Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Съхранение на надуваема лодка
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Съхранение на надуваема лодка
Колеги много ме мъчи съхранението на лодката.
Понеже съм невежа и си нямам на представа кой вариант е най-щадящ за цървула ми го държа надут в хола.
Малко неудобство се получава при идване на гости, но поне е удобен за сядане.
Става въпрос за нормална ПВЦ лодка с твърдо дъно. Тохамаран.
Има ли някакъв вариант да се съхранява сгъната. Досега от седене сгъната ми се е отлепила на едно място съвсем малко подсилващата лента отстрани.
Как съхранявате вашите, защото имам чувството че съм дал 2000 лв за тотална идиотия и безполозно парче гума.
Понеже съм невежа и си нямам на представа кой вариант е най-щадящ за цървула ми го държа надут в хола.
Малко неудобство се получава при идване на гости, но поне е удобен за сядане.
Става въпрос за нормална ПВЦ лодка с твърдо дъно. Тохамаран.
Има ли някакъв вариант да се съхранява сгъната. Досега от седене сгъната ми се е отлепила на едно място съвсем малко подсилващата лента отстрани.
Как съхранявате вашите, защото имам чувството че съм дал 2000 лв за тотална идиотия и безполозно парче гума.

- ЗАЕКА
- ще става разбирач
Re: Съхранение на надуваема лодка
Ми моята е надувама 2.70 с твърдо дъно не се сещам каква марка е , сгънах я и я пъхнах килера не зема кой знае какво място.А за проблема , че се отлепила не от сгъването понеже нямам колесар и след всеки риболов я сгъвам.Успех и дано съм ти бил полезен
-
- научил се да хвърля
Колко пъти си е сгъвал?
- val
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Не те разбирам? Когато няма място просто си я сгъваш и прибираш на сигорно място.
Да няма никакви остстъци от захранки по нея, защото врагът на лодките не спи.
P.s. тества ли ми уловистия воблер?
Да няма никакви остстъци от захранки по нея, защото врагът на лодките не спи.
P.s. тества ли ми уловистия воблер?
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Сгъвал съм я към15-тина пъти.
Но след това разлепяне си мисля, че няма да издъри още много такива манипулации.
П.С Воблера не съм го тествал понеже на Жребчево ми беше последния тролинг за сезона. Голдито хвана ли ти риба вече
Но след това разлепяне си мисля, че няма да издъри още много такива манипулации.
П.С Воблера не съм го тествал понеже на Жребчево ми беше последния тролинг за сезона. Голдито хвана ли ти риба вече

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Нека стои надувана пред блока
нали по Блгариа не се краде?? 

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Няма причини да не се сгъва.Аз плзвам една лодка повече от 10 години и нямам никакви проблеми.90% от това време е била сгъната и в чувал.
След риболов(както е надута) я пълня с вода и я измивам хубаво.Люспи ,подхранки,червеи,кал..... всичко се сваля.После я захлупвам с дъното на горе върху колата за да изсъхне .Ако има слънце става бързо.След това спадам,сгъвам и в чувала.Ако по някаква причина не съм я изсушил ,го правя в къщи колкото може по- бързо.Ако не се използва зимата може да се поръси с талк и тогава да се сгъне.Доста колеги го правят.Аз не ползвам талк,нито препарати при миенето и нямам забележки .
Важното е да се сгъва чиста и суха.
След риболов(както е надута) я пълня с вода и я измивам хубаво.Люспи ,подхранки,червеи,кал..... всичко се сваля.После я захлупвам с дъното на горе върху колата за да изсъхне .Ако има слънце става бързо.След това спадам,сгъвам и в чувала.Ако по някаква причина не съм я изсушил ,го правя в къщи колкото може по- бързо.Ако не се използва зимата може да се поръси с талк и тогава да се сгъне.Доста колеги го правят.Аз не ползвам талк,нито препарати при миенето и нямам забележки .
Важното е да се сгъва чиста и суха.
Риболовът не е слука,а наука!
-
- научил се да хвърля
Не би трябвало да се е разлепила от сгъването,мойта е хонда и преди да си взема колисара е сгъвана 30 пъти,трябва да имаш гаранция , с две думи сгъвай си я без да се претисняваш.Чувал съм че гумата почва да се пречупва на около 500 сгъвания,но незнам колко е верно.
Почистваш,изсушаваш,талкираш,згъваш и си готов!
Съвременните лодки , като изключим руските(гумените като цяло) не се нуждаят от талкиране, даже на обратно.
При възможност се почиства и изсушава добре и се съхранява на 70 % надута , не е проблем и да си е сгъната, но при нискокачествените с времето може да се образуват гънки или разлепвания.
В търговската мрежа има десетки препарати за почистване и зашита от атмосферни условия на такива лодки.
При възможност се почиства и изсушава добре и се съхранява на 70 % надута , не е проблем и да си е сгъната, но при нискокачествените с времето може да се образуват гънки или разлепвания.
В търговската мрежа има десетки препарати за почистване и зашита от атмосферни условия на такива лодки.
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
сгъвай смело...
това не е каучукова лодка да се слепне, че да ръсиш с талк...
То ако ще стои все надута, по-добре си вземи РИБ /твърдо дъно/ или направо алуминиева или стъклопластова лодка с колесар...
Разлепването е 99% по вина на некачествено залепване... Тия кантове имат само предпазна и естетична фунция - дори без него няма да спадне лодката...
това не е каучукова лодка да се слепне, че да ръсиш с талк...
То ако ще стои все надута, по-добре си вземи РИБ /твърдо дъно/ или направо алуминиева или стъклопластова лодка с колесар...
Разлепването е 99% по вина на некачествено залепване... Тия кантове имат само предпазна и естетична фунция - дори без него няма да спадне лодката...
- Бисо
- сериозен играч
Никола,..?!?!?!...ти би ли си я оставил пред вас....!?!?!?......щото,България-Скопие......СА ...Едно!nikola polizovski написа:Нека стои надувана пред блока![]()
П.П.
Не съм националист.
Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Аз се базикам с ИвакаБисо написа:Никола,..?!?!?!...ти би ли си я оставил пред вас....!?!?!?......щото,България-Скопие......СА ...Едно!nikola polizovski написа:Нека стои надувана пред блока![]()
П.П.
Не съм националист.

Оште по бетер,сшти говеда има и при вас и при нас.
Моиата лотка си а држа надувана в една просториа,качена на колесар,и само иа прикачвам на колата и тргвам

Macedonia

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Нико,и аз така действам!
Вземи си твърда и ще се родиш!
Комфорта е по-добър!