Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Първи сом на кльонк!
Модератор: sapuna
-
- сериозен играч
Re: Първи сом на кльонк!
Може би не си изтъкнал причини заради които не го харесваш и в този случай просто плюеш . Но и редача и мерника на метри които има Корбуса си остават предимства и удобства ( според мен ) които нашите макари НЯМАТ.Teleto написа:Той през това време ще ми обясни и ще ми се извини за това,че аз някога съм плюл Корбуса..
Извинявам се на Кроки че охендрихме темата му но все пак се пишат интересни неща и полезни мисля на много от нас .
Човек се ражда само с име и то дарено!
Живее в илюзия от мечти сред близки хора,
умира сам в реалноста !
Оставя добрите си дела за да го помнят,
отнася лошите със себе си отвъд !!!!!
умира сам в реалноста !
Не те разбирам Краси.Ти с мене ли спориш за Корбуса.KRASSI написа:Може би не си изтъкнал причини заради които не го харесваш и в този случай просто плюеш . Но и редача и мерника на метри които има Корбуса си остават предимства и удобства ( според мен ) които нашите макари НЯМАТ.Teleto написа:Той през това време ще ми обясни и ще ми се извини за това,че аз някога съм плюл Корбуса..
Извинявам се на Кроки че охендрихме темата му но все пак се пишат интересни неща и полезни мисля на много от нас .

Според мен сома може да бъде изваден със всякакъв вид макара.Аз също бих рекламирал някой вид стига да ми плащат за това.Както е в тениса например.Но не ми плащат и за това мога да пиша всичко стига да е истина.
Причината поради която не харесвам Корбуса е,че има доста видове и марки мултита с по-добро качество от Корбуса.Даже БГ 60 ми харесва повече от него.Въпрос на вкус.Хора и марки различни.Но това е първото ми мнение с някаква оценка за Корбус 511-макара та макара.
Със сигурност има доста по-гадни мултита на пазара от Корбуса.На Тиката какво и е,като мулти.Или щом не се изказваш позитивно-значи я плюеш.Но на мен ми харесва.
-
- сериозен играч
Ти пак почна с "Размисли и страсти" на проф. Вучков .Teleto написа:Може,щом имаш желание.Но аз нищо не съм казал за него като макара.На Тиката какво и е,като мулти.Или щом не се изказваш позитивно-значи я плюеш.Но на мен ми харесва.
Не съм спорел и не искам да споря . Явно съм се подвел за мнението ти за корбуса - извини ме . А за Тиката не мога да коментирам защото не съм ги ползвал . Но и не всеки е баровец като теб да се харчи за Авети . За тези пари на Корбуса има и по-добри и по-лоши . Разни хора разни идеали.
За датчика на метри и редача си е мое мнение и точка . В сучая нито твоите Авети нито моите макари ме устройват идеално . Просто избрах оптималния вариант за мен .
И накрая много ми е интересно какво за редача и дебелите влакна .

Човек се ражда само с име и то дарено!
умира сам в реалноста !
умира сам в реалноста !
Ама ти сериозно ли говориш?Teleto написа:Опа,а сома от Студен Кладенец на влачене-70кг мерен и за жалост продаден.И тоя от Искъра не е ли 63кг.Уж разтеглил кантара до 67 и повече не могъл,а сега нещо за 63 говорят(снощи го чух).

От Въча по-хубав няма.
Е сериозно разбира се.От Студен Кладенец сома е водач.Не зная само дали ще му го признаят,защото е продаден и аз съм за сома от Искъра,защото е пуснат.Това трябва да се стимулира по някакъв начин пускането на риби.А не продал го-едвам изчакал да го измерят и после Ямаха.Впрочем не зная регламента.
За сома с фидер от Ивайловград разбра ли се истината.
На мене ми казаха,че е закачен на въдицата.Влезна ли са с лодка да ходят след него.И след това са извикали харпунджия да пусне една стрела.Защото е ясно,че с такова влакно не можеш да го докараш до брега.Това ми го разказа Петьо от Ивайловград-бачка на стената и е човека може би с най-много уловени големи сомове.А и при този сом се мина през всички килограми от 120 до 60кг.
За сома с фидер от Ивайловград разбра ли се истината.

