Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Петъчни спининг чуднотии :)
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- kocet0
- вече хвърля и на тежко
Re: Петъчни спининг чуднотии :)
certate написа:Какъв рибар си, щом не можеш да различиш бабушка от червеноперка![]()
За един сезон - твоя случай, не се става дори и ,,задкомпютърен рибен теоретик,,![]()
Вземи първо ги понаучи малко рибите, пък после ..... мнения, опит и т.н.
Спинингист
Ти като няма какво да правиш и реши да о*ереш с извинение форума ... Вальо /мазнислав/ никога не е твърдял , че е големия спинингист , но аз не виждам с какво право ТИ тръгваш да изказваш мнение кой какъв е ... ? Познавам го лично и мога да ти кажа ,че е изключителен пич и много готин човек и знае изключително много за спининга /воденето на различните видове примамки , видовете прътове и макари , влакна и всичко друго , което трябва на един спинингист като теория ... така че лично аз те моля , когато имаш скапан ден или някой ти е развалил настроението - недей да си го изливаш във форума , а потърси друго удобно място ... още повече че в тази тема Вальо е описал по страхотен начин всичко каквото е станало и вярвам ,че репортажите му радват голяма част от форума. До скоро

SPINING FOREVER 

- rosboz
- ще става разбирач
Дребнави заядлици .certate написа:Какъв рибар си, щом не можеш да различиш бабушка от червеноперка![]()
Вземи първо ги понаучи малко рибите, пък после ..... мнения, опит и т.н., щото е
и
![]()
Спинингист![]()
![]()
За един сезон, не се става дори и ,,задкомпютърен рибен теоретик,,
ski today
work tomorrow
work tomorrow
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Сертейт , не виждам какво общо има визуалното познаване на рибите с това как умееш да ги ловиш
Най-малкото в никакъв случай не може да се дава степен какъв е риболовец и човек някой при положение че не познаваш човека
Опит също не е особенно нужен когато нещо наистина ти се отдава ! Те пример - републиканският ни шампион по муха , най-добре представилият се на международни състезания такъв и пр. и пр. лови с муха от няколко години а самият той още няма двайсет , капиш ? В тоя ред мисли мога да си приказвам до сабаале ама засега ще заключа тъй :
Официално предупреждение от модератор ! Ако продължиш в същият дух то всяко твое следващо мнение писано в подфоруми които модерирам ще ти липсва , капиш ?

Официално предупреждение от модератор ! Ако продължиш в същият дух то всяко твое следващо мнение писано в подфоруми които модерирам ще ти липсва , капиш ?
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
Колкото и да не, Ви, харесва колегата Сертейт е прав.
Не може да ловиш риба която не познаваш
Не може да ловиш риба която не познаваш

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
- Павел Иванов
Николае а сега ми обясни две неща :
- какво общо има това да познаваш две почти еднакви на външен вид риби с различна захапка които не подлежат на някаква забрана по времето в което са хванати с това дали можеш или не можеш да ги ловиш ?
- що да не зема да заключа темата ако продължи в същият дух ?
- какво общо има това да познаваш две почти еднакви на външен вид риби с различна захапка които не подлежат на някаква забрана по времето в което са хванати с това дали можеш или не можеш да ги ловиш ?
- що да не зема да заключа темата ако продължи в същият дух ?
Павел Иванов
Павел Иванов
До колкото разбрах, Сертейт говореше по принцип, а не за конкретната ситуация.
Аз също говоря по принцип.
Нека не навлизаме в полемики за устите на рибите...
Темата е за заключване още от първия пост в нея!
Аз също говоря по принцип.
Нека не навлизаме в полемики за устите на рибите...
Темата е за заключване още от първия пост в нея!

