как ще направитеНИКУЛДЕНСКАТА трапеза?

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
БОВСКИЯТ КОРМОРАН
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

как ще направитеНИКУЛДЕНСКАТА трапеза?

Мнение от БОВСКИЯТ КОРМОРАН »

аз вече я направих,за обяд защото довечера съм на имен ден а там се пълнят по 3 шарана ,много народ се събираме в един Николай,та:
Шаранчо го взех 2.300 с много люспи та да има мноооого парици.Докато го чистех се разрипа в мивката и жената избяга от кухнята.
Плънката я направих от задушен лук, орехи,стафиди малко пипер,червен и черен,сол,едно доматче на ситно,девисил.една кафена чашка ориз, малко бяло винце,оризеца като набъбна,бух в търбуха на рибата от който излезна една купичка хайвер.Малко шев и кройка и готовооо!
Сега идва най интересната част,ПЕЧЕНЕТО!.главния готвач на елитен столичен ресторант,дето немога да си позволя ,куверта за нова година е 100евро :shock: и вече са свършили!.ме светна за него.
взимате 3 пакета сол с малко вода се забърква като тесто, слага се в тавата и се оформя легло като дере.Шарана се слага в дерето ПО КОРЕМ,така не залепва за тавата пече се 1 час в предварително загрята фурна 180 градуса.
слага се в голямо плато пак по корем,отстрани се аранжира с зелена салата с репички ако нямате става и с кисело зеле или прясно,абе там нещо рошаво зада изглежда че плува сред водорасли.Накрая се прави една корона от лимон на главата. ако ви се занимава можете да си поиграете с тънки резени лимон да припокриете двете страни за да станат като люспи.Остана само чашката в ръка и на Балсамаджиев песента. Кольовата майка ,майката на Кольо......................................

АЙДЕ ЧЕСТИТ ВИ НИКУЛДЕН!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Еххх...колега все едни такива вкусотии ги правиш и пишеш..... :D

Ами аз по скромничко - тука от риболова с Бат Милен имам едни морски кефали и една сулка , та ще ги пръжна довечера , а взех от МЕТРО пъстървичка - та довечера ще я пекна , заедно с едно мезенце - катък със сирене , лимонче и черно пиперче , една зелена салатка и една Сливенска Перла и ще се облажим с колегите преди да започнем отново Коледно - Студентските пости :D

Още веднъж честит празник!
Клавиатура риба не лови!!!
Аватар
AraraT
новобранец
новобранец

Мнение от AraraT »

Честит празник и от мен
БОВСКИЯТ КОРМОРАН
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Е тази година жената я излъгали и вместо шаран и набили толстолоб , срам и резил , таман се бях наточил да го пълня ма нейсе , пък и сега отивам на Никулден в ресторант ШАРАНИТЕ та ще хапна за традицията.
Наложи се да импровизирам нещо набързо и вижте какво спретнах!!!
Филетосах го набързо , рагуто за супа за утре , филетата +сол и пиперец+брашно. Лука дето и бях казал да обели 5 глави за плънката дето не направих го цепнах на 4 и право в тигана (3 глави)+шепа стафиди , като се карамелизира го извадих и по ръба на чиниятя го оформих да прилича на люспи от шаран , дребни картофи на 4 пак в тигана като станаха почти готови шибнах и останалия лук пак на 4 от тях оформих канапе , върху него изпържените филета ,гарнирах с нар за украса и настъргани орехи а и лимона де , да незабравите солта стана ЖИСТИКУЛЯРНО :roll:
айде ДА ВИ Е СЛАДКО КАТО НА МОЙТО СЕМЕЙСТВО
Последно промяна от БОВСКИЯТ КОРМОРАН на Нед Дек 07, 2008 1:36 am, променено общо 1 път.
БОВСКИЯТ КОРМОРАН
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: как ще направитеНИКУЛДЕНСКАТА трапеза?

а таззззззи, година го...............
4 стръка Праззззз,200 гъби, текилена чаша стафиди ,.шепа хорейшо,150 бекон ,"но с кожа",маргинални подправки , и това в търбуха на шарко1 а за канапе зеуце от кисеуото, удушено с дом пюре и бейби марковки ,1
за първи път свърши,шарана е изворна риба,а са де ?догодина барамунди!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовна кухня”