??? Макара - Shakespeare - Cypry Freespool

Модератор: sapuna

Аватар
Koleff
и господ не е толокова добър

??? Макара - Shakespeare - Cypry Freespool

Мнение от Koleff »

Моля за впечатления относно тази макра?
Ползвал ли я е някой от вас. Как реди влакното, има ли луфтове, аванса надежден ли е?
Мисля (евентуално) да я ползвам с за фидера си - Шекспир зео пауър фидер с дължина 4.20 метра, акция медиум.
Съпоставима с размер 4000 на Шимано дали има голяма разлика в габаритите.
Изображение
„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Аватар
maycal
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: ??? Макара - Shakespeare - Cypry Freespool

Мнение от maycal »

Ами като не пише каква е вместимоста? :shock: Освен ако си се обадил да питаш или си я видял в магазина!

Ето тази ( с 8 лагера) се предлага в различни размери, освен това има и лагер на ролката на бигела. Все пак не знам дали е с по-добро качество!?
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=396

Изображение

Има я и в по евтин вариант с 6 лагера, но изглежда без лагер на ролката:
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=395
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Аз на фидера съм с тази макара на Шекспир http://shop.fishing-mania.com/viewreels_3.php?id=6692 препоръча ми я Ивак/Иво/и съм доволен.Добра изработка,никакви луфтове.
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Off:
И двете макари,които препоръчвате не са точно за фидър!Приоритет в случая имат оборотите!Едната е мачова,а другата с луфтове и дисбаланс на шпулата/имах юро/.Май Фрийспуул-а си е по точно попадение!

п.п. Майки,нищо лично! :wink:
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
Koleff

Мнение от Koleff »

Колеги, благодаря за съветите. Обаче, аз не питам дали макарата става за фидер. Ловя от доста време с фидер и имам изградено виждане каква макара искам. Размер 4000 по скалата на Шимано, заден аванс, 2 алуминиеви шпули, обороти около 5:1, вместимост около 150 метра 0.20. Дори за кратко време имах такава Shimano Nexave 4000 RB, но ми я откраднаха с доста други неща от гаража. :axe:
Та конкретно този байтрънър на Шекспир, ползвал ли го е някой, дали е читав (щото парите са меко казано приемливи), аванса му работи ли гладко, а байтрънър системата? Няма къде да го видя и пипна на живо :x . За съжаление не мога да отделя много пари на тоя етап за ново Шимано :( .
„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Абу Гарсия имат много читави Малки байт рънери на прилични цени :wink:
Хънтара не е добра макара за мен.
Шекспира който показа Митко няма никакви луфтове и е балансиран перфектно, но само вариантите му с преден аванс. Най добрата макара която съм виждал за тези пари :wink: :lol:

Погледни тези макари, въртял съм ги доста, добри са като изпълнение и баланс, само не знам как са с реденето на влакното :roll:
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=541
tomik
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tomik »

Stront написа:Колеги, благодаря за съветите. Обаче, аз не питам дали макарата става за фидер. Ловя от доста време с фидер и имам изградено виждане каква макара искам. Размер 4000 по скалата на Шимано, заден аванс, 2 алуминиеви шпули, обороти около 5:1, вместимост около 150 метра 0.20. Дори за кратко време имах такава Shimano Nexave 4000 RB, но ми я откраднаха с доста други неща от гаража. :axe:
Та конкретно този байтрънър на Шекспир, ползвал ли го е някой, дали е читав (щото парите са меко казано приемливи), аванса му работи ли гладко, а байтрънър системата? Няма къде да го видя и пипна на живо :x . За съжаление не мога да отделя много пари на тоя етап за ново Шимано :( .
Само да ти кажа, гледам че държиш на заден аванс, пък байтрънърката, за която питаш е с преден, та нещо да не сбъркаш. Иначе шекспира е много добър, за тези парички мисля, че няма по добра.
Аватар
Koleff

Мнение от Koleff »

tomik написа:Само да ти кажа, гледам че държиш на заден аванс, пък байтрънърката, за която питаш е с преден, та нещо да не сбъркаш. Иначе шекспира е много добър, за тези парички мисля, че няма по добра.
Благодаря. Това го установих за аванса и аз. Дори не държа да е байтрънър.
Ти ползвал ли си го тоя Shakespeare - Cypry Freespool?
Умберто Еко
tomik
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tomik »

Не точно тази не съм я ползвал. Но имам от други модели на Шекспир и ми харесват много. Ако можеш да си намериш от стария модел на Шекспир Сумит 5000, да ти кажа май най-ще си доволен. Тя е точно такава каквата търсиш, перфектен заден аванс и алуминиеви шпули, но незнам откъде ще я намериш.
Аватар
Koleff

Мнение от Koleff »

Мдааа...Сумита си беше класика, но за съжаление беше изчерпан в склада на Алем още миналата година по това време. Точно тогава исках да си го купувам но нямаше вече налични.
Ще видим до нова година какви промоции, намаления и други изненади ще ни предложат търговците, работодателите и Дядо Коледа, пък ще го измисля. :D
Умберто Еко
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”