Силикон - миризма

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Силикон - миризма

Мнение от Stefko »

Седя си, значи, аз снощи у нас и скучая :roll: Викам си "абе що не взема да поразровя малко в кутията с изкуственяците, да видя какво е положението там и има ли нужда от свежи попълнения" :idea: Взех я, отворих я и започнах да тършувам - блесни, воблери, клатушки, силиконки, джигове.... Гледам ги и се сещам с коя какво съм хващал (и хващал ли съм въобще), колко съм хващал, къде.... :roll: Така потънал в спомени стигнах до туистерите и силиконовите рибки :arrow: А :?: :!: Ами че аз нямам спомен някога да съм хващал риба с подобно нещо :oops: :!: :idea:
Точно в този момент моята възлюбена, разглеждайки една от изхвърлените от мен силиконови рибки, ми заби следния въпрос: "Абе Стефи (така ми вика :oops: ), защо тия гумените работи миришат на машинно масло?" Направо ме "съсече" :shock: :? :? Ами откъде да знам аз защо :?: Винаги съм смятал, че просто това е начина по който мирише тази примамка и толкоз... Хм :!:
Това съвпадание във времето на моята констатация и въпроса на любимата ме разтормози, та сега ми се ще по-опитните колеги-силиконъри да ме :idea: по следните енигми, загнездили се у мен:
1. Миризмата на силиконовите примамки (пък и на другите железарии) усеща ли се от рибата?
2. Ако да, дали е възможно тази миризма да пречи на желанието на хищниците да закусят със силикон?
3. Ако пак да, има ли начин да се "замаскира" въпросната миризма?
4. Чел съм и съм виждал разни спрейове, които имат претенцията да ароматизират разните "луре"-та :arrow: Има ли някакъв ефект от тях или по-добре да използвам мухозол :?: :wink:
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Стефко още като купиш силиконовите рибки или онези , които приличат на червеи са едни такива мазни и си миришат баш на машинно масло , или на гадна пластмаса ... При преработката на нефта едно става масло , друго пластмаса , бензин , асфалт... рабираш ме.
Лично аз съм хващал толкова много костур и бели риби специално на тези туистери(яз Пясъчник , Батка , Малко Шарково и Студен Кладенец) , че малко ме съмнява да са безполезни.
Има такива миризки , най-голямата мода и най-разпространена сега е Ултрабейт - те са доста видове за всякакъв вид риболов и риби... но лично аз още не съм ги пробвал.

А относно мухозола .... носи си антикомарин по-добре или чесън с оцет.... :D
Клавиатура риба не лови!!!
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Лично аз съм хващал толкова много костур и бели риби специално на тези туистери(яз Пясъчник , Батка , Малко Шарково и Студен Кладенец) , че малко ме съмнява да са безполезни.
Не бе, Локале, нямах предвид че са безполезни! Просто се чудех дали гадната им миризма не се отразява отрицателно на кълването и дали шансовете за кълване не са по-добри, ако този "аромат" се прикрие някак :roll:
Ти докато си подтискал кустурите по горецитираните водоеми ползвал ли си някакви "замаскиращи" миризми или си го карал натюр :?:
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Абсолютен натюр! Никога не съм ги мазал с миризми.
Клавиатура риба не лови!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”