РИБОЛОВ С ЛОДКА-РАЗРЕШЕН ИЛИ НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

Аватар
Божидар
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

РИБОЛОВ С ЛОДКА-РАЗРЕШЕН ИЛИ НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ

Мнение от Божидар »

:oops: КОГА ЩЕ СЕ РАЗРЕШИ РИБОЛОВА С ЛОДКА :?:
Аватар
Божидар
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Божидар »

:?: :?: :?: :arrow: :shock:
На Бодлива Крава ,Бог рога не дава!
Светът е оцелял,защото се е смял!
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

Не съм много наясно с закона в това отношение но би трябвало да е
след като стотици риболовци влачат с лодки и ловят сомове с разни неща дето удрят с тях по водата :D :D :D
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
Румен
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Румен »

Риболовът с (от) лодка не е ЗАБРАНЕН !
НАСЛУКА !!!
Advokat
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Advokat »

Абе, чел съм, че с кльонк е забранено в язовири (виж напр. в "Риболовна енциклопедия" на Мир Богоев), а било разрешено само в Дунава. Като гледам обаче как масово се лови по язовирите с кльонк... Същото е и за нощния риболов. В този форум много хора се хвалят, как ловили нощем, как на палатки оставят дънни въдици нощем, споделят за светещи плувки, фосфорни примамки и т.н. А в закона (и в риболовните билети) пише, че нощният риболов е забранен. То по тая логика и ония със серкметата и мрежите (дето наистина или наужким бяха нападнали форума преди време) също имат право на "изява", а ?
баща на рибарче
Аватар
Tони
новобранец
новобранец

Мнение от Tони »

Риболова от лодка по язовирите не е забранен. Беше забранен до преди 4-5 години, когато махнаха забраната :wink:
Енциклопедията на Мир Богоев е по-стара.
Риболова нощно време е забранен :(
Христо Златев
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Христо Златев »

Тая работа със забраненият нощен риболов е ебати тъпнята специално за Дунав .Ще хванеш сом през деня,ама в някой друг живот,попчетата ще ти изиграят "Да изчезнеш за 60 секунди-2"точно след толкова време от поповото ти прасе ще е останала само главата .В същото време ако си професионален рибар няма никакъв проблем да си пускаш мрежи нощно време,ей заради тая работа мой приятел си извади професионален билет и сега господа проверяващите край Оряхово не го глобяват за разлика от миналата година .
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Ще хванеш сом през деня,ама в някой друг живот
:?: :!: :shock: Не съм много съгласен!! Има доста примери на уловени сомове по Дунав (с въдица!!!) именно през деня. И честно казано повечето от тях са с повече от прилични размери. Верно, че със стръв от сорта на попови прасета и червеи нямаш никакъв шанс, но с по-едра рибка не могат да те тормозят :idea:
Аватар
HOOLIGAN
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от HOOLIGAN »

Advokat написа:Абе, чел съм, че с кльонк е забранено в язовири (виж напр. в "Риболовна енциклопедия" на Мир Богоев), а било разрешено само в Дунава.
Е,по глупава книга от тая нема :lol:
Изображение
Аватар
sampo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от sampo »

ИМАШЕ ОФИЦИАЛЕН ОТГОВОР ОТ ИАРА /МИТКО/ , ОТНОСНО ТОЗИ ВЪПРОС ВЪВ ФОРУМА И , А ТОЙ Е " РАЗРЕШЕН Е "
Аватар
lifestyle_987
новобранец
новобранец

Мнение от lifestyle_987 »

Аз бях на яз.Батак и там дойде горски за билети естествено имах но и той ми каза там правилата при които може да Риболовстваме и те са :
1.Максимум 4 куки на една въдица.
2.Маломерните шаранчета или сомчета под кило да се пускат обратно ... проверяват в живарниците.
3.НЯМАТЕ ПРАВО ДА ВЛИЗАТЕ В ЯЗОВИРА С ЛОДКА (ПЛАВАТЕЛНО СРЕДСТВО)

..... Имаше и още но не се сещам сега.....
Не рибата къса влакното, а търпението на човека зад въдицата.
Аватар
sampo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от sampo »

