Зарган и илария

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
slashi
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Re: Зарган и илария

Мнение от slashi »

в близост до Маслен нос
не е важно колко ще хванеш, важното е да си за риба
Аватар
zografa
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от zografa »

Ще ме караш да товаря пак пръчките :D
Аватар
hgtod
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от hgtod »

Аз пък ще си натоваря и колелото в багажника, че моята ракета не обича горски пътища :smt012
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Браво за излета!Кокито винаги е бил безкрайно уважаван от мен зарганджия
И аз имам уважение към него,дори съм се учил от него по времето,когато заргана се ловеше само на плувка и булдо.И в тая връзка Кокито все още си мисли,че булдото прави играта по атрактивна :wink:

в репортажа на Moriak1 една от снимките е от буната до перла
Точно така беше,Перла се падаше в ляво
А сега де? :roll:
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

И в тая връзка Кокито все още си мисли,че булдото прави играта по атрактивна :wink:
.......и е много прав.Булдото "прави вода" и привлича рибата. Заргана и иларията се привличат с цвят,миризма и шум,а лефера основно с миризма и шум. Проблемът на булдото е ,че е с по-ниска обтекаемост,което се отразява на дистанцията на замятане ,както и необходимост от малко по-висока акция на пръта. Това пък разваля чувствителността при удар от страна на рибата.
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
Аватар
slashi
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от slashi »

ами всичко е до късмет защото по миналата седмица пак на същото място бяхме на 0
maximof
новобранец
новобранец

Мнение от maximof »

Здравейте колеги съжалявам че толкова късно ви пиша но компа беше в бокса сега го вземам. В събота ходихме на Тюленово и този път я пукнахме зизи. Рибата се завъртя по обяд от към 1 до 3ч. но направо морето завря. До 1ч. имах максимум 12/15бр. но накрая се прибрахме с по над 70бр. на калпак. Щом единия колега лови за 2 път заргана и той хвана 20/30бр. сабираха плячката 2 души краен резултат 104 зизи. Като падне бомбарда и виждаш рибата скача пръска се направете си преценка за какво имане става на въпрос. Отидохме да закриваме сезона пак го открихме лошо само че времето се скапва. Хвърлихме и за калкан но нямаше дори и раци да опоскат стръвта. Както я закачихме не беше барната за цял ден от 8.30 до 16ч. тръгнахме. Направо бях отписал сезона но пак я набарахме и я изкъртихме. Всички бяхме на бързо потъващи но в случая мисля че това нямаше никакво значение. Дано даде пак хубаво време след застудяването 3/4 дни слънце и североисточен ветрец да се постопли водата и пак ще закриваме сезона мисля. Успех
Аватар
Borkata
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Borkata »

отпуски вземах,съботи и недели сумати висях ама все неправилни дни съм избирал.сега 2 дни отидох на село да варя ракия то пък взе ,че даде супер време и хората изловиха зарганите баси ужаса :? :) то при мене винаги така :) ето сега съботата и неделята които идват пак ги дават камъни да падат :)
Качествени чепарета Borkata
Изображение
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Борка,и аз съм на твоето "разстояние",все събота и неделя ,кофти време.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
maximof
новобранец
новобранец

Мнение от maximof »

чуруликпенчо написа:
И в тая връзка Кокито все още си мисли,че булдото прави играта по атрактивна :wink:
.......и е много прав.Булдото "прави вода" и привлича рибата. Заргана и иларията се привличат с цвят,миризма и шум,а лефера основно с миризма и шум. Проблемът на булдото е ,че е с по-ниска обтекаемост,което се отразява на дистанцията на замятане ,както и необходимост от малко по-висока акция на пръта. Това пък разваля чувствителността при удар от страна на рибата.
Аз и сега имам плувка от онези балцовите в кошчето и знам че този метод е класика в жанра но бомбарда е по резултатен особенно бързо потъващата (лично убеждение). След булдата излязоха яйцата те правят още повече вода и съпротивлението е по голямо но както плувката оплитанията при земятане са мн. повече а и е само плаващо. Плувката не е на повърхноста + можеш да оставиш и на застой но постигането на такива дистанций е трудно. Смятам че за платерина е по добре плаваща но зарганат е по резултатна бързо потъваща с изключение на разсъмване и здрачаване и то заради светлината. Относно чувстветилноста на линията от 4г. работя с канап и съм го решил проблема просто няма нищо общо с месината. Той няма никаква растегливост и пипането на рибата е мн. по отчетливо. Недостатакат му е че не всяка макара го реди по скоро високо оборотни стават бради разплитат се с игла но трябва да имаш спокоствие на часовникар. За платерината месината е по добре защото е доста борбена и блъска много рязко канапа може и да е в минус да скъса. Прави ми впечатление че мн. малко колеги си настроиват аванса дори и с хубави шимана за по 200/300лв. не мога да ги разбера защо ги плащат екстрите пък не ги ползват??? Истината е че рибата къща няма и Твойта риба никой не може да ти я хване. Постоянство му е майката и ще я случиш. Успех
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

pak kofti vreme,niakoi moje li da mi kaje do koga go ima zargana
Обещавам ти ,че ако прочетеш форумните правилата и спреш да пишеш на маймуница , зарганът веднага ще започне да кълве. При мен така се получи...... :D :D :D
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
Аватар
slashi
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от slashi »

нещо не се получава, не мога да прикача снимка
Дели
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Дели »

При мене се получи когато включих BBcode - най-долу в настройки. Квадратчето не трябва да има отметка.
Аватар
baretata
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от baretata »

Здравеите, сега се връщам от вълнолома. От 13.00 до 16.30 бяхме 8-10 души се хвана само една заргана. Нямах нито един удар. Ще умра. :twisted:
Пашата обича смелите.
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Е здрасти днеска и аз бях на вълнолома от 14.00 до към16.30 и хванах една заргана :lol: :lol: :lol:
А сега де? :roll:
Публикувай отговор

Обратно към “Рибите, навици, особености и как да ги ловим.”