- barutchiata ©
- Администратор
Пичове в този подфорум не се научихте как се пише по темите,спамите си и стигате до един и същи разговор на кой сома е по голям и дали мястото и килограмите не са менте.Вземете и си отворете една тема в РАЗНИ "Сомски лакърдии" и си пишете на воля.Тука в сомски риболов всички теми си заприличаха като една.
Баруте, на тях това им е работата- да си бият шамари, изобщо шамара е основна мерка и теглилка, даже стръвта им е колкото шамар.
- barutchiata ©
- Администратор
Diman написа:Баруте, на тях това им е работата- да си бият шамари, изобщо шамара е основна мерка и теглилка, даже стръвта им е колкото шамар.
И това е спам!!!Фоума не е чат!!!
И е спам, и не е. Става въпрос за стръвта-тоя шамар дето го стискаш. Нали все "Първия" ни е в главата!? После ще му мислим, може да ни се прииска косатки да ловим.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Верно се отплеснахме и за това решението е НОВИ ТЕМИ!
Анализ:Кроки ми дигна кръвното,ма пих бира и ми мина!Краси не каза нищо за Корбос-а,дрън-дрън ярина!Емо се жегна за нищо!
Просто нема риби,за сега!
Това е проблема!
Аз като отида на гьола не ме интересува,кво праи сега Лили Иванова!И във форума това е важно,да мислим за риби.На гьола,търся спокойствие от Софийската лудница,но удари ли нещо по-така става екшън.Екшън и адреналин търся,веднъж се живее!
Ако сме толерантни един към друг,всичко ще е точно.Следващият път,като засека некой от вас на гьола ще се обадя. 

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Главата на сома е набутана в хладилната чанта заедно с куките,за да не спука лодката!
Тука вадя куките,на брега! 

Нещо големички си ги качил

- krokibg
- учете се от него
Ха сега,Кроки ти вдигнал кръвнотоTroli Rapala написа:Верно се отплеснахме и за това решението е НОВИ ТЕМИ!Анализ:Кроки ми дигна кръвното,ма пих бира и ми мина!Краси не каза нищо за Корбос-а,дрън-дрън ярина!Емо се жегна за нищо!
![]()
![]()
Просто нема риби,за сега!
Това е проблема!
Аз като отида на гьола не ме интересува,кво праи сега Лили Иванова!И във форума това е важно,да мислим за риби.На гьола,търся спокойствие от Софийската лудница,но удари ли нещо по-така става екшън.Екшън и адреналин търся,веднъж се живее!
![]()
![]()
Ако сме толерантни един към друг,всичко ще е точно.Следващият път,като засека некой от вас на гьола ще се обадя.

Троли, това е начина да те взимат на сериозно хората,иначе другото се излажда със времето след като човек надскочи желанието да настигне и задмине недостижимите.Мене,във моето любимо занимание /гонене на сома по Марица на воблер/доста хора ще ме гонят за да стигнат бройката сомове дето съм хванал.Аз също имам да гоня някой колеги,които са хванали повече от мен,като това обаче не ми е ФИКС идея и да не ми дава СЪН да заспя че имам да ги гоня.Сега имам да наваксвам и със кльонкането,което обаче също не ми е първото и най важно нещо което трябва да свърша.Най важно поне за мен е да си ходя за риба и да усъваршенствам и допълвам познанията си за начините по които да имам успех със МУСТАКАТИЯСледващият път,като засека некой от вас на гьола ще се обадя.

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Включвам се в темата , защото през този сезон ми се случи точно това- първи сом на кльонк. Точната цифра е първите пет, три от които отидоха да растат. Аз бях от тези , дето само четяха казаното от другите ,защото нямаха какво да споделят. Вече имам. Благодаря на всички , които пишеха във форума и от които се учех. Тези, които още помнят първите удари ще ме разберат. Изведнъж се получава , направил си го.