над Джерман видях, че реката е
много мътна и ме хвана яд че не се сетих по рано да сляза под вливането (а ми мина през ума и преди ми се
е случвало). Предполадам че надолу водата е била по мътна и рибата не е била толкова предпазлива.
А иначе риба има колкото искаш, видях огомни пасажи със скобари.
Въпреки малкото хваната риба съм страшно доволен от усещането от новото ми болонезе (първото ми е)
Наслука на всички, които утре ще къцат!!!!!!!!

Аз също бях днес на Струма. Тръгнахме покрай реката от Невестино но спряхме малко над Бобошево.
За около 2 часа хванахме 7-8 рибета въпреки огромното количество захранка. Според мен причината е
бистрата вода. Когато си тръгнахме се насочихме към Е-79 и от моста над Джерман видях, че реката е
много мътна и ме хвана яд че не се сетих по рано да сляза под вливането (а ми мина през ума и преди ми се
е случвало). Предполадам че надолу водата е била по мътна и рибата не е била толкова предпазлива.
Въпреки малкото хваната риба съм страшно доволен от усещането от новото ми болонезе (първото ми е)
Риболова е удоволствие, а не начин за препитание !!!!!!
creativ написа:Браво колега, страшен си!!!!!![]()
![]()
Добре дошъл във форума колега,
Пожелавам ти много слука с новото ти боло

Тази година наистина има много риба в реката. Дано да не и видят сметката драскачите, парашутистите, бомбаджийте и всякакви такива идиоти през зимата, защото като се сетя при групирането на скобарите какво ще им се случи.. направо ми се плаче

Браво колеги,и честито за живарника да е все пълен
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Айде честит тунел,е па си го умирисал и на риба.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Супер успешен си Мариане,а живарника си е прикаска,аз ползвам сличен на Мавер и сам много доволен 

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

Поздравления приятелю,мисля че излета си е много успешен в предвид че времето почва да се променя а държа доста дълго еднакви температури,според мен е нормално рибите да са по разколебани а пък ти буквално си се надлъгвал с тях майстарски.Браво.
-
- и господ не е толокова добър
Мно си е добър риболова 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Благодаря за поздравите и пожеланията