- maznislav
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Eй ама пак осрахме пейзажа 
Аз описвам как и какво и с какво ловя и то над 100 броя , а тука някой се хвана да пише какво знам и каво не знам
Да наистина не ги различавам защото са МИРНИ риби и не са обект на моя интерес.
Така ми се искаше вместо тези 10 излишни поста някои да беше доразвил това което съм пробвал , да го опише и поясни допълнително да даде инфо какво и как и с КАКВО.
Но все повече се убеждавам , че треската в окото на другия изглежда по-голяма и важна от дървото в твоя г...
А Ники, ти беше там тогава дори снима .. та не мога да разбера дали наистина смяташ , че по време на разказа съм попрекалил с иначе любимата ми напитка?

Аз описвам как и какво и с какво ловя и то над 100 броя , а тука някой се хвана да пише какво знам и каво не знам

Да наистина не ги различавам защото са МИРНИ риби и не са обект на моя интерес.
Така ми се искаше вместо тези 10 излишни поста някои да беше доразвил това което съм пробвал , да го опише и поясни допълнително да даде инфо какво и как и с КАКВО.
Но все повече се убеждавам , че треската в окото на другия изглежда по-голяма и важна от дървото в твоя г...

А Ники, ти беше там тогава дори снима .. та не мога да разбера дали наистина смяташ , че по време на разказа съм попрекалил с иначе любимата ми напитка?

Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!
ЖЕНА ЗАД ВОЛАНА,Е КАТО ЗВЕЗДА В НЕБЕТО,
ТИ НЕЯ ВИЖДАШ,ТЯ ТЕБЕ НЕ!!!
Че си попрекалил, попрекалил си
Ама мисля, че не е от напитката.
А с какво си попрекалил ти си знаеш
Нема а се пуашиш.
Аз съм широко скроен човек, както и ти.
Аз не искам да пояснявам как се водят разни примамки (щото от твоя разказ разбирам, че явно не знам как се правят тия работи
) това си е собствен избор и строго индивидуално.
Евала на който се опитва да го прави.

Ама мисля, че не е от напитката.
А с какво си попрекалил ти си знаеш

Нема а се пуашиш.
Аз съм широко скроен човек, както и ти.
Аз не искам да пояснявам как се водят разни примамки (щото от твоя разказ разбирам, че явно не знам как се правят тия работи

Евала на който се опитва да го прави.

- maznislav
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Да приключваме 
моля за ключ

моля за ключ

Като се ожениш, ще разбереш какво е щастие, ама вече ще бъде късно!
Ааа, много бързаш да се измъкнеш.
Я кажи какво стана със снимките.
Аз си счупих краката по тия камънаци, да бързам да те снимам, а ти ни една снимка не ни показа

Я кажи какво стана със снимките.
Аз си счупих краката по тия камънаци, да бързам да те снимам, а ти ни една снимка не ни показа

- Павел Иванов
Абе мисля да не заключвам за ся темата амъ .... Пичове я се фанете у ръце и приказвайте по същество а не си делете куклите 

Павел Иванов
Павел Иванов
-
- вече хвърля и на тежко
Тук мога и аз да споделя, моята подкрепа към колегата мазнислав. На мен също ми се е случвало, верно само веднъж, но на тролинг на воблер за бяла риба хванах шаран около 1,5 кг., който също си беше захапал задната тройка, като стой та гледай. Тогава и на мен ми се стори доста странно това, пък уж въобще не бях
. Та ми се струва, че има такива случаи, и остава само да разберем от какво са породени.

Всички живи същества се хранят, а единственият начин да разебере една рибка дали нещо става за ядене е с устата
Няма риба която да не може да се хване на изкуствена примамка (с подходящ размер)
Някой роболовци го постигат с упорство, на други им се усмихва късмета
Основното условие е да сме за рибки, а не пред компютъра

Няма риба която да не може да се хване на изкуствена примамка (с подходящ размер)

Някой роболовци го постигат с упорство, на други им се усмихва късмета

Основното условие е да сме за рибки, а не пред компютъра