Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Като няма щука има кефал.
- muso
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Като няма щука има кефал.
Най - сетне и аз да имам основание да напиша нещо.
Събота едно мързеливо ставане към 9 часа, грабвам въдиците и с интосиазъм, къде, къде,къде, ами на Сашево на корекциите за щука. Този път издържах до обяд понеже щуката нещо не беше активна. Бях с три тапи, но само дребосъчести щуклета бутаха и общо взето нищо. Повъртях разбира се и блесни, но на рибата не и се ядеше и желязо. Реших да отида на реката да половя на воблер току виж съм излъгал някой кефал.

След двучасово въртене това беше резултатът -1,6 кг.

В неделя пак късно ставане около 9 часа. Къде, къде, къде, ами този път на корекциите на Драганово разбира се пак за щука. Там беше просто панаир народ, коли че и лодки имаше, а нивото на водата невероятно ниско
. След едночасово търсене на място намерих една дупка хвърлих тапите, но също не издържах повече от час - нямах бутване. След това лудата ми глава реше да отиде до смесито на р. Янтра с р. Росица за кефал , във връзка с темата на колега от форума Lud-007/за което му благодаря/. По пътя до там минах покрай корекциите при с. Крушето и там също имаше доста хора за щука. Направи ми впечатлене, че нивото на водат беше невероятно ниско / скоро там вода няма да остане
/.
Около 13 часа бях вече на реката.

Въртях само на воблер и това е резултата- 2,2 кг.

п.п. За първи път хващам само хубави кефали без да има дребосък сред тях.
Събота едно мързеливо ставане към 9 часа, грабвам въдиците и с интосиазъм, къде, къде,къде, ами на Сашево на корекциите за щука. Този път издържах до обяд понеже щуката нещо не беше активна. Бях с три тапи, но само дребосъчести щуклета бутаха и общо взето нищо. Повъртях разбира се и блесни, но на рибата не и се ядеше и желязо. Реших да отида на реката да половя на воблер току виж съм излъгал някой кефал.

След двучасово въртене това беше резултатът -1,6 кг.

В неделя пак късно ставане около 9 часа. Къде, къде, къде, ами този път на корекциите на Драганово разбира се пак за щука. Там беше просто панаир народ, коли че и лодки имаше, а нивото на водата невероятно ниско

Около 13 часа бях вече на реката.

Въртях само на воблер и това е резултата- 2,2 кг.

п.п. За първи път хващам само хубави кефали без да има дребосък сред тях.
Чете ли се или да увелича малко ?
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Re: Като няма щука има кефал.
Арни кефали,колега
а штуката си иска трпение и чакане когато ловиш на тапа 

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Браво , браво .. Ама и воблера да беше споменал ..
))

Браво за успеният! Евала. П.С. Темата май не си я пуснал където трябва, колега. 

-
- ще става разбирач
-
- ще става разбирач
Верно еnikola polizovski написа:штуката си иска трпение и чакане когато ловиш на тапа

(Бързата работа,срам за рибаря)

Удоволствието на риболова е хванатата риба,не изпържената\!

- muso
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Воблера се вижда на последната снимка, върху една от рибите. Марка няма, продава се в насипно състояние.sandista написа:Браво , браво .. Ама и воблера да беше споменал ..))
Тялото му е тумбесто, потъващ със съчма вътре в него. Винаги сменям тройките с тройки на оунер, понеже оригиналните са кекави и се отварят, пък и кепче не обичам да ползвам.
Браво ама ако отидеш по рано сигурно ще хванеш повече
- muso
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
На кефала днес не му се хапваше изкуствени примамки. Само един приличен екземпляр за отсрамване, закачен много нежно.

Хубавото беше, че извадих с воблера си воблера, който скъсах на предишния излет
.Започнах да смятам каква е вероятноста това да се случи и изчисленията показа вероятност около 0,03%
. Май е време да пусна тото.

Хубавото беше, че извадих с воблера си воблера, който скъсах на предишния излет