Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мач
naRiba.com

Форум

хитрост при мач риболова
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Re: хитрост при мач риболова
В интерес на точноста си мисля, че е правилно да се казва абсорбер, а не адсорбер.
-
- учете се от него
Вярно , грешката е моя - правилното е да е казва " шок абсорбер"ivovlad написа:В интерес на точноста си мисля, че е правилно да се казва абсорбер, а не адсорбер.

Значи аз на моя телскоп си направих, да ми се разменят плосдните водачи най малкия като втория ми е с ластик,мисля че този ластик е като при мене, слагасе най опред на влакното правиш си куката,и ако закачиш нещо по голямо ластикът се разпъва като не позволява на рибата да скъса аи пото начин рибата значително по бързо се щото оморява. (значи това е ако е съштото като при мене.
)

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Нещо не е ,ама щом казвашс-ма1 написа:Значи аз на моя телскоп си направих, да ми се разменят плосдните водачи най малкия като втория ми е с ластик,мисля че този ластик е като при мене, слагасе най опред на влакното правиш си куката,и ако закачиш нещо по голямо ластикът се разпъва като не позволява на рибата да скъса аи пото начин рибата значително по бързо се щото оморява. (значи това е ако е съштото като при мене.)
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
имам и мач и болонезе но така мисла сигорно греша но просто давам мнение зашото така мие на телескопа иначе нямаше да го кажа

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Оууу,извинявай,чак сега обърнах внимание на ника ти,сигурно това значи система1.Та в тоя ред на мисли си мисля сигурно си много системен в системите и тая система трябва систематично да се доразвива.От обясненото по систематичен път на мен не ми стана ясно къде аджеба ти монтиран абсорбера.Темата е хитрост при мач риболова,не наблюдения с телескоп. 

Привет на всички.Днес реших да пробвам тази хитрос,за съжеление нямах възможност да се обедя в ефективността и при вадене на по-едри риби(бях почти капо),но стигнах до заключението че системата работи много добре и при подвижен слаидер.
Бях с 4+10гр,като 8гр оставих над ластика,а останалите 2 на разтоянието м/у него и повода.За 5-6 часа 2-3 заплитания.
Бях с 4+10гр,като 8гр оставих над ластика,а останалите 2 на разтоянието м/у него и повода.За 5-6 часа 2-3 заплитания.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Заплитанията не са от ластика,а от неправилно разположени съчми.Но въпреки това за този риболов тия оплитания са нищо
едно кратко видео по въпроса, не е много подробно (липсват утежненията около повода и по линията)но се вижда как се прави ластика. Някъде из същият сайт имаще и видео как се вади риба с това чудо.това е сайта http://www.clubpescabutarque.com/ зада гледате видеото кликвате в/у "reportajes y videos" след това в/у " escuela virtual de pesca" банера под логото на сайта най-горе ,леко в ляво.Филмчето е 4-то по ред отгоре надолу.Има доста видео в този сайт ,така че ще си прекарате добре.Приятни забавления!(особенно ако разбирате испански!!! 

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
А да го превеждам ли 

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Браво,има страшни работи вътре,започвам да творя.Някой ако не разбира да пита за пояснение.Горе-долу знам испански. 

добро утро на всички,бутник имам интерес кам тоя метод и искам да го пробвам,дали ги има тези ластици в магазините или трябва да си го направя сам защото не мога да видя много добре как вирбелите са хванати за ластика по какав начин извинявам се ако не му е мястото на тоя вапрос тука

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Много лесно се връзва,чакай да се разровя,някъде имаше показани възли,връзва се по един начин възел за вирбел,аз си го връзвам както връзвам ластика за карабинката,обикновен възел,само,че като правя ,абе чакай да търся
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
http://www.ribar.hit.bg/tehniki/palomar.html ей по този начин го вържи,да изкараш по лесно ластика през ухото използвай парче корда.Първо прекарваш кордата през ухото,връщаш обратно,да остане клуп,прекарваш през него ластика и издърпваш.Ако има нещо неясно питай пак