Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Силикон - миризма
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Силикон - миризма
Седя си, значи, аз снощи у нас и скучая
Викам си "абе що не взема да поразровя малко в кутията с изкуственяците, да видя какво е положението там и има ли нужда от свежи попълнения"
Взех я, отворих я и започнах да тършувам - блесни, воблери, клатушки, силиконки, джигове.... Гледам ги и се сещам с коя какво съм хващал (и хващал ли съм въобще), колко съм хващал, къде....
Така потънал в спомени стигнах до туистерите и силиконовите рибки
А
Ами че аз нямам спомен някога да съм хващал риба с подобно нещо
Точно в този момент моята възлюбена, разглеждайки една от изхвърлените от мен силиконови рибки, ми заби следния въпрос: "Абе Стефи (така ми вика
), защо тия гумените работи миришат на машинно масло?" Направо ме "съсече"
Ами откъде да знам аз защо
Винаги съм смятал, че просто това е начина по който мирише тази примамка и толкоз... Хм
Това съвпадание във времето на моята констатация и въпроса на любимата ме разтормози, та сега ми се ще по-опитните колеги-силиконъри да ме
по следните енигми, загнездили се у мен:
1. Миризмата на силиконовите примамки (пък и на другите железарии) усеща ли се от рибата?
2. Ако да, дали е възможно тази миризма да пречи на желанието на хищниците да закусят със силикон?
3. Ако пак да, има ли начин да се "замаскира" въпросната миризма?
4. Чел съм и съм виждал разни спрейове, които имат претенцията да ароматизират разните "луре"-та
Има ли някакъв ефект от тях или по-добре да използвам мухозол

Точно в този момент моята възлюбена, разглеждайки една от изхвърлените от мен силиконови рибки, ми заби следния въпрос: "Абе Стефи (така ми вика

Това съвпадание във времето на моята констатация и въпроса на любимата ме разтормози, та сега ми се ще по-опитните колеги-силиконъри да ме

1. Миризмата на силиконовите примамки (пък и на другите железарии) усеща ли се от рибата?
2. Ако да, дали е възможно тази миризма да пречи на желанието на хищниците да закусят със силикон?
3. Ако пак да, има ли начин да се "замаскира" въпросната миризма?
4. Чел съм и съм виждал разни спрейове, които имат претенцията да ароматизират разните "луре"-та

Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
- Local
- учете се от него
Стефко още като купиш силиконовите рибки или онези , които приличат на червеи са едни такива мазни и си миришат баш на машинно масло , или на гадна пластмаса ... При преработката на нефта едно става масло , друго пластмаса , бензин , асфалт... рабираш ме.
Лично аз съм хващал толкова много костур и бели риби специално на тези туистери(яз Пясъчник , Батка , Малко Шарково и Студен Кладенец) , че малко ме съмнява да са безполезни.
Има такива миризки , най-голямата мода и най-разпространена сега е Ултрабейт - те са доста видове за всякакъв вид риболов и риби... но лично аз още не съм ги пробвал.
А относно мухозола .... носи си антикомарин по-добре или чесън с оцет....
Лично аз съм хващал толкова много костур и бели риби специално на тези туистери(яз Пясъчник , Батка , Малко Шарково и Студен Кладенец) , че малко ме съмнява да са безполезни.
Има такива миризки , най-голямата мода и най-разпространена сега е Ултрабейт - те са доста видове за всякакъв вид риболов и риби... но лично аз още не съм ги пробвал.
А относно мухозола .... носи си антикомарин по-добре или чесън с оцет....

Клавиатура риба не лови!!!
Не бе, Локале, нямах предвид че са безполезни! Просто се чудех дали гадната им миризма не се отразява отрицателно на кълването и дали шансовете за кълване не са по-добри, ако този "аромат" се прикрие някакЛично аз съм хващал толкова много костур и бели риби специално на тези туистери(яз Пясъчник , Батка , Малко Шарково и Студен Кладенец) , че малко ме съмнява да са безполезни.

Ти докато си подтискал кустурите по горецитираните водоеми ползвал ли си някакви "замаскиращи" миризми или си го карал натюр

Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!