КОЛЕГИ , ВЛЕЗТЕ В САЙТА НА ИАРА И ЧЕТЕТЕ , НЯКОИ ГОРСКИ НЕ МОГАТ НА ДВЕ КРАВИ СЕНОТО ДА РАЗДЕЛЯТ , А ЧАКАТЕ ДА ЗНАЯТ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА СИ ...В ЗАКОНА ЗА РИБАРСТВО НИКЪДЕ , АМА НИКЪДЕ НЕ ПИШЕ , ЧЕ Е ЗАБРАНЕН РИБОЛОВА С ЛОДКА ..НА БАЗА "НЕЩО , КОЕТО НЕ Е ИЗРИЧНО ЗАБРАНЕНО Е РАЗРЕШЕНО" Е И ТОЗИ СЛУЧАЙ ....ЕДНО ВРЕМЕ ГОРСКИТЕ НА ЯЗ. ДОСПАТ СЪБИРАХА ТАКСА ЗА КЪМПИРАНЕ С ХВЪРЧАЩИ КВИТАНЦИИ И СЛЕД КАТО ГИ НАСМЕТОХ , ЧЕ Е НЕЗАКОННО И ПОДЛЕЖАТ НА САНКЦИИ , СЕГА СИ НОСЯТ И ПОРТАТИВЕН КАСОВ АПАРАТ ...АКО ВИ ПИШАТ АКТ ГИ ПОМОЛЕТЕ ДА ВИ НАПИШАТ ОСНОВАНИЕТО , ПО КОЯ ТОЧКА ОТ ЗАКОНА ЗА РИБАРСТВО Е НАРУШЕНИЕТО ВИ ....А ТАКАВА НЕЕЕЕМА ...
jkl_fishing
новобранец
новобранец

Мнение от jkl_fishing »

Във всеки язовир е различно първо трябва да питате и тогава според мен зависи от този които даржи язовира.Tам където аз ходя е забранено за6тото е имало много одавени .Откакто забраниха да се влиза с лодка няма жертви :wink: Обикновено в големите язовири е разрешено.
Аватар
doko
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от doko »

lifestyle_987 написа:Аз бях на яз.Батак и там дойде горски за билети естествено имах но и той ми каза там правилата при които може да Риболовстваме и те са :
1.Максимум 4 куки на една въдица.
2.Маломерните шаранчета или сомчета под кило да се пускат обратно ... проверяват в живарниците.
3.НЯМАТЕ ПРАВО ДА ВЛИЗАТЕ В ЯЗОВИРА С ЛОДКА (ПЛАВАТЕЛНО СРЕДСТВО)

..... Имаше и още но не се сещам сега.....
Първо по закон имаш право по 2 куки на въдица. За маломерните шарани съм съгласен макар че много колеги не го спазват, а това че нямаш право да влизаш с лодка може да ти го забрани само арендатора и никои друг. Незнам този язовир дали има арендатор но ако няма никои нищо неможе да ти каже. Тука важи максимата "Всичко което не е забранено от закона, Е РАЗРЕШЕНО" такаче никои неможе да те глоби

а това което написа sampo е много верно АКО ВИ ПИШАТ АКТ ГИ ПОМОЛЕТЕ ДА ВИ НАПИШАТ ОСНОВАНИЕТО , ПО КОЯ ТОЧКА ОТ ЗАКОНА ЗА РИБАРСТВО Е НАРУШЕНИЕТО ВИ ....А ТАКАВА НЕЕЕЕМА .. защото и те се опитват да изкарат некои и др лев :D
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

аз от 10години се мотая постоянно с лодката насекьде(обичам самотата:)))и не сьм имал проблем никьде освен сьс завистниците дето гледат да си фьрлят вьдицата в/у лодката,нищо че даже са дошли след мене и един вид са ми застанали на местото на брега дето сьм си оставил част от багажа :wink: ама това вече е до вьзпитание,не до закони...нема еквивалент на това да си се вьржеш под 1 дьрво вьв водата,да се вьорьжиш с петнайсетина бири или шише ракия,да захраниш наоколо и да си пускаш плувката от 0,5 - 1 гр. наоколо или да си меташ блесничката и да наблюдаваш туристите на брега как правят и говорят глупости....а най ми е любимо като трьгна да излизам с пьлния живарник да почна да слушам следното:колегааа,недей така,плашиш рибата,ееей,нам си кво... е,нищо,че са ми застанали до багажа на брега след мене :wink